Ψάχνουν σχέδιο αντίδρασης για το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”


0
(0)

Τους τρόπους αντίδρασης για την επόμενη ημέρα, μετά τη δέσμευση για αξιοποίηση του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” ως προϋπόθεση για τη δημιουργία του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, εξετάζουν σε λίγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μέσα από την ανάδειξη του από το Ράδιο Κρήτη, τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος αντιδρούν έντονα στα τετελεσμένα που φέρνει η συμφωνία για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο, ενώ τονίζουν πως οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να αποκλείονται από έναν σχεδιασμό που τις αφορά άμεσα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης άλλωστε, έχει εκφράσει ήδη την πρόθεση του, σύμφωνα με την οποία Δήμος και Περιφέρεια μπορούν να καταρτίσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης και ανάπτυξης για την περιοχή, πάνω στο οποίο να πατήσει στη συνέχεια η όποια επιδιωκόμενη αξιοποίηση κεντρικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, έχει γνωστοποιήσει πως το προσεχές διάστημα η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προχωρήσει στην ανάθεση για την εκπόνηση ενός ειδικού χωρικού σχεδίου, το οποίο και θα αφορά ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της έκτασης του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης”.

Εκτός όμως από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιδράσεις έχουν υπάρξει και σε κεντρικό επίπεδο, με τους βουλευτές τόσο του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη να έχουν προχωρήσει σε στοχευμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το θέμα.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.