Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία – Πότε επιτρέπονται μετακινήσεις σε άλλους νομούς και νησιά

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

«Κάποιοι δυστυχώς αδιαφορούν στα μέτρα»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του ανέφερε πως ο ιός είναι ακόμα εδώ, για αυτό και η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και με συνεχή αξιολόγηση των δεδομένων ώστε να μην φύγουμε από το χρονοδιάγραμμα και να επιστρέψουμε πίσω, σε μέτρα που είχαμε λάβει νωρίτερα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά για όσους συγκεντρώνονται σε πλατείες ανά την Ελλάδα, αναφέροντας πως «θέτουν σε κίνδυνο της ζωή τους και των δικών τους ανθρώπων με την συμπεριφορά τους».

Παράλληλα, υπενθύμισε τις εκατόμβες νεκρών που είδαμε όλοι σε άλλες χώρες, υποστηρίζοντας πως δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο να ζήσει και η Ελλάδα ανάλογες στιγμές αν δεν προσέξουμε.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε και στο γεγονός πως εκδόθηκε υπουργική απόφαση για τους όρους επαναλειτουργίας των σχολείων.

Στόχος είναι να περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την έλευση και την αποχώρηση των μαθητών. Δεν θα πρέπει να γίνεται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο.

Οι σχολικές αίθουσες θα πρέπει να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις. «1 μαθητής ανά θρανίο, μέγιστος αριθμός 15 μαθητών ανά αίθουσα και 1.5 μέτρο απόσταση».

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, εφόσον πλεονάζουν αίθουσες η διδασκαλία θα γίνει σε υποτμήματα ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Τέλος αναφέρθηκε στο καθεστώς απαγορεύσεων μετακινήσεων εκτός νομού που θα ισχύσει έως τις 18 Μαΐου και τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων ενόψει του γενικευμένου ανοίγματος της ερχόμενης Δευτέρας, 11 Μαΐου, πως θα επιτρέπονται μόνο για την τροφοδοσία, θέματα υγείας με απαραίτητο έγγραφο και επαγγελματική απασχόληση που θα αποδεικνύεται και πάλι με έγγραφό.

Οι μετακινήσεις στα νησιά θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει τον στόχο μας με κοινή γραμμή άμυνας. Δεν πρέπει να πιστέψουμε όμως πως είμαστε ανίκητοι και πέρασε ο κίνδυνος», ανέφερε στον τέλος της ενημέρωσης του.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.