Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη Περιφέρεια Κρήτης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 1 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Ομόφωνα έγινε δεκτό από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης των αίτημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης για παράταση των συμβάσεων τους .
Συγκεκριμένα με βάσει το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που να περιλαμβάνει :
α) Επέκταση του χρόνου απασχόλησής στις Περιφέρειες της χώρας και στις Υπηρεσίες αυτών για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που ήδη απασχολούνται για οκτώ μήνες και με την παράταση επιπλέον τεσσάρων μηνών.
β) Διεύρυνση του χρόνου απασχόλησής όλων των εργαζομένων για την κάλυψη επιτακτικών και επειγόντων αναγκών των Περιφερειών, λόγω της σημαντικής έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, όπως ρυθμίστηκε για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας (Φ.Π.Υ.Υ).
γ) Να επεκταθεί η διάρκεια του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (8/2018 Δημόσια Πρόσκληση,) στο οποίο απασχολούνται οι εργαζόμενοι και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι , είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.