«Ωρα μηδέν» για το «Γηροκομείο» Ιεράπετρας – Στο αυτόφωρο ο πρόεδρος, κλείνει το ένα κτίριο, άγνωστη η τύχη των φιλοξενούμενων


5
(1)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη Δομή Φιλοξενίας Ηλικιωμένων Ιεράπετρας για την οποία, το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε στο ΑΤ Ιεράπετρας εισαγγελική εντολή άμεσης εκτέλεσης για κλείσιμο των κτιρίων.

Η ενημέρωση που υπάρχει για το θέμα είναι παντελώς ελλιπής αφού εδώ και μέρες κανείς από το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας, δεν δέχεται να δώσει πληροφορίες για τις εξελίξεις που τρέχουν και κυρίως για το μέλλον των 60 περίπου ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στα δύο κτίρια ευθύνης του Συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ως Ράδιο Λασίθι, τα δεδομένα της υπόθεσης είναι πως υπάρχει η εντολή για κλείσιμο των δομών, και πως αυτή την ώρα, πρωί της Τρίτης, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις του δικηγόρου του Συλλόγου με την Αστυνομία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μιαούλης, κλήθηκε να παρουσιαστεί στο τμήμα στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας σύλληψης.

Το ζήτημα της ακαταλληλότητας και των δύο κτιρίων (αυτού της πρώην Εφορίας, και του μικρότερου κοντά στο 4ο Δημοτικό) που είχε κριθεί μετά από υγειονομικούς ελέγχους, δεν μπορεί να ξεπεραστεί, και έτσι μέσω του Δήμου Ιεράπετρας αναζητείται προσωρινή λύση για τη στέγαση των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν είτε στις οικογένειές τους ή αλλού και αυτών που έχουν μετακινηθεί στη δομή, από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας.

Χθες το βράδυ ο Σύλλογος συνεδρίασε για μια ακόμα φορά για το θέμα, με κάποια απ’ τα μέλη να εκφράζουν την πρόθεση παραίτησης, και την ομαδική παραίτηση του ΔΣ να μπαίνει στο τραπέζι της συζήτησης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μικρό χώρο που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερα από 10 άτομα με ακόμα 10 να έχουν απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο χώρο το τελευταίο διάστημα.

Εκεί δεν φαίνεται να μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε παρέμβαση ώστε ο χώρος να μπορεί να κριθεί κατάλληλος, ενώ για το άλλο κτίριο της παλιάς Εφορίας, εφόσον μειωθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων υπάρχει η πιθανότητα μετά από πρόσθετες εργασίες να μπορέσει να θεωρηθεί κατάλληλος ώστε να μπορέσει να αδειοδοτηθεί προσωρινά για την φιλοξενία κάποιων από τους 58 συνολικά ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στα δύο κτίρια.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.