Χ. Χατζημαρκάκη: «Χωρίς τον Δήμο Ιεράπετρας δεν θα υπήρχε σήμερα το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Απαντήσεις στην ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ασκείται κριτική προς τον Δήμο Ιεράπετρας για τους χειρισμούς του στο θέμα ανέγερσης του κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Λύκειο, έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Η έντονες παρατηρήσεις τόσο προς τον Δήμο Ιεράπετρας όσο και προσωπικά στον Δήμαρχο είναι άστοχες και με πολιτικές σκοπιμότητες ανέφερε η αντιδήμαρχος, η οποία σχολίασε επίσης πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις θα πρέπει να είναι ενυπόγραφες.

Η κα Χατζημαρκάκη τόνισε πως για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και από την παρούσα της ΝΔ, με τον Δήμο Ιεράπετρας να έχει αναλάβει υποχρεώσεις πολύ πέρα από τις αρμοδιότητές του, ώστε σε κτιριακό επίπεδο να μπορεί να λειτουργήσει αλλά και να εξοπλιστεί το Μουσικό Γυμνάσιο.

Η ίδια αναγνώρισε πως οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μεγαλύτερες, αλλά σε κάθε περίπτωση, το ότι λειτουργεί σήμερα το σχολείο οφείλεται στα χρήματα των δημοτών της Ιεράπετρας.

Παράλληλα ανέφερε πως σήμερα, Παρασκευή, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας βρίσκεται στην Αθήνα και το Υπουργείο Εσωτερικών ακριβώς για αυτό το θέμα με σκοπό να ζητηθεί χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος για το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο, για το οποίο υπάρχει χώρος και  εγκεκριμένη μελέτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

Τα πρώτα παιδιά που θα αποφοιτήσουν από το Μουσικό Γυμνάσιο θα πρέπει να μπορούν να φοιτήσουν το Σεπτέμβριο του 2023 στο νέο Μουσικό Λύκειο. Η κα Χατζημαρκάκη ανέφερε πως ο χρόνος ως τότε επαρκεί για την ανέγερση νέου κτιρίου αν δοθεί τώρα χρηματοδότηση, όμως το πρώτο τμήμα του Μουσικό Λυκείου θα λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα κι αν το νέο κτίριο δεν είναι έτοιμο, τόνισε.

10

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.