Χ. Χατζημαρκάκη: Ανεπίτρεπτο να μην εντάσσεται κανένα σχολείο στο πρόγραμμα των «Σχολικών Γευμάτων»


0
(0)

Το Πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει στην ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά περιοχών και υλοποιείται  από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η διαχείριση του οποίου  γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ.

Φέτος,  παρότι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στα 90,1 εκατομμύρια- αυξημένος κατά 16,5 εκατομμύρια σε σχέση με τη προηγούμενη χρόνια -και παρά το γεγονός ότι έχουν ενταχθεί σχολεία από ιδιαίτερα αναπτυγμένους Δήμους της χώρας, κανένα σχολείο του νομού Λασιθίου συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Ιεράπετρας δεν έχει ενταχθεί.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι 224.300 μαθητές σιτίζονται σε 1621 σχολικές μονάδες και ΚΑΝΕΙΣ στο Δήμο Ιεράπετρας.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι παρά την πρόθεση μας να ενταχθούν  σχολεία του Δήμου μας στο Πρόγραμμα και παρά τις οχλήσεις μας στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία δεν είχαμε καμία επίσημη έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του Δήμου μας και την υλοποίηση του Προγράμματος.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μη  ένταξη των σχολείων του Λασιθίου στα σχολικά γεύματα. Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή όπου η πλειονότητα των οικογενειών βιώνουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, τα οποία επέτεινε η πανδημία με το αναγκαστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, τις αναστολές εργασίας και με την οικονομική ζημία που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής μας, να μην υπάρχει μέριμνα από το κράτος, τουλάχιστον ως προς τη βασική σχολική σίτιση των μαθητών, στηρίζοντας έτσι τη βελτίωση της απόδοσης τους, καλλιεργώντας νέα διατροφικά πρότυπα και μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Ως Δήμος Ιεράπετρας το θεωρούμε ανεπίτρεπτο και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την ένταξη των σχολείων της Ιεράπετρας και του νομού Λασιθίου στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Η Αντιδήμαρχος

Χατζημαρκάκη Χρυσούλα

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *