Ψαραντώνης: Εκμυστηρεύσεις για το Νίκο Ξυλούρη και τη λύρα του!

Ψαραντώνης: Εκμυστηρεύσεις για το Νίκο Ξυλούρη και τη λύρα του!
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 έτη by energinews (admin)

Ο Ψαραντώνης αποκάλυψε για τι χτυπάει τη λύρα του

Συγκλονιστικά είναι όπως πάντα τα λόγια του Ψαραντώνη ο οποίος ταξίδεψε στο παρελθόν, θυμήθηκε τον αδερφό του, τα πρώτα τους βήματα στη λύρα αλλά μίλησε για την αγάπη για του για την κρητική μουσική, εξηγώντας γιατί «μαλώνει με τη λύρα».

Ο Ψαραντώνης εκμυστηρεύτηκε ιστορίες από τον αδερφό του Νίκο Ξυλούρη και για το πώς έμαθαν λύρα ο ένας δίπλα στον άλλον.

«Να του πάρεις τη λύρα και θα με θυμηθείς»

Όπως αφηγήθηκε «μια μέρα ο πατέρας μου βλέπει το δάσκαλο και του λέει “δάσκαλε το κοπέλι θέλει λύρα, ήντα να κάνω, λύρα θα παίζει ή πηγαίνει στο σχολείο, εσύ ήντα λες;». Και αυτός τον είχε βάλει στις εξετάσεις και τραγουδούσαμε – όταν κάναμε γιορτή- και άκουσε το Νίκο πως τραγουδούσε. Και του λέει ο δάσκαλος «να πας να του πάρεις του παιδιού τη λύρα και θα με θυμηθείς», του λέει. Και πήγε και του πήρε τη λύρα και έτσι έμαθα κι εγώ…

«Μαλώνουμε με τη λύρα»

Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε και στο λόγο που χτυπάει τη λύρα αναφέροντας «Eγώ τώρα που μεγάλωσα τηνε δέρνω (τη λύρα), με το δοξάρι,με , τα νύχια μου, τη χτυπώ… κάνουμε φασαρία, μαλώνουμε με τη λύρα…Μετά ηρεμούμε και τα βρίσκουμε…».

Στο βίντεο – όπου συναντά το «Provocateur»- κάνει αναφορά στον αγαπημένο του Nick Cave και γιατί δεν μπόρεσε να αρνηθεί στον Δημήτρη Αποστολάκη, να τραγουδήσει την “Τίγρης”.

Παρουσίαση/ Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Λύκου

Βίντεο: Φιλένια Καρτσωνάκη

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.