Χηνόπουλος: Χαμένα τα 2/3 της τουριστικής σεζόν, θετικό ότι υπάρχει πλάνο ανάκαμψης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Μια ανυπέρβλητη κατάσταση έχει δημιουργηθεί στον τουριστικό κλάδο όλης της χώρας, τομέα που αναμένεται να είναι αυτός που θα πληγεί περισσότερο από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο τουριστικός κλάδος της Ιεράπετρας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει μια σεζόν υψηλών προσδοκιών, λόγω των νέων μονάδων που θα λειτουργήσουν στην περιοχή, όμως πλέον όλο αυτό το κλίμα ανήκει πια στο παρελθόν και το βλέμμα στρέφεται στην επόμενη τουριστική σεζόν του 2021.

Ο Θανάσης Χηνόπουλος επιχειρηματίας της περιοχής με μεγάλη δραστηριότητα στα πλοία εκδρομών για τη Χρυσή και το Κουφονήσι μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την κατάσταση που επικρατεί και τον προγραμματισμό που, τουλάχιστον αυτή την ώρα, μπορεί να γίνει για τη σεζόν που έρχεται.

Όπως λέει το γενικότερο κλίμα δείχνει πως έχουν χαθεί ήδη τα 2/3 της τουριστικής σεζόν, με δεδομένο πως τόσο ο Μάιος όσο και ο Ιούνιος θα είναι νεκροί μήνες, και το ενδεχόμενο έναρξης της τουριστικής σεζόν τον Ιούλιο να είναι αυτή τη στιγμή το καλό σενάριο που υπάρχει. Αυτό είναι το κλίμα που εισπράττει, όπως λέει μιλώντας με συνεργάτες του εντός και εκτός Ελλάδας.

Μια σεζόν που θα κριθεί όχι μόνο από την κατάσταση που επικρατεί εντός χώρας, αλλά και εκτός αυτής αφού χώρες που αποτελούν βασικές πηγές επισκεπτών πλήττονται σοβαρά και έτσι το τελευταίο που απασχολεί είναι οι διακοπές του καλοκαιριού.

Στα θετικά της όλης κατάστασης αναγνωρίζει την προσπάθεια για στήριξη που έρχεται από την πλευρά της κυβέρνησης αφού όπως λέει υπάρχει τουλάχιστον ένα πλάνο ανάκαμψης, το οποίο και ο ίδιος περιμένει να το δει να υλοποιείται. Ο κ. Χηνόπουλος τόνισε πως περιμένει την επόμενη σεζόν να είναι πολύ καλύτερη καλώντας ταυτόχρονα τους επαγγελματίες και όσους σχετίζονται έμμεσα με τον τουρισμό να μην κυριεύονται από πανικό αλλά να προσπαθήσουν όσο μπορούν να προετοιμάσουν τα επόμενα βήματά τους.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.