Χαρδαλιάς: Οι γιορτές πλησιάζουν, αλλά η τήρηση των μέτρων είναι ζήτημα ζωής και θανάτου


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στο ερώτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την ημερομηνία άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Οκ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι την άρση των μέτρων θα την καθορίσει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και οι εισηγήσεις των ειδικών, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση και αξιολογεί καθημερινά τα στοιχεία.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι γιορτές πλησιάζουν και αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία να ανοίξει η αγορά. Το διακύβευμα είναι η υγεία. Για την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας. Ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, και ο αριθμός των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι παρ’ όλο που υπάρχει μία βελτίωση, την ίδια στιγμή τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα:

«Στη βόρεια Ελλάδα περιμέναμε νωρίτερα αποκλιμάκωση. Τίθεται λοιπόν το ζήτημα της πιστής τήρησης και εφαρμογής των μέτρων. Όπως φαίνεται σε κάποιες περιοχές η μειοψηφία καταδεικνύει πιο χαλαρή συμπεριφορά απ’ ότι απαιτούν οι συνθήκες. Δεν είναι στιγμή για δικαιολογίες και εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων. Όσο πιο πιστά ακολουθούνται τα μέτρα, τόσο γρηγορότερα θα αποσυρθούν».

Τέλος, ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, η οποία όπως ανέφερε πειθαρχεί στα μέτρα.

Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

real.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.