Χωρίς νερό και την Δευτέρα μέρος της Ιεράπετρας μετά τη βλάβη – Σήμερα αναμένεται η αποκατάσταση


0
(0)

Η Υπηρεσία ‘Υδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης τον Δήμου Ιεράπετρας σας ενημερώνει για το πρόβλημα της υδροδότησης τις τρεις τελευταίες μέρες.

Την Παρασκευή 03.12.21 γύρω στις 19:00 παρουσιάστηκε βλάβη στις γεωτρήσεις στην Σαρακίνα που προκλήθηκε από τις πτώσεις τάσεις της ΔΕΗ.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε από το σύστημα τηλε-ελέγχου που έχει εγκατασταθεί για την παρακολούθηση των γεωτρήσεων της πόλης.

Άμεσα συνεργείο μετέβηκε στις γεωτρήσεις όπου αποκατάστησε τις βλάβες αργά το βράδυ 22:00. Η διακοπή της λειτουργίας των γεωτρήσεων για κάποιες ώρες συνεπάγεται ότι τα δίκτυα αδειάζουν και το νερό μετά την αποκατάσταση θέλει αρκετές ώρες έως ότου έρθει στις δεξαμενές τον κεντρικού υδραγωγείου.

Η ομαλότητα της υδροδότησης έπρεπε να έχει αποκατασταθεί τις πρώτες πρωινές ώρες τον Σαββάτου 04.06.21. Η συνεχείς παρακολούθηση των δεξαμενών και των σημείων ελέγχου μας έδειξε ότι πιθανόν να υπάρχει μια επιπλέον βλάβη στο δίκτυο.

Λόγο της έντονης βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί τα συνεργεία μπόρεσαν και εντόπισαν την βλάβη στον κεντρικό αγωγό αργά το Σάββατο. Η βλάβη τον αγωγού εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο κάτι που δεν έκανε εφικτό χωρίς το φώς της μέρας την αποκατάσταση τον. ‘

Εγινε ο σχεδιασμός από την Υπηρεσία ώστε τις πρώτες πρωινές ώρες να γίνει η επισκευή τον αγωγού. Δυστυχώς η μορφολογία τον εδάφους και η βροχή (λάσπες) και το σημείο τη ζημιάς μέσα στον ποταμό μας δυσκόλεψε αρκετά. Το τεχνικό προσωπικό επισκεύασε την βλάβη στις 19:00 της Κυριακής. Η επισκευή προϋποθέτει ο αγωγός να μην έχει νερό για να γίνει η συγκόλληση. ‘

Οταν θέσαμε σε λειτουργία τις γεωτρήσεις μετά τις εργασίες επισκευής το νερό έφτασες στις δεξαμενές στις 01:15 το βράδυ της Κυριακής.

Οι ολοκλήρωση των εργασιών της επισκευής τον αγωγού συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα 06.12.21 από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι την περάτωση τους.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Ο αντιδήαρχος Κωστής Αστροπεκάκης

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.