Χαρδαλιάς: Σταδιακές φάσεις χαλάρωσης μέτρων ανά 14 ημέρες Μάιο και Ιούνιο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Τι ανέφερε για τα θετικά κρούσματα σε δομές υγείας της ΑττικήςΟ Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκειας της ενημέρωσης του ανέφερε πως κάθε μέρα αποδεικνύεται πως παραμένει δύσκολη η κατάσταση, παρόλα φτάνουμε στην σταδιακή επιστροφή στην νέα κανονικότητα.

«Για την νέα αυτή καθημερινότητα, θα χρειαστεί χρόνος και διατήρηση κοινωνικής ευθύνης. Θα έχουμε νέα κρούσματα, νοσηλείες και νεκρούς. Η νόσος βρίσκεται σε ύφεση αλλά δεν εξαλείφθηκε. Κερδίσαμε χρόνο, έχουμε πλέον εμπειρία και θωρακίσαμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως ανακοινώσεις για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε πως η σταδιακή χαλάρωση θα γίνει σε διαφορετικές φάσεις 2 μηνών, Μάιου και Ιουνίου, με απόσταση 14 ημερών μεταξύ τους. «Πιθανόν να χρειαστεί φρένο και επιστροφή στα μέτρα, ανάμεσα σε αυτές τις φάσεις», ξεκαθάρισε.

Στα επιχειρησιακά ζητήματα ανέφερε πως στην περιοχή Νέας Σμύρνης στην Λάρισα, τμήμα του οικισμού θα συνεχίσει βρίσκεται σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου για προληπτικούς λόγους αν και τα 115 δείγματα που ελήφθησαν ήταν όλα αρνητικά.

Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αύριο τελειώνει το μέτρο απαγόρευσης των λαϊκών αγορών, οι οποίες θα πρέπει όμως να λειτουργούν με όλες τις προφυλάξεις που απαιτούνται.

«Αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα στην περιοχή της Μεσοποταμίας, τους ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ να περάσουν άλλες τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε πως εξακολουθούν να γίνονται οι έλεγχοι στις τακτικές πτήσεις. Χτες 157 επιβάτες ελέγχθηκαν με μόνο 1 δείγμα να βρίσκεται θετικό.

Συνολικά το τελευταίο διάστημα έχουν ελεγχθεί 36 πτήσεις εξωτερικού και 2.928 επιβάτες ενώ το ποσοστό των δειγμάτων είναι 97.1% αρνητικό. Όσοι είναι θετικοί στον ιό μεταβαίνουν σε ξενοδοχείο ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν την 14ημερη καραντίνα στον τόπο διαμονής τους.

Για τον Δήμο Ερμιωνίδας και την γνωστή κατάσταση στην δομή που βρίσκεται στο Κρανίδι, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως και τα 177 τεστ που έγιναν σε άτομα υψηλού και χαμηλού ρίσκου για την περίπτωση να ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα της δομή, βγήκαν όλα αρνητικά οπότε δεν υπάρχει διασπορά του ιού.

Τέλος τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός στο υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ για 2 περιπτώσεις σε δομές υγείας.

«Χτες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα που μάλιστα κατέληξε σήμερα σε δομή με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και μέχρι τώρα 92 τεστ σε εργαζόμενους είναι αρνητικά.

Σήμερα σε δομή υγείας σε περιοχή δυτικών προαστίων, είχαμε 28 κρούσματα, που αφορούν σε 13 τροφίμους 11 εργαζομένους και 4 για τους οποίους σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η διαδικασία. Η δομή βρίσκεται σε καραντίνα, στεγανοποιήθηκε και παρακολουθούμε τα δείγματα. Έχουμε να συλλέξουμε ακόμα 45 δείγματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η  διαδικασία ιχνηλάτησης.»

Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε.

Στο τέλος της ενημέρωσης του, δήλωσε: «Αγαπητοί μου συμπολίτες, δίνουμε παντού μάχες σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Σύντομα θα κάνουμε τα πρώτα βήματα επιστροφής στην νέα κανονικότητα, να συνεχίσουμε την πειθαρχία και υπευθυνότητα που έχουμε δείξει στην συντριπτική μας πλειοψηφία. Μέχρι τις 4 Μάιου τηρούμε χωρίς εξαιρέσεις τα μέτρα περιορισμού».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.