Χαρδαλιάς: Ο ιός είναι εδώ – Την Πρωτομαγιά μένουμε σπίτι

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

«Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή φάρμακο. Το να βγούμε και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο»Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκειας της ενημέρωσης του ανέφερε πως τα θετικά αποτελέσματα μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας. «Θέλω να τονίσω ότι ο ιός παραμένει εδώ και δεν υπάρχει δεδομένη και αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο. Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο.»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μέχρι την Κυριακή και πως τυχόν συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά θα κάνουν την προσπάθεια δυσκολότερη. «Δεν επιτρέπεται να πάμε στο εξοχικό ή στο χωριό», τόνισε.

Τα στάδια άρσης των μέτρων έχουν χρονική απόσταση για να μπορεί να αξιολογείται η κατάσταση ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιες περιοχές θα τεθούν σε καραντίνα αν υπάρξει νέα εστία διασποράς του ιού.

Η αυστηρή τήρηση της απόστασης, το αντισηπτικό και το πλύσιμο χεριών, η χρήση καλύμματος ή μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός (ΜΜΜ, καταστήματα, ταξί, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής) είναι τα σημαντικά μας όπλα.

«Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή φάρμακο. Το να βγούμε και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε να χτίζουμε τη γέφυρα ασφάλειας, η υπευθυνότητα και η μέριμνα είναι για το κοινό καλό», ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως το τελευταίο διήμερο έφθασαν στην Ελλάδα άλλες έξι πτήσεις από το εξωτερικό, με συνολικά 514 επιβάτες. Ελέγχθηκαν όλοι και οι εννέα βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε περαιτέρω.

Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.