Χ. Χατζημαρκάκη: Δεν θα υπάρξει αύξηση δημοτικών τελών ή ύδρευσης με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Με τις αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια που έχουν συμπαρασύρει όλα σχεδόν τα καταναλωτικά αγαθά σε αυξημένες τιμές ένα μεγάλο ερώτημα που έμενε να απαντηθεί ήταν και αυτό των πιθανών αυξήσεων σε δημοτικά τέλη ή στο κόστος ύδρευσης και σε τοπικό επίπεδο.

Πολύ πρόσφατα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας είχε αναφέρει πως τέτοιου είδους αυξήσεις θα ήταν υπό συζήτηση αν δεν ερχόταν κρατική βοήθεια στο Δήμο, φαίνεται όμως πως κάτι έχει αλλάξει και έτσι όπως αναφέρει σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη έχει παρθεί η απόφαση να μην υπάρξει καμία αύξηση αυτή την περίοδο και με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα, ούτε στα δημοτικά τέλη, ούτε και στους λογαριασμούς του νερού.

Οι αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια όπως είπε έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Δήμο τα οποία προκύπτουν τόσο από τα αυξημένα κόστη πληρωμών, αλλά και από τις προμήθειες καυσίμων στις οποίες υπάρχει συμβόλαιο, αλλά και από τους εργολάβους που εκτελούν έργα στο Δήμο οι οποίοι είχαν αναλάβει τα έργα με άλλα οικονομικά δεδομένα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα καύσιμα που χρειάζονται τα οχήματα του Δήμου αυτό που θα συμβεί είναι να πραγματοποιηθεί νωρίτερα ο επόμενος διαγωνισμός αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει μια 3της συμφωνία με πρατηριούχο με δεδομένη μια μέση τιμή κόστους η οποία έχει αλλάξει πλέον κατά πολύ προς τα πάνω.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τους εργολάβους οι οποίοι έχουν αναλάβει την υλοποίηση έργων με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα και πλέον ζητούν αναθεωρήσεις των συμβάσεων. Αυτή είναι μια διαδικασία που προβλέπεται νομικά για αυξήσεις έως και 15%, ανέφερε η κα Χατζημαρκάκη, όμως τα επιπλέον αυτά χρήματα δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν από το Δήμο Ιεράπετρας και αναμένεται να πληρωθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμβεί σε όλη την Ελλάδα υπογράμμισε η αντιδήμαρχος γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπάρξει κανένας Δήμος που να είναι βιώσιμος αν χρειαστεί να χρηματοδοτήσει έργα που είναι σε εξέλιξη, ενώ θα υπάρξει και πρόβλημα με προγραμματισμένα μελλοντικά έργα.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

10

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.