Χαρδαλιάς: Έμπρακτη απόδειξη αγάπης η ατομική προσευχή – Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 9 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Τι ανέφερε για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στις τακτικές πτήσεις των αεροδρομίων

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έναρξη της ενημέρωσης του, ανέφερε πως η Εκκλησία της Ελλάδας βοηθάει έμπρακτα την πολιτεία, διευκρινίζοντας πως οι ναοί θα είναι ανοιχτοί συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και σε καμία περίπτωση για τους πιστούς.

«Δεν πιστεύω ότι θα πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες αγνοώντας τις προτροπές της Ιεράς Συνόδου», τόνισε.

Επικαλούμενος τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτη Ναύπακτου, είπε ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερούς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, δηλαδή για έναν ψάλτη και έναν νεοκόρο. Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς, τόνισε.

«Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι» – Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο όσον αφορά στα αεροδρόμια, τονίζοντας πως σε εξέταση για τον κορωνοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα και τις τελευταίες μέρες έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε 15 τακτικές πτήσεις και 724 άτομα συνολικά.

«Εμείς οι Έλληνες γινόμαστε παράδειγμα προς τον κόσμο, όπου ταυτόχρονα παραδοσιακές δυνάμεις δείχνουν ανέτοιμες απέναντι στην πανδημία. Μέσα στο σπίτι οι περισσότεροι, έξω μόνο όσοι χρειάζονται», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλίας για την «επίδοση» της Ελλάδας.

«Όταν στεκόμαστε ενωμένοι είμαστε ικανοί για το καλύτερο- Μένουμε σπίτι , βγαίνουμε νικητές», ανέφερε στο τέλος της ενημέρωσης του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί αν μαζευτούν πιστοί έξω από εκκλησίες την Μεγάλη εβδομάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως δεν πιστεύει πως κάποιος αισθάνεται περισσότερο «πιστός» από ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και πως όλοι θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις της πολιτείας, όπως έκανε η Εκκλησία.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.