Χ. Χατζημαρκάκη: Μεγάλη μείωση στα έσοδα του Δήμου Ιεράπετρας λόγω της πανδημίας


0
(0)

Μια εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Ιεράπετρας έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η αρμόδια αντιδήμαρχος της Οικονομικής Υπηρεσίας, Χρύσα Χατζημαρκάκη, σε μια περίοδο που ο νέος προϋπολογισμός έχει εγκριθεί και έχει αρχίσει να «τρέχει» με διαγωνιστικές διακασίες και αναθέσεις για υλοποίηση διάφορων έργων.

Αυτή την περίοδο όπως είπε η οικονομική κατάσταση στο Δήμο Ιεράπετρας δεν είναι καθόλου καλή, αφού πρακτικά όλες οι πηγές εσόδων έχουν σχεδόν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας, με κλειστά καταστήματα και ξενοδοχεία, μειώσεις στα ενοίκια που εισπράττονται, μειωμένη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις των πολιτών, αλλά και αδυναμία για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης λόγω της πανδημίας.

Γενικά η μείωση που παρατηρείται από τον περασμένο Μάρτιο είναι της τάξης του 30% στα έσοδα, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στις υπηρεσίες ανταποδοτικότητας.

Παρόλα συτα όμως η κα Χατζημαρκάκη τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής παραμένει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και έτσι δεν έχει κάνει χρήση καμίας διαδικασίας για πάγωμα δόσεων στα δάνεια του Δήμου τα οποία συνεχίζουν να αποπληρώνονται κανονικά, έτσι ώστε να μην μένουν χρέη.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν μείνει ακόμα ανοιχτά είναι οι μισθώσεις παραλιών για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το αν και πότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε ο Δήμος να έχει από εκεί κάποια έσοδα, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η διαδικασία των 100 δόσεων για αποπληρωμές χρεών προς τους Δήμους με την οποία υπολογίζεται πως θα δοθεί μια ανάσα στα οικονομικά.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.