Χταποδοκεφτέδες


0
(0)

Συστατικά

  • 500 γρ. χταπόδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • άνηθο
  • δυόσμο
  • βασιλικό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, φρέσκο
  • ξύσμα λάιμ, από 3 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αρχικά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια του χταποδιού.
  • Ρίχνουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με τους κόκκους από το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το ξίδι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το πόσο τραγανό θέλουμε το χταπόδι μας.
  • Μόλις βράσουμε, αφαιρούμε τους κόκκους πιπεριού που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω στο χταπόδι και το χοντροκόβουμε.
  • Ρίχνουμε το χταπόδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αρωματικά μας (δυόσμο, άνηθο, βασιλικό). Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αυγό και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά.
  • Ρίχνουμε αλεύρι σε ένα ταψί και φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα χταποδιού. Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί, πάνω στο αλεύρι.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να σοτάρουμε τα κεφτεδάκια.
  • Αφού τα σοτάρουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Για τη σάλτσα

  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. ταχίνι σε ενα μπολάκι. Προσθέτουμε 3 κ.σ. νερό και αραιώνουμε καλά.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό από ½ λεμόνι.
  • Σερβίρουμε.

Tip

Mπορείτε να τους κρατήσετε στην κατάψυξη παναρισμένους μόνο για 1 μήνα.
akispetretzikis.com

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *