Χ. Μαμουλάκης: Επιμένει το Υπουργείο στην κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Κρήτη


0
(0)

Εμμένει στην απόφαση κατάργησης τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου η Υπουργός Παιδείας, όπως ισχυρίζεται ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, μετά την σχετική απάντηση της υπουργού σε αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής στο Κοινοβούλιο.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που είχε καταθέσει μέσω του Κοινοβουλίου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και με την οποία ζητούσε να μάθει τον λόγο της αιφνιδιαστικής κατάργησης 38 συνολικά Πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, 6 εκ των οποίων αφορούν την Κρήτη. Πρόκειται ειδικότερα για τα τμήματα:

Μουσικών Σπουδών (Ρέθυμνο – λειτουργεί από το 1999)
Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο)
Μηχανικών Βιοϊατρικής (Ηράκλειο)
Φυσικοθεραπείας (Ιεράπετρα)
Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Άγιος Νικόλαος)
Χημικών Μηχανικών (Χανιά)

«Παρά τις αντιδράσεις, η Υπουργός Παιδείας εμμένει, δυστυχώς, στην αιφνιδιαστική απόφασή της για κατάργηση 38 Πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την χώρα, χωρίς μάλιστα να δίνει καμία απολύτως πειστική εξήγηση για τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης.

«Πρόκειται για μια απόφαση με πολλές αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες, η οποία προφανώς και εντάσσεται στη λογική της Κυβέρνησης να γκρεμίσει ό,τι έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – το βλέπουμε άλλωστε σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Αυτή η τακτική είναι καταδικαστέα και είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ελέγχου, έτσι ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από την καταστροφική και άκρως μικροπολιτική τακτική της Κυβέρνησης ΝΔ».

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.