ΩΚΕΑΝΟΣ – Μια παράσταση εν πλω |14 & 15 Σεπτεμβρίου | Σπιναλόγκα | Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός


Τελευταία ενημέρωση 10 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Πρόκειται για μια σπονδυλωτή, περιπατητική παράσταση και performance εν πλω, με εικαστική εγκατάσταση, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια. Η παράσταση ξεκινά από την προβλήτα στον Μόλο της Πλάκας, όπου βρίσκεται ένα μεγάλο τραπέζι στρωμένο και συνεχίζεται με σκηνές εν πλω μέσα στα καΐκια που μεταφέρουν θεατές και καλλιτέχνες στη Σπιναλόγκα. Μετά την αποβίβαση στο νησί, ακολουθείται συγκεκριμένη διαδρομή και στάσεις για την παρακολούθηση των υπόλοιπων σκηνών της παράστασης, ενώ στο τοπίο βλέπουμε σημειακές εικαστικές εγκαταστάσεις. Όταν η διαδρομή ολοκληρωθεί, θεατές και καλλιτέχνες επιστρέφουν στον Μόλο Πλάκας, όπου πίνουν όλοι μαζί ρακή.

Η παράσταση «Ωκεανός», με αφορμή τα λοιμοκαθαρτήρια που στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα το 1922 για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, καλεί τους θεατές σε μια συνάντηση μνήμης και στοχασμού πάνω σε κοινωνικά φαινόμενα και πρακτικές που δημιουργούν προσφυγικές κρίσεις.
Το κείμενο της παράστασης συνθέτουν πρωτότυπα κείμενα, πραγματικές μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα, ενώ η σκηνοθεσία αξιοποιεί το φυσικό τοπίο της περιοχής, και ακολουθεί τον σύντομο διάπλου των λεπρών από την Πλάκα, εν πλω, και στο νησί της Σπιναλόγκα.

 

7

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.