Χωρίς προβλήματα η λειτουργία του 3ου Δημοτικού μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ένα περιστατικό που προκάλεσε ανησυχία αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί και θα επικρατήσει στη φετινή σχολική χρονιά, συνέβη χθες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρας όπου ένας μαθητής επιβεβαιώθηκε με κρούσμα κορωνοϊού.

Ο μαθητής όπως γράψαμε από χθες στο radiolasithi.gr, δεν είχε πάει καμία μέρα στο σχολείο, αφού ήδη πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο πατέρας του ήταν θετικός στον ιό κάτι που έγινε γνωστό στη διεύθυνση του σχολείου και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες.

Ο Μανώλης Μπαρμπεράκης διευθυντής του σχολείου μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι και περιέγραψε την κατάσταση και πως έγινε ακριβώς η διαχείριση του περιστατικό από την πρώτη μέρα ως και σήμερα.

Όπως είπε ο ίδιος είχε μάθει τυχαία πριν από το άνοιγμα των σχολειών πως ο πατέρας του μαθητή είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, και έτσι αφού αυτό επιβεβαιώθηκε και από την οικογένεια με την οποία ήρθε σε επαφή, δόθηκε η οδηγία  να μην πάει το παιδί στο σχολείο, όπως και έγινε.

Η οικογένεια περίμενε να περάσουν 14 ημέρες από τότε που ο πατέρας της οικογένειας εμφανίστηκε θετικός, και τότε, με τον πατέρα να είναι πλέον αρνητικός στον κορωνοϊό, το παιδί με την μητέρα του πήγαν, προχθές, Δευτέρα στο σχολείο.

Έτσι λοιπόν με το έγιναν αντιληπτοί ο κ. Μπαρμπεράκης ανέφερε πως κατευθείαν το παιδί με ασφάλεια βγήκε πάλι εκτός του προαυλίου, και παρά τις σχετικές αντιδράσεις της μητέρας, δόθηκε η οδηγία από τον ίδιο, πως ο μαθητής θα γίνει δεκτός στο σχολείο μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Τότε ήταν που η μητέρα με το παιδί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, έκαναν και οι δύο τεστ, τα οποία αποδείχθηκαν θετικά.

Ο κ. Μπαρμπεράκης τόνισε πως το περιστατικό αυτό δείχνει στην πράξη πόσο εύκολο είναι να προκύψουν προβλήματα από μαθητές και γονείς οι οποίοι δεν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα, κι όμως μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε άλλους.

Το 3ο Δημοτικό ανέφερε πως λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά χωρίς να χρειαστεί κάποια ιδιαίτερη απολύμανση, ούτε και υπάρχει σκέψη για κλείσιμο του σχολείου, αφού το παιδί δεν ήρθε σε επαφή με κανένα άλλο.

Ο ίδιος κάλεσε όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά τους, και σε καμία περίπτωση να μην τα πηγαίνουν στο σχολείο εφόσον έχουν το παραμικρό σύμπτωμα ασθένειας, αφού, ο ίδιος τουλάχιστον, και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν θα επιτρέπει σε κανένα άρρωστο παιδί να μπαίνει στο σχολείο, αφού δεν μπορεί να παρθεί κανένα ρίσκο που επηρεάζει την υγεία όλων. Παράλληλα σε ό,τι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο μαθητή ο κ. Μπαρμπεράκης ανέφερε πως θα γίνει δεκτός στο σχολείο μόνο όταν φέρει 2 διαδοχικά αρνητικά τεστ κορωνοϊού.

Γενικότερα, όπως είπε, στο 3ο Δημοτικό μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν κυλήσει πάρα πολύ καλά. Προβλήματα με τη χρήση μάσκας δεν υπάρχουν με τους μαθητές, και ούτε και οι γονείς φαίνεται να διαμαρτύρονται, ενώ γίνεται πολύ καλή δουλειά στην καθαριότητα, με την υπεύθυνη καθαρίστρια να κάνει τη δουλειά της όλη μέρα όσο καλύτερα μπορεί.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.