ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ. ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΛΥΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;


0
(0)

Χτες, ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσε πως έλυσε το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Θα θέλαμε να είναι αλήθεια.

Ότι βήματα και αν έγιναν, αυτονόητα βήματα, καλώς έγιναν.

Όμως απέχει πολύ από την αλήθεια να πει κάποιος ότι λύθηκε το θέμα.

Ίσως, οι αρμόδιοι να μην έχουν ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ίσως να γνωρίζει την αλήθεια και να τη θυσιάζει στο βωμό των επικοινωνιακών, μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Το συνηθίζει.

Ας γνωρίζει λοιπόν η ελληνική κοινωνία, αφού το κρύβει η κυβέρνηση, πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης των ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων τελείωσε με το τέλος του 2020 και δεν συνεχίζεται μέχρι τώρα.

Οι εργαζόμενοι στις δομές βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και τα ασυνόδευτα ανήλικα σε επισφαλή θέση για ακόμα μια φορά.

Εφόσον ο πρωθυπουργός δημοσίως, για δεύτερη φορά, ανέλαβε την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα ας το κάνει με ειλικρίνεια. Τα προβλήματα λύνονται με βιώσιμο σχεδιασμό, δουλειά και όχι πολλά λόγια.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ #metoo ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΑΣΠΗΣ

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει το κίνημα #metoo να θαφτεί κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης, στο ραδιόφωνο σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6» και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, ανέφερε σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή ότι «καμία συζήτηση στη βουλή δεν είναι περιττή όταν αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας και ζητήματα εμβάθυνσής της καθώς και θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών». Σχολιάζοντας το χθεσινό κλίμα στη βουλή προσδιόρισε ότι, «δυστυχώς η χθεσινή συζήτηση ήτανε μια συζήτηση που στο τέλος της ημέρας κινήθηκε γύρω από το τι κάνουν τα κακόβουλα trolls του twitter. Χαρακτηρίστηκε ως η συζήτηση των hashtags και της χρήσης των κοινωνικών δικτύων. Κάτι αντίστοιχο δεν έχει γίνει ούτε στην Αμερική, τόση ενασχόληση για το τι γράφουν τα trolls και τι «αποτυπώνεται» στα δίκτυα. Επίσης, θέλω να τονίσω εμφατικά, ότι δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής που να θεωρεί πως ο κύριος Μητσοτάκης ή κάποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι βιαστής ή παιδεραστής ή κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα. Αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, τις ποινικές θα τις διερευνήσει η δικαιοσύνη και επομένως τα πολιτικά κόμματα πρέπει να ενθαρρύνουν όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν τέτοιες υποστεί κακοποίηση, να βγουν και να μιλήσουν, να τοποθετηθούν, να σπάσουν το απόστημα αυτό και να εξελίξουν την κοινωνία και την δημοκρατία μας.

Ο κ. Χρηστίδης δήλωσε ακόμα ότι, «οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης συνοψίζονται σε δύο σκέλη: το πρώτο σκέλος είναι ο διορισμός του κ. Λιγνάδη, ο απευθείας διορισμός του ως επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λογική του opengov, που έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το 2009, και αυτό το προσδιορίζω ως πολιτική ευθύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν το σχετίζω με την προσωπική ζωή του κ. Λιγνάδη, για την οποία προφανώς δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση. Το δεύτερο σκέλος αφορά το ότι, μέχρι την 5η Φεβρουαρίου, την ημερομηνία της συνέντευξης τύπου της κυρίας Μενδώνη, μέσα σε αυτές τις 25 μέρες από την παραίτηση Λιγνάδη και της συνέντευξης τύπου της υπουργού, δεν υπήρχε αντίστοιχη πράξη ανάληψης ευθύνης από κανένα. Ακούγαμε τα κυβερνητικά στελέχη να εκφράζουν ασυνάρτητες δικαιολογίες για την παραίτηση, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο οποίος είπε ότι παραιτήθηκε ο κ. Λιγνάδης, για προσωπικούς λόγους. Τραγέλαφος. Μετά ο κ. Λιγνάδης έγινε επικίνδυνος άνθρωπος κατά την κ. Μενδώνη και οι κινήσεις που ακολούθησαν πραγματικά προσβάλουν και εκθέτουν ακόμα και ένα πρωτοετή της νομικής επιστήμης από την προχειρότητα και τον τρόπο που έγιναν.

Το να βγαίνει ο πρωθυπουργός χώρας και να λέει ότι το Κίνημα Αλλαγής ψελλίζει προτάσεις απαξιώνει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Το Κίνημα Αλλαγής εδώ και μία βδομάδα, έχουμε καταθέσει μια πρόταση με οκτώ άξονες γύρω από την αντιμετώπιση του #metoo για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πορευθούμε. Δεν θα μπω σε μια συζήτηση για το αν έχουμε καταθέσει προτάσεις , το ξέρει ο κόσμος όλος και μπορώ να τις στείλω αν θέλετε και στον κύριο Μητσοτάκη με την ημερομηνία που το έχουμε καταθέσει, η ουσία του ζητήματος είναι ότι εμείς θα είμαστε αρωγοί, σε όλους όσους έχουν περάσει αυτή τη δοκιμασία. Το θέμα το έχει βάλει η Φώφη Γεννηματά επανειλημμένως στο δημόσιο διάλογο με έμφαση και προτεραιότητα. Αλλά όμως είναι το δράμα του επιτελικού κράτους της ΝΔ, που κατασκευάστηκε ως δομή ελέγχου και καταλήγει σε πηγή κινδύνου, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικής και παλαιοκομματικής νοοτροπίας (βλέπε Μέγαρο Μαξίμου). Η προσπάθειά του κ. Μητσοτάκη, να καπελώσει το κίνημα, το ελληνικό #metoo, που τώρα γεννιέται είναι άκρως προβληματική».

Κατέληξε τέλος ο κ. Χρηστίδης ότι «είναι πραγματικά φοβερά αυτά που ακούμε από τις τηλεοπτικές συχνότητες, ξεπερνούν τα όρια της υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πρέπει να παραμένουμε κοινωνία και πολιτικό σύστημα διαρκώς σε εγρήγορση, να καταθέτουμε προτάσεις για να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα. Δεν μπορεί τα πολιτικά κόμματα, την ίδια ώρα που η κοινωνία κάνει δυο βήματα μπροστά, να προσπαθούν να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια της».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΛΙΓΩΡΙΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δήλωση Ανδρέα Πουλά Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Κινήματος Αλλαγής

Ένας χρόνος σήμερα από την ημέρα που παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την πανδημία ως πρωτοεμφανιζόμενο γεγονός

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση:

  • Δεν έχει στελεχώσει επαρκώς το ΕΣΥ προκειμένου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις εξάρσεις της πανδημίας στη χώρα μας. Αντιμετωπίζει τις ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο και χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό
  • «Παίζει» με τους αριθμούς προσπαθώντας να δημιουργήσει μία πλασματική εικόνα επάρκειας κλινών ΜΕΘ για COVID-19 στα Νοσοκομεία της χώρας. Μόνιμη επιλογή της είναι η μετατροπή των κλινών ΜΕΘ για τις υπόλοιπες νόσους σε κλίνες ΜΕΘ COVID-19 αποδυναμώνοντας κλινικές και τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Επιπλέον, αφήνει τον ιδιωτικό τομέα αμέτοχο στη μάχη κατά της πανδημίας.
  • Έχει κάνει ελάχιστες ενέργειες στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσωπικό και υποδομές, προκειμένου να αναλάβουν συγκροτημένα την διαχείριση των περιστατικών (COVID και μη COVID) προνοσοκομειακά και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του COVID-19 βοηθώντας στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
  • Καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες για τον άμεσο εμβολιασμό κατά του COVID-19 αλλά η πραγματικότητα τις διαψεύδει.

Στο μόνο μάθημα που παίρνει «άριστα» η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο είναι στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας χωρίς ουσία.

Ν. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με πρωτοβουλία της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνας (Νάντιας) Γιαννακοπούλου, για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης στον δικηγορικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ερώτηση, η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει τον δικηγορικό κλάδο στον επιβαλλόμενο βαθμό. Η αντιμετώπισή τους δεν είναι σε καμία περίπτωση η αναμενόμενη, και ούτε καν αναλογική με τις συνέπειες που καλούνται να επωμιστούν. Η οικονομική κατάσταση του κλάδου έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα του δικηγορικού κόσμου, και ιδίως νέους, μαχόμενους, οικογενειάρχες, στα όρια των αντοχών τους, αφού αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι οι διεκδικήσεις τους κινούνται σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την διασφάλιση της διαρκούς και ακώλυτης λειτουργίας της δικαιοσύνης, σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την οικονομική στήριξη και το πάγιο διεκδικητικό πλαίσιο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Τέλος, εκφράζεται η ανησυχία του δικηγορικού κόσμου της χώρας και των θεσμικών του οργάνων εκπροσώπησης, αφού δεν έχουν πραγματοποιηθεί στον απαιτούμενο βαθμό οι κυβερνητικές εξαγγελίες από την αρχή της πανδημίας, αλλά και κατά τη διάρκειά της τόσο από τους ερωτώμενους Υπουργούς, όσο όμως και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Προς τούτο, το Κίνημα Αλλαγής ερωτά τους κ.κ Υπουργούς αν σκοπεύουν να εντάξουν, έστω και τώρα, τον κλάδο των δικηγόρων στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης. Επιπλέον, ερωτώνται αν σκοπεύουν να εκπονήσουν ειδικότερο, ασφαλές και πιο διευρυμένο πλαίσιο διεξαγωγής δικών και λοιπών διαδικαστικών πράξεων, αφού αφενός η αναστολή της πλήρους λειτουργίας των δικαστηρίων φαίνεται να παρατείνεται και αφετέρου παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε θα επιτραπεί η λειτουργία αυτών όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:   

Κύριοι Υπουργοί,

Η παρατεταμένη υγειονομική κρίση με δραματικές συνέπειες τόσο στην υγεία, όσο και στην οικονομία, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς καμία ουσιαστική πρόβλεψη για το πόσο θα διαρκέσει. Οι δικηγόροι αποτέλεσαν από τους πρώτους κλάδους που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας με το κλείσιμο και την υπολειτουργία των δικαστηρίων. Παράλληλα υπολειτουργούν και οι  υπηρεσίες, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει τον δικηγορικό κλάδο στον επιβαλλόμενο βαθμό. Η αντιμετώπισή τους δεν είναι σε καμία περίπτωση η αναμενόμενη, και ούτε καν αναλογική με τις συνέπειες που καλούνται να επωμιστούν. Η οικονομική κατάσταση του κλάδου έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα του δικηγορικού κόσμου, και ιδίως νέους, μαχόμενους, οικογενειάρχες, στα όρια των αντοχών τους, αφού αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Οι διεκδικήσεις τους, που πιέζουν ακόμα πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, είναι στη λογική κατεύθυνση, και οφείλετε να τις λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν, τόσο για την αποτελεσματική λειτουργία και άσκηση του επαγγέλματός τους, όσο και ως προς την δυνατότητα κάλυψης των βιοτικών τους αναγκών.

Ο πρώτος άξονας στον οποίο κινούνται οι διεκδικήσεις τους έχει να κάνει με την διασφάλιση της διαρκούς και ακώλυτης λειτουργίας της δικαιοσύνης, σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη για την προάσπιση των συμφερόντων του.

Δίκες που αφορούν στο δικαίωμα προστασίας ευαίσθητων κατηγοριών της κοινωνίας (πχ. προσωρινή δικαστική προστασία, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις, μισθωτικές υποθέσεις, κρατούμενους κ.ο.κ.), πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να γίνονται, με την τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας και τον χρονικό καταμερισμό της συζήτησης των υποθέσεων.

Ως προς την οικονομική τους στήριξη, επιζητούν να στηριχθούν και αυτοί στο επίπεδο που έχουν στηριχθεί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει, κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με το πάγιο διεκδικητικό πλαίσιο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για μείωση ή αναστολή από τις τρέχουσες ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος) και να συνεχίσει η ένταξη τους στη μείωση της επαγγελματικής στέγης και για τους προσεχείς μήνες, αφού δε δύναται να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Ο δικηγορικός κόσμος της χώρας και τα θεσμικά του όργανα εκπροσώπησης συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη σημαντική απουσία ουσιαστικής και αποτελεσματικής στήριξης του κλάδου, ειδικά από τη στιγμή που έχουν αποτελέσει κυβερνητικές εξαγγελίες από την αρχή της πανδημίας, αλλά και κατά τη διάρκειά της πολλές φορές, τόσο από τα Υπουργείο σας, όσο όμως και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης αυτής αποτελεί η μη ανταπόκριση του Πρωθυπουργού, έως σήμερα, στο αίτημα του συνόλου των επιστημονικών φορέων της χώρας για συνάντηση μαζί του.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αναμονή της συζήτησης ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας της Αίτησης Ακύρωσης, που κατέθεσαν οι 13 Πρόεδροι της Συντονιστικής Επιτροπής, κατά της ΚΥΑ, κατά το μέρος που αφορά στα δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια, έµµισθα, άµισθα υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως κτηµατολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηµατολόγιο».

Βάσει των προαναφερόμενων, και επειδή η αποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης στο σύνολό της είναι επιτακτική ανάγκη,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  1. Σκοπεύετε να εντάξετε, έστω και τώρα, τον κλάδο των δικηγόρων στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, όπως αναφέρθηκαν και παραπάνω, τόσο ώστε να περιοριστεί η ζημία που έως τώρα έχουν υποστεί όσο και για να είναι σε θέση να συνεχίσουν να επιτελούν ορθά, απρόσκοπτά και χωρίς δυσλειτουργίες τον θεσμικό ρόλο τους;
  2. Με δεδομένο ότι αφενός η αναστολή της πλήρους λειτουργίας των δικαστηρίων φαίνεται να παρατείνεται και αφετέρου παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε θα επιτραπεί η λειτουργία αυτών όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, σκοπεύετε να εκπονήσετε ειδικότερο, ασφαλές και πιο διευρυμένο πλαίσιο διεξαγωγής δικών και λοιπών διαδικαστικών πράξεων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, έως ότου αρθούν τα ισχύοντα μέτρα;

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.2.2021

Ελληνικό #metoo: Δεν θα αφήσουμε να θαφτεί κάτω από τη λασπολογία

Δυστυχώς η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δήθεν για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και της δημοκρατίας ευτελίστηκε γύρω από τη δράση των κακόβουλων trolls του twitter. Μια συζήτηση δηλαδή αναντίστοιχη της σοβαρότητας του ζητήματος και εκτός ουσίας. Για εμάς όμως, μετρά μόνο η ουσία. Να παραμείνει το κίνημα ακηδεμόνευτο και εκτός κομματικής εκμετάλλευσης. Υπάρχουν συγκεκριμένες αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Πολιτισμού. Τις ποινικές θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Αντί να λασπολογούν, τα κόμματα πρέπει να ενθαρρύνουν όλα τα θύματα να βγουν και να μιλήσουν, να τοποθετηθούν, να σπάσουν το απόστημα. Όσο για τη φράση του Πρωθυπουργού, ότι το Κίνημα Αλλαγής και η Πρόεδρός του “ψελλίζουν” προτάσεις είναι απαράδεκτη. Όσα συμβαίνουν λειτουργούν και ως καθρέφτης της λειτουργίας του κράτους και της ποιότητας των δημοσίων λειτουργών επί Νέας Δημοκρατίας. Η επιτελική “φούσκα”, που κατασκευάστηκε ως δομή ελέγχου και συγκεντρωτισμού, καταλήγει σε πηγή κινδύνου, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικής και παλαιοκομματικής νοοτροπίας με κέντρο το Μαξίμου. Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Ένας χρόνος που η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο

Ως πρωτοεμφανιζόμενο γεγονός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την πανδημία η κυβέρνηση, έναν ολόκληρο χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Κι αυτό γιατί ένα χρόνο τώρα, η κυβέρνηση διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά την πανδημία:

  • Δεν έχει στελεχώσει επαρκώς το ΕΣΥ προκειμένου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις εξάρσεις της πανδημίας στη χώρα μας.
  • «Παίζει» με τους αριθμούς προσπαθώντας να δημιουργήσει μία πλασματική εικόνα επάρκειας κλινών ΜΕΘ για COVID-19 στα Νοσοκομεία της χώρας.
  • Έχει κάνει ελάχιστες ενέργειες στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσωπικό και υποδομές
  • Καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες για τον άμεσο εμβολιασμό κατά του COVID-19 αλλά η πραγματικότητα τις διαψεύδει.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Συγκοινωνίες: Φιάσκο με τα 300 λεωφορεία της ΟΣΥ

Ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Στερεά Ελλάδα

Κι ενώ εκατοντάδες μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα κινδυνεύουν άμεσα να καταστραφούν λόγω της τεράστιας πίεσης που δέχονται από τις φυσικές καταστροφές της Ευβοίας και από τα συνεχή lockdown, η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει ούτε την φθηνή χρηματοδότησή τους, αφού δεν θέτει όρια στις πολιτικές χρηματοδότησης των τραπεζών. Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζοντας τις προοδευτικές και δίκαιες προτάσεις τους, ζητούν με ερώτησή τους σε τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς, να ληφθούν άμεσα στοχευόμενες δράσεις και μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Στερεά Ελλάδα από πολιτικές της Περιφέρειας.

Περισσότερα ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.