
**ΧΛΩΡΟΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ**(χοχλιούς)**
Reading time: 0 Minute
Τελευταία ενημέρωση 12 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)
Υλικά:
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, μισό κιλό χλωρά κουκιά, 4 αγκινάρες, 1 μεγάλο κρεμμύδι ή ένα ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, μπόλικο άνιθο, σαλιγκάρια δύο χούφτες, αλάτι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες (όπως τα φρέσκα φασολάκια). Καθαρίζουμε και κόβουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο. Βάζουμε τα υλικά μας στο σκεύος με το λάδι και σιγοψήνουμε προσθέτοντας 1 ½ ποτήρι νερό. Όταν είναι σχεδόν ψημένα, προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, αφού πρώτα τα έχουμε βράσει και καθαρίσει σχολαστικά. Αφήνουμε να αναμιχτούν οι γεύσεις των λαχανικών με τα σαλιγκάρια και το φαγητό μας είναι έτοιμο.