Χωρίς σοβαρά προβλήματα μέχρι τώρα η Ιεράπετρα από τα μποφόρ – 2 παρεμβάσεις για κοπές δέντρων


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Με τους βορειάδες να συνεχίζουν με πολύ μεγάλη ένταση στην Ιεράπετρα από χθες τη νύχτα σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας και νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά σημεία, ευτυχώς τα προβλήματα που μέχρι το πρωί της Τετάρτης καταγράφονται δεν είναι πολλά.

Από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκαν δύο παρεμβάσεις όπως λέει ο διοικητής κ. Καλιοντζής στο Ράδιο Λασίθι για δύο απομακρύνσεις δέντρων η μια στην Κάτω Μερά και η άλλη στο Κλειστό Γυμναστήριο. Και στις δύο περιπτώσεις τα δέντρα είχαν πέσει μέσα στο δρόμο και είχαν διακόψει την κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλα δέντρα με κομμένα κλαδιά σε διάφορα σημεία του Δήμου χωρίς να προκαλούν προβλήματα.

Στο αγροτικό κομμάτι του Δήμου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε θερμοκήπια, είτε στα δυτικά είτε στα ανατολικά της Ιεράπετρας. Υπάρχουν κατά τόπους μικροζημιές σε κάποιες εγκαταστάσεις χωρίς όμως κάτι πολύ σοβαρό.

Ο δυνατός άνεμος θα εξακολουθήσει να αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού δεν αναμένεται εξασθένηση μέχρι το απόγευμα, ενώ πολλή μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε όσους αποφασίσουν να κινηθούν στο δίκτυο από την Ανατολή και βορειότερα προς Μάλλες και Καλαμαύκα, αφού οι δρόμοι είναι παγωμένοι, έχουν πέσει νέες ποσότητες χιονιού και οι δρόμοι γενικά παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα.

Μικρά προβλήματα υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση διάφορων περιοχών, και αυτή την ώρα συνεργεία εργάζονται στις κοινότητες Μαλλών και Χριστού όπου χωρίς να έχει πλήρως διακοπεί η ηλεκτροδότηση, υπάρχει πρόβλημα στην τάση του ρεύματος.

Προσοχή χρειάζεται και στις μετακινήσεις πεζών αφού δεν είναι απίθανο και έχει ξανασυμβεί, να προκύψουν πτώσεις αντικειμένων με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ρουμελιωτάκη οι προσπάθειες του Δήμου Ιεράπετρας θα επικεντρωθούν στο οδικό δίκτυο από το Φράγμα Μπραμιανών προς Ανατολή, Καλαμαύκα και Μάλλες. Ο δρόμος προς Σελάκανο είναι πλήρως αποκλεισμένος, και μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινότητας αποφασίστηκε να μην γίνει προσπάθεια να ανοίξει σήμερα, αφού τα φαινόμενα είναι ακόμα έντονα στο σημείο, και έτσι θα γίνει προσπάθεια διάνοιξης από αύριο.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.