Χωρίς συντάξεις, ρεύμα και τηλέφωνο κάτοικοι σε κοινότητες της Ιεράπετρας λόγω καθυστέρησης … ταχυδρόμου!


0
(0)

Μια πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει αρχίσει να φτάνει στο απροχώρητο βιώνουν οι περισσότερες κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας λόγω ελλιπούς εξυπηρέτησης από τα ΕΛΤΑ, τα οποία χωρίς προσωπικό διαθέτουν ένα μόνο ταχυδρόμο για να εξυπηρετηθούν 18 κοινότητες!

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μη παράδοση συντάξεων ή και λογαριασμών στην ώρα τους ή και με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που σε κάποιες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος και τηλεφώνου, σε άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν άλλο τρόπο να εξυπηρετήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Το πρόβλημα παρουσίασαν σήμερα στο Ράδιο Λασίθι οι πρόεδροι των κοινοτήτων Καλαμαύκας, Μεσελέρων και Ανατολής, κ. Κρασάς, κ. Σκουλούδης και κ. Ζαχαρόπουλος αντίστοιχα, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ στο Ηράκλειο.

Κοινή διαπίστωση είναι πως το πρόβλημα απαιτεί όχι μόνο άμεσες αλλά και μόνιμες λύσεις με όποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα, με διάφορες επαφές να μην έχουν φέρει αποτελέσματα. Βασικό πρόβλημα όπως τονίστηκε δεν είναι μόνο η έλλειψη προσωπικού αλλά και η γενικότερη κακή οργάνωση που δημιουργεί προβλήματα.

Στην Καλαμαύκα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας, έχει κοπεί το ρεύμα και το τηλέφωνο σε κάποια σπίτια, ενώ στους Μεσελέρους  οι συνταξιούχοι έκαναν Πάσχα χωρίς τα χρήματα των συντάξεών τους τα οποία δεν έφτασαν στην ώρα τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ηρακλείου κ. Ζαφειρακόπουλος, ανέφερε πως μόνιμες προσλήψεις γενικά στα ΕΛΤΑ έχουν να γίνουν από το 2009 με τα τελευταία χρόνια να προσλαμβάνονται μόνο συμβασιούχοι για λίγους μήνες, με αποτέλεσμα ακόμα κι αυτοί που προσλαμβάνονται να μην προλαβαίνουν να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία.

Τα προβλήματα όπως είπε είναι πολύ μεγάλα σε όλη την Ελλάδα αναφέροντας πως σε περιοχές του Ηρακλείου υπάρχει ένας ταχυδρόμος ακόμα και για 45 χωριά όπου φυσικά δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση.

Για το πρόβλημα όπως είπε απαιτείται και ισχυρή στήριξη από τους κατά τόπους Δήμους οι οποίοι θα πρέπει να πιέσουν για στελέχωση των υπηρεσιών και για λύσεις στα προβλήματα που παρατηρούνται αφού οι κεντρικές πολιτικές επιλογές έχει φανεί πως δεν οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης, μια διαδικασία που κατά τον ίδιο καθυστερεί αυτή την περίοδο εν αναμονή… εκλογών.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *