Χ. Σοφιανού: Άδικα κατηγορείται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου για τις ανεμογεννήτριες στην Επισκοπή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Τις δικές της απαντήσεις έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού για το θέμα της εγκατάστασης του αιολικού πάρκου στην κοινότητα Κάτω Χωριού και την κριτική που έχει ασκηθεί και στην ίδια για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα σε σχέση με τις εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τα έργα στο σημείο.

Η κριτική που γίνεται προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων όπως λέει είναι άδικη αφού για τη συγκεκριμένη υπόθεση ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να δοθούν οι αρχικές εγκρίσεις για την δημιουργία του αιολικού πάρκου.

Το συγκεκριμένο σημείο όπως είπε είναι εκτός της κηρυγμένης αρχαιολογικής ζώνης της περιοχής και δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στο σημείο, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι διαφορετικό ζήτημα η οπτική επαφή και η οπτική όχληση σε σχέση με άλλους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής οι οποίοι βρίσκονται πολύ μακριά από το σημείο.

Το πρόβλημα που προέκυψε  αφορά την διάνοιξη δρόμων από την εταιρία, μια διαδικασία η οποία έπρεπε να λάβει ξεχωριστή έγκριση κάτι που δεν έγινε, αφού υπήρξε  καθυστέρηση στη συνεδρίαση του σχετικού συμβουλίου λόγω του κορονοϊού. Η εταιρία τελικά προχώρησε στη διαπλάτυνση δρόμων χωρίς να λάβει τη σχετική έγκριση και πλέον μετά από ενημέρωση από την αστυνομία και αυτοψία στο σημείο, έγινε μήνυση προς την εταιρία και αίτηση διακοπής των εργασιών, κάτι που πλέον έχει γίνει, ενώ είναι άγνωστο αν αυτό θα επηρεάσει συνολικά την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Tέλος η ίδια ανέφερε πως το ενδεχόμενο κήρυξης αρχαιολογικής ζώνης Α’ στην ευρύτερη περιοχή είναι κάτι που θα μελετηθεί από την ίδια, ώστε στις περιοχές με αρχαιολογικά ευρήματα να απαγορευτεί κάθε είδος δόμησης, και αγροτικής δραστηριότητας.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.