Ροή Ειδήσεων
Kινητοποίηση της πυροσβεστικής για πυρκαγιά στους ΚαλογέρουςΣτ. Αρναουτάκης: «Η Γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Κρήτης»Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ)ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣυνεργασία Δήμου Αγίου Νικολάου ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ για τον σχεδιασμό του αστικού πρασίνου«ΚΑΥΣΩΝΑΣ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.Τιμές Δημοπρασίας 31-07-2021Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε ημερίδα για την προώθηση των Τοπικών προϊόντων στην ΚρουαζιέραΣοκαριστικός θάνατος ηλικιωμένης στην Κρήτη κάτω από τις ρόδες φορτηγούΚινητοποίηση για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με τον διοικητή απόντα [βίντεο]

Χωρίς συζήτηση για τον ελληνικό προϋπολογισμό το Eurogroup της Δευτέρας – Οριστικό «πράσινο φως» για τις συντάξεις


0
(0)

Χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση για την Ελλάδα και με θετικά δεδομένα για την Κύπρο, ξεκινά τη Δευτέρα το τελευταίο eurogroup της χρονιάς, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε επισήμως τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Το Eurgroup δεν θα συζητήσει τον ελληνικό προϋπολογισμό (καθώς είναι σύμφωνος με το Σύμφωνο Σταθερότητας) και δεν θα κάνει και ιδιαίτερη σε βάθος συζήτηση ούτε και την έκθεση της Κομισιόν για την ενισχυμένη εποπτεία, δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο.

Το Eurogroup θα ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα και ως τις 16:00 θα συνεδριάσει σε σύνθεση 19 Κρατών Μελών και από τις  16:00 – 19:00 σε περιεκτική σύνθεση 27 Κ-Μ, σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο.

Aναλυτικά, σύμφωνα με την ατζέντα για την οποία ενημέρωσε τον Τύπο, ο κοινοτικός αξιωματούχος, η ευρωομάδα θα συζητήσει τη συνολική δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές της ζώνης του ευρώ και θα διεξαγάγει την ανασκόπηση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης για τα Κράτη Μέλη, βάση γνωμοδοτήσεων της Κομισιόν επί των προϋπολογισμών των 19 Κ-Μ και στη συνέχεια θα εκδώσει μια συνολική δήλωση. Η δήλωση θα αφορά τις χώρες των οποίων ο προϋπολογισμός δεν είναι σύμφωνος με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος.

Αμέσως μετά η Κομισιόν θα παρουσιάσει στους υπουργούς την πρώτη έκθεση της ενισχυμένη εποπτείας για την Ελλάδα.

“Δεν αναμένουμε συζήτηση για τον Ελληνικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και έντονη συζήτηση για την ενισχυμένη εποπτεία καθώς οι αποφάσεις σχετικά με τις σχετικές εκταμιεύσεις, θα ληφθούν σε επόμενες συνεδριάσεις το νέο έτος, τον Φεβρουάριο, όταν θα αποφασιστεί η εκταμίευση των ANFAS και SMPs”, δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος. “Όχι”, ήταν η απάντηση του αξιωματούχου, ακόμα και όταν κλήθηκε να διευκρινίσει αν και κατά πόσο το eurogroup θα ασχοληθεί με τις όποιες καθυστερήσεις στην σχετική έκθεση της Κομισιόν.

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε για μια ακόμα φορά πως σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ότι “πρόκειται περί κατάργησης του μέτρου”, εξηγώντας ότι δεν συζητείται επαναφορά του το 2020, καθώς το 2020 ο προϋπολογισμός θα είναι, άλλος, από την αρχή και με άλλα σχετικά μέτρα (πχ. το αφορολόγητο).

Ακολούθως η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί προφορικά από την Koμισιόν και την ΕΚΤ σχετικά με τα κύρια πορίσματα της πέμπτης αποστολής επιτήρησης μετά το πρόγραμμα στην Κύπρο που διεξήχθη στις 24-28 Σεπτεμβρίου. “Δεν αναμένουμε τίποτα το εξαιρετικό καθώς η αποστολή πήγε εξαιρετικά καλά”, τόνισε ο κοινοτικός αξιωματούχος.

Αμέσως μετά το eurogroup θα ενημερωθεί για τα κύρια πορίσματα της δέκατης αποστολής επιτήρησης μετά το πρόγραμμα στην Ισπανία που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Οκτωβρίου και πάλι χωρίς να αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, σύμφωνα με τον ίδιο κοινοτικό αξιωματούχο.

Ακολούθως το ΔΝΤ θα παρουσιάσει τα κύρια πορίσματά του από την δική του ενδιάμεση αποστολή του άρθρου IV της ζώνης του ευρώ.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο, ευρωομάδα θα συνεχίσει από τις 16:00 και ως τις 19:00 σε μορφή 27 Κρατών Μελών για να προετοιμάσει τη σύνοδο κορυφής του ευρώ που θα λάβει χώρα στις 14 Δεκεμβρίου, η οποία αναμένεται να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις και να παράσχει καθοδήγηση σχετικά με την πορεία προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της ΟΝΕ.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο, ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται ξανά και το ζήτημα της εγγύησης καταθέσεων EDIS, όμως “πλέον βρίσκεται σε life-support”, όπως είπε “για να κρατηθεί ζωντανό για απόφαση αργότερα και όχι τώρα”.

Οι 27 θα συνεχίσουν τη συζήτηση για τους μηχανισμούς εξασφάλισης της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους των Κ-Μ. Σε αυτό το πλαίσιο οι Υπουργοί αρχικά συζητάνε για το αν και κατά πόσο θα προδιαγράφεται αναδιάρθρωση των εν λόγω χρεών με μια μορφή αυτοματισμού, ή όχι. Οι απόψεις των Κ-Μ διίστανται.

πηγη:real.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *