Χαρδαλιάς: Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Αναλυτικές οδηγίες για το σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων θα δοθούν αμέσως μετά την αυριανή ενημέρωση του πρωθυπουργούΟ Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκειας της ενημέρωσης του ανέφερε πως αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερη καθώς εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα και παράλληλα προετοιμαζόμαστε για την άρση των μέτρων.

«Η άρση μέτρων θα πρέπει να μεταφέρει την ατομική ευθύνη από το περιορισμό στο σπίτι στην κυκλοφορία με αυστηρούς κανόνες και σεβασμό στους συμπολίτες μας» σημείωσε.

Τόνισε ότι τα στάδια θα απέχουν χρονικά για να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας. «Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια» προειδοποίησε.

«Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια. Την πρωτομαγιά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως αναλυτικές οδηγίες για το σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων θα δοθούν αμέσως μετά την αυριανή ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Στο επιχειρησιακό σκέλος, το Σαββατοκύριακο έφτασαν στην Αθήνα 489 άτομα, με πτήσεις εξωτερικού. Τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μήκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.