Χρονοδιάγραμμα οκταμήνου για την ολοκλήρωση του ύφαλου και την «τεχνητή» παραλία στην Ιεράπετρα


0
(0)

Σε πυρετό εργασιών έχει ξεκινήσει σιγά σιγά να μπαίνει το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας με τις εργασίες για την κατασκευή του ύφαλου-κυματοθραύστη και της αναπλήρωσης της παραλίας από το ύψος της Αστυνομίας έως και του παραλιακού γυμναστηρίου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, Γιώργος Ασπραδάκης, έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι μια εικόνα για το πως πρόκειται να εξελιχθούν οι εργασίες του έργου και κατά πόσο θα επηρεαστούν επιχειρήσεις και ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου.

Όπως είπε μετά και την συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Δήμαρχο και υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας μαζί με τον εργολάβο και τους μελετητές του έργου, έγινε μια καλή ανάλυση των εργασιών και τέθηκε ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το οποίο είναι στους 8 μήνες, με μόνο αστάθμητο παράγοντα τον καιρό.

Ήδη πέρα, από τον υποστηρικτικό για τις εργασίες ύφαλο που έχει δημιουργηθεί και είναι ορατός στον κάθε ένα, έχουν γίνει και άλλη προετοιμασία για την συγκέντρωση των απαραίτητων κατασκευαστικών υλικών και σύντομα οι εργασίες αναμένεται να ενταθούν, ώστε να ξεκινήσει το έργο και η μεταφορά των υλικών στο σημείο κατασκευής του ύφαλου.

Σε δεύτερη φάση αναμένεται να ξεκινήσει η αναπλήρωση με τεχνητά μέσα της παραλίας από την Αστυνομία ως και το παραλιακό γυμναστήριο, έργο όμως που όπως λέει ο κ. Ασπραδάκης ενδέχεται να ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι, αν φανεί πως δημιουργεί πρόβλημα και όχληση στα καταστήματα.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τόνισε πως ο ύφαλος που έχει δημιουργηθεί στο πλάι της προβλήτας θα αφαιρεθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων, ενώ για λόγους ασφαλείας δεν θα επιτρέπεται η κολύμβηση και άλλες δραστηριότητες στο κομμάτι της παραλίας κάτω από την Αστυνομία, ενώ τα υπόλοιπα σημεία του παραλιακού μετώπου δεν θα έχουν προβλήματα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *