Χωρίς λαχανικά έμειναν super marker στη Μεγάλη Βρετανία και βάζουν περιορισμό στις αγορές


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2023 by energinews (admin)

Επικαλούμενη «προβλήματα προμηθειών» αναφορικά με προϊόντα από τη νότια Ισπανία και τη Βόρεια Αφρική, η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda ανακοίνωσε περιορισμούς τριών τεμαχίων ανά προϊόν στις αγορές φρούτων και λαχανικών από σήμερα Τετάρτη. Οι περιορισμοί ισχύουν για τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα αγγούρια, τα μαρούλια, τις συσκευασμένες σαλάτες, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια και τα σμέουρα.

Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ από λαχανικά στη Βρετανία

Αντίστοιχα μέτρα υιοθετεί και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons με όριο δύο τεμαχίων ανά πελάτη σε πιπεριές, μαρούλια, ντομάτες και αγγούρια.

Η Asda έχει το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη Βρετανία μετά την Tesco και την Sainsbury’s. Αυτές οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ επηρεάζονται επίσης από την έλλειψη τομάτας ως αποτέλεσμα της κακής σοδειάς στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική. Τα σούπερ μάρκετ εξήγησαν ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τη χαμηλότερη χειμερινή παραγωγή σε θερμοκήπια στη Βρετανία και την Ολλανδία λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους.

Άδεια ράφια στη Βρετανία: Γιατί ξέμειναν από ντομάτες στην αγορά [εικόνες]
Σύμφωνα με τον Άντριου Όπι, διευθυντή τροφίμων και βιωσιμότητας στο British Retail Consortium (BRC), που εκπροσωπεί μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική οδήγησαν σε κακές σοδειές προϊόντων όπως οι ντομάτες και οι πιπεριές. «Η διαταραχή αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, αλλά τα σούπερ μάρκετ είναι ικανά να αντιμετωπίζουν ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας», είπε ο Όπι.

Αν και η Βρετανία είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκης το καλοκαίρι, συνήθως εισάγει το 95% των ντομάτων του και το 90 % των μαρουλιών από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με το BRC. Εικόνες με άδεια ράφια φρούτων και λαχανικών κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.