«Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στην οικογένεια του θανόντος αλλά και στους τραυματισμένους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Mε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ζητά την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στην οικογένεια του θανόντος αλλά και στους τραυματισμένους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Κύριοι Υπουργοί,

 

Όπως γνωρίζετε, ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 έπληξε ανεπανόρθωτα την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα των Δήμων όπου εκδηλώθηκε.

Εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις, θρηνήσαμε την απώλεια ενός ανθρώπου ενώ υπήρξαν και τραυματισθέντες σοβαρά και ορισμένοι εξ’ αυτών χρειάζεται ή χρειάστηκε να υποβληθούν ακόμη και σε χειρουργικές επεμβάσεις με τεράστια έξοδα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Μάλιστα οι τραυματίες έχουν καταστεί, στην καλύτερη περίπτωση, προσωρινά ανίκανοι για εργασία ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και της οριστικής αδυναμίας τους για τα προς το ζην.

Επειδή οι εν λόγω πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού αδυνατούν να εργαστούν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας,

επειδή η πολιτεία οφείλει -με κάθε πρόσφορο μέσο -να στηρίξει όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Επειδή για τους πυρόπληκτους προβλέφθηκε η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό κατά τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 σύμφωνα με το ΦΕΚ 4739/Β/13-10-2021.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

 

  • Τι προτίθεστε να πράξετε για την ανακούφιση της οικογένειας του ανθρώπου που χάθηκε;
  • Προτίθεστε και με ποιο τρόπο να στηρίξετε όλους όσοι ένεκα της σεισμικής δραστηριότητας τραυματίστηκαν σοβαρά και υποβλήθηκαν ακόμη και σε χειρουργική επέμβαση;
  • Θα προβλέψετε ευνοϊκές διατάξεις συνταξιοδότησης για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να εργαστούν λόγω των προβλημάτων που τους προκλήθηκαν από την σεισμική δραστηριότητα;
  • Προτίθεστε κατ’ αντιστοιχία με τους πυρόπληκτους να χορηγήσετε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια του θανόντος αλλά και στους τραυματισμένους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021;».

«Στη Βουλή η επιστολή της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης».

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, την επιστολή της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ και ζητά την ενίσχυση τους με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση άλλα και χρηματοδοτική, προκειμένου να υλοποιήσουν την «πράσινη» μετάβαση, με δράσεις εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

 

«Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου καταθέτει αναφορά, την επιστολή της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ και αιτείται απαντήσεων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή -μεταξύ άλλων- τονίζεται ότι :

-Εξαιτίας των υπέρογκων αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος, οι ΔΕΥΑ έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο ενώ οι υφιστάμενες ρυθμίσεις είναι ανεπαρκείς και το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. παραμένει μη διαχειρίσιμο, αφού μόλις για την περίοδο, από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι έχει δημιουργηθεί ένα χρέος που υπερβαίνει τα 50 εκ. ευρώ.

-Υπάρχουν πολλά ζητήματα  και συγκεκριμένα: εισπραξιμότητας, τιμολόγησης, των επενδύσεων που πρέπει να γίνουν αλλά και των απωλειών που υφίστανται στα δίκτυα των επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης αλλά και στοχευμένων παρεμβάσεων. Μάλιστα, παρατίθενται αναλυτικοί πίνακες και διαγράμματα με στοιχεία. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. ως επιχειρήσεις με κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο πρέπει να ενισχυθούν τόσο οικονομικά –με έκτακτη επιχορήγηση- για να αντεπεξέλθουν στο υψηλό ενεργειακό κόστος όσο και χρηματοδοτικά για να υλοποιήσουν την «πράσινη» μετάβαση, με δράσεις εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή, να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.

 

                                                                                                                                   

Συν(1).Η επιστολή του προέδρου του  Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δημάρχου Ρεθύμνης,κ.Γ.Μαρινάκη.»

Download (DOC, 581KB)

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.