ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑΛ – ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΒΙΑΣΥΝΗ, ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Ερώτηση Χαράς Κεφαλίδου, Τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Λάθη στα θέματα των Πανελληνίων, λάθη στα θέματα των εξετάσεων στα Πρότυπα και τώρα εγγραφές μαθητών που χάθηκαν. Προχειρότητα, βιασύνη, ανυπαρξία διοίκησης και ανετοιμότητα για να μπορέσει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τα στοιχειώδη.

Αγανάκτηση και αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και καθηγητές έχει προκαλέσει η απώλεια αιτήσεων μαθητών από το ηλεκτρονικό σύστημα στα ΓΕ.Λ. – ΕΠΑΛ. Ένας μεγάλος αριθμός των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών και μετεγγραφών που υποβλήθηκαν, στις 28-06-2020 και 29-06-2020, από γονείς και κηδεμόνες για την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία για το σχολικό έτος 2020 – 2021 χάθηκαν και δεν υπάρχουν στο πληροφοριακό Σύστημα των εγγραφών.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει πόσοι μαθητές έχουν τελικά εγγραφεί αφού δεν υπήρχαν τα απαραίτητα συστήματα λήψης αντιγράφων ασφαλείας (back up), ώστε να επανέλθουν τα δεδομένα και να εμφανιστούν στο σύστημα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωσή του στην εφαρμογή e-eggrafes καλεί τους γονείς να επανυποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής. Οι γονείς όμως θεωρούν ότι έχουν γράψει τα παιδιά τους στο σχολείο, έχουν εκτυπωμένες και αποθηκευμένες τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών, αλλά πολλές από αυτές τελικά δεν υπάρχουν στο σύστημα. Όταν μεταφερθούν τα δεδομένα αυτόματα στο myschool κάθε σχολείου τότε τα σχολεία θα εμφανίζουν μειωμένο μαθητικό δυναμικό. Η προθεσμία των εγγραφών στα ΕΠΑΛ λήγει αύριο (2 Ιουλίου 2020) και το Υπουργείο θα προχωρήσει σε έγκριση λειτουργίας τμημάτων στα ΕΠΑΛ χωρίς όμως να έχει την πραγματική εικόνα για τον αριθμό των εγγραφών των μαθητών.

Με Ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής ζητά να ενημερωθεί από την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για τις άμεσες ενέργειές της ώστε να δοθεί μια λύση και να υπάρξει παράταση στην προθεσμία των εγγραφών.

Τέλος, σημαντικά ερωτηματικά εγείρονται για το πώς διασφαλίζεται η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα των δεδομένων; Τι μηχανισμοί ασφαλείας υπάρχουν ώστε να είναι θωρακισμένο και διαθέσιμο το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών; Υπάρχει σύστημα λήψης αντιγράφων ασφαλείας (back up);

Επισυνάπτεται ΕΔΩ η ερώτηση

Η πανδημία πλήττει την οικονομία. Η αναλγησία της Νέας Δημοκρατίας «χτυπά» τους εργαζόμενους

Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις οικογένειές τους, στην κρίσιμη αυτή φάση που πλήττεται το δικαίωμά τους στην επιβίωση, τους βάζει εμπόδια.

Αντί να λαμβάνει μέριμνα ώστε να μην θιγούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα τους, να διασφαλιστεί η εργασία τους, και η αξιοπρεπή διαβίωση τους, η Κυβέρνηση αδιαφορεί και κάνει πως δεν βλέπει.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την αλληλεγγύη της στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», που κινητοποιούνται αυτή την περίοδο.

Στηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα κατοχυρώνει την εργασία τους, και θα διασφαλίζει την κατάλληλη εισοδηματική στήριξη τους την δύσκολη περίοδο που ακολουθεί.

Είναι σαφές ότι η στάση συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων πυροδοτείτε από την αντίστοιχη στάση αδιαφορίας της Κυβέρνησης, και ιδίως την απόλυτη αναλγησία του κ. Βρούτση. Ο Υπουργός Εργασίας του κ. Μητσοτάκη, αντί να στηρίζει την εργασία και να διασφαλίζει τα δικαιώματα της, επιτρέπει την εκμετάλλευση και την αδικία!

Αλήθεια, για ποιο λόγω η Κυβέρνηση επιτρέπει την μετακύλιση του κόστους της υγειονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων;

Πως θα κατοχυρωθούν οι εργαζόμενοι οδηγοί, και πως θα στηριχτούν όσοι δεν απασχοληθούν, λόγω της πτώσης της τουριστικής κίνησης, αν δεν ενταχτούν στο καθεστώς αναστολής εργασίας;

Ο τουρισμός είναι οι άνθρωποί του. Για να επιβιώσει και να ισχυροποιηθεί χρειάζεται να επιβιώσουν πρώτα εκείνοι. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα μας!

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει την προσπάθεια για «Ζωντανή οικονομία και όρθια κοινωνία» μετά την κρίση. Θα συνεχίσει να αναδεικνύει την συστηματική έλλειψη πολιτικής βούλησης, από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, να παρέμβει και να δώσει άμεσα λύση στο επιτακτικό πρόβλημα επιβίωσης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, και γενικότερα των εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό.

Ο Γραμματέας της ΠΝΕ

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

O Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΝΕ

Μανόλης ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ TUI

Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη, Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής

Με αφορμή την χαρακτηρισθείσα από τον υπουργό κ Θεοχάρη στρατηγική συμφωνία του υπουργείου τουρισμού με τον τουριστικό οργανισμό TUI, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Θεοχάρης είναι προφανές πλέον, ότι όχι μόνο δεν έχει γνώση της τουριστικής αγοράς, αλλά ούτε καν συναίσθηση των ενεργειών του, μετά την «αυτοαποθέωση» του κατά την υπογραφή ενός απλού, χωρίς νομικές δεσμεύσεις μνημονίου συνεργασίας, με την TUI.

Ειδικότερα, ο κ Θεοχάρης δεν δείχνει να γνωρίζει ότι:

Πρώτον. Eκτός από την TUI υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη Tour Operators και πράκτορες που επιθυμούν να συνεργαστούν με την Ελλάδα και θα  αναρωτιούνται  αν η χώρα  μας τους θέλει για συνεργάτες.

Δεύτερον : Η TUI στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένους ξενοδοχειακούς ομίλους με τους οποίους συνεργάζεται και σε αρκετές περιπτώσεις έχει μερίδιο συμφερόντων σε ξενοδοχεία τους και έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει πρωτίστως τους πελάτες της στα ξενοδοχεία αυτά.

Τρίτον : H συνδιαφήμιση είναι μορφή συνεργασίας που ακολουθούν όλα τα τουριστικά κράτη με τους Tour Operators, δεν είναι κάτι καινούργιο, αρκεί τα χρήματα που θα δοθούν από τη χώρα μας να διασφαλίζουν αφίξεις που διαφορετικά δεν θα είχαμε.

Τέταρτον : Όταν αποφασίζεις να ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας, έχεις την υποχρέωση , να δώσεις το μνημόνιο αυτό στη δημοσιότητα για να μάθει ο κόσμος τι έχεις υπογράψει. Αν το κάνεις αυτό ωστόσο, τότε θα πρέπει να αναλάβεις τις ίδιες υποχρεώσεις και με οιονδήποτε άλλο Tour Operator υπογράψεις συνεργασία μετέπειτα. Δεν μπορείς δηλαδή να έχεις διαπραγματευτική ικανότητα, αφού ο τρίτος θα γνωρίζει τι έχεις ήδη υπογράψει και προσφέρει. Θα ζητήσει τα ίδια. Αυτός είναι και ο λόγος , που δεν δημοσιοποιείς με φανφάρες, παρόμοιες συμφωνίες. Όταν όμως υπογράφεις ενώπιων τηλεοράσεων, δεν μπορείς να μη δημοσιοποιείς αυτό που υπογράφεις.

Πέμπτον: Ο κ. Θεοχάρης, αφού αποφάσισε, προφανώς για να επιδείξει ότι κάτι κάνει σε αυτό το Υπουργείο, να δώσει τόση έκταση στην υπογραφή ενός απλού (επαναλαμβάνω, χωρίς νομικές δεσμεύσεις) μνημονίου, οφείλει πάραυτα να το δώσει στη δημοσιότητα, διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί και να δεσμεύτηκε με την υπογραφή του μνημονίου, στη μη δημοσιοποίηση του.

Έκτον : Σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο, που παραπέμπουν σε δημοσίευμα της BILD, η TUI είχε απειλήσει με άμεση ακύρωση όλων των πτήσεων προς Ελλάδα εάν δεν απεσύρετο η «ακραία οδηγία καραντίνας» με βάση την οποία επιλεγμένοι επισκέπτες θα υποβάλλονταν στο τεστ κορωνοïού και στην συνέχεια θα έπρεπε να μπούνε σε καραντίνα 36 ωρών, μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα. Η οδηγία αυτή ευτυχώς αποσύρθηκε, αλλά αναρωτιόμαστε τι σχέση μπορεί να έχει η υπογραφή του μνημονίου με την TUI και τις πιέσεις που φέρεται ότι άσκησε, σε σχέση με το υπογραφέν μνημόνιο.

Και για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρανόηση. Συνεργασίες, κάνει κάθε τουριστική χώρα και με Tour Operators και με αεροπορικές εταιρείες, αν διασφαλίζει προσέλκυση τουριστών. Συμφωνίες για προβολή και μόνο, δεν κάνεις, διότι ενίοτε μπορεί να αποβούν και επιζήμιες. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα συμβεί αυτό, με την παρούσα συνεργασία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ OPEN TV (Σήμερα στις 15:20)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 15:20 στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή «Open Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου

Όπως κατατέθηκε, το νομοσχέδιο για τις πορείες ειναι ψευδεπίγραφο στον τίτλο, προβληματικό στο περιεχόμενο

Χρειάζονται κανόνες και διαδικασίες στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται οι διαμαρτυρίες των πολιτών και οι πορείες. Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, των ομοσπονδιών και γενικότερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο θέμα έχουν καταθέσει προτάσεις και σοβαρές θέσεις και έχουν ασκήσει γόνιμη κριτική απέναντι στο ζήτημα αυτό. Το ξέρω από πρώτο χέρι, γιατί είμαι τακτικός συνομιλητής με όλους τους παραπάνω, και γνωρίζω ότι είναι μαζί με τους πολίτες και όχι απέναντι τους.

Έτσι όπως η ΝΔ φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, εμείς δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε. Υπάρχει παντελής έλλειψη οποιασδήποτε δικαστικής-εισαγγελικής αρχής στον τρόπο που αποφασίζεται ή διαλύεται μια πορεία. Υπάρχουν σημαντικά θέματα που αφορούν τη χρήση των χημικών στις πορείες που περιλαμβάνονταν στην πρόταση του κ. Καμίνη το 2012. Παράλληλα μια σειρά συνταγματολόγων- όλων των πολιτικών προτιμήσεων-έχουν εκδηλώσει και αυτοί μια σειρά προβληματισμών για τις ασάφειες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Όπως κατατέθηκε, το νομοσχέδιο για τις πορείες είναι ψευδεπίγραφο στον τίτλο, προβληματικό στο περιεχόμενο

Εμείς είμαστε απέναντι σε μια λογική που διχάζει τους Έλληνες σε οποιοδήποτε ζήτημα. Από τις πορείες μέχρι το διχασμό για το Netflix. Οφείλουμε όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας το κοινό καλό. Θα διασφαλίσουμε ώστε κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνίδα να μπορεί συνταγματικά και δημοκρατικά να υπερασπιστεί τα ατομικά και συλλογικά του δικαιώματα. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη δεκαετία του ΄60 όταν η αστυνομία μπορούσε να μπει και να διαλύσει οποιαδήποτε συνάθροιση 2-3 ανθρώπων χωρίς αιτιολογία και με βία. Αυτό δεν θα περάσει. Αυτή είναι η θέση του Κινήματος Αλλαγής και των προοδευτικών δυνάμεων της Χώρας.

Θυμάμαι τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει όταν έκαναν απεργία τα συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν θυμάμαι κανέναν βουλευτή της ΝΔ να έχει διαμαρτυρηθεί για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες του κέντρου της Αθήνας όταν το επισκέπτονται αξιωματούχοι από το εξωτερικό και οι πολίτες στενάζουν στους δρόμους.

Δεν θα επιτρέψουμε, επειδή οι προηγούμενοι τα έκανα όλα χάλια, η ΝΔ να αλώσει ιδεοληπτικά μια σειρά καίριων ζητημάτων δημοκρατίας όπως κάνει με νομοσχέδιο για τις πορείες. Η δύναμη της πλειοψηφίας είναι πολύ σημαντική. 5 χρόνια πριν η δύναμη της πλειοψηφίας είπε ΟΧΙ σε ένα δημοψήφισμα και ο τότε πρωθυπουργός την επόμενη μέρα έτρεχε να αλλάξει την απόφαση αυτή.

Είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να μπορούν να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται για την υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους, εφόσον φυσικά σέβονται τους κανόνες και τις διαδικασίες της διαμαρτυρίας, χωρίς βία και σπάσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων.

Η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα streaming πλατφόρμα του Netflix έχει πάνω από 1.300 κατηγορίες προγραμμάτων και ο κ. Μπογδάνος αναφέρθηκε μόνο σε 25 για να προσδιορίσει το ιδεολογικό-πολιτικό της πλαίσιο. Στην ουσία ο κ. Μπογδάνος κατεβάζει τη δική του ιδεολογική πλατφόρμα Μέσα στη ΝΔ. Εκφράζει μια σειρά ανθρώπων με μια συγκεκριμένη συντηρητική αντίληψη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΑ ΙΣΟΤΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής στον Ρ/Σ «Θέμα FM», στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε» με τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

  •  Για το Ν/Σ για τις πορείες

Πολύ έγκαιρα ως Κίνημα Αλλαγής, καταθέσαμε μέσω του βουλευτή μας Γ. Καμίνη, μια πρόταση βασισμένη στη γνωμοδότηση επιστημονικής επιτροπής που του είχε κατατεθεί όταν ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, η οποία περιγράφει ένα πλαίσιο ρύθμισης του θεσμικού πλαισίου για τις διαδηλώσεις και τις πορείες, βασισμένο στην αρχή πως το δικαίωμα της έκφρασης και της διεκδίκησης, με το δικαίωμα του κάθε πολίτη για την απρόσκοπτη καθημερινότητα του, είναι απολύτως ισότιμα, δεν ιεραρχούνται, και για αυτό πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Είμαστε, λοιπόν, υπέρ της ανάγκης ρύθμισης του πλαισίου, βάζοντας όμως ως απαράβατο όρο την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένα θεσμικά εχέγγυα.

Συγκεκριμένα:

  • Είπαμε ότι η περίπτωση διάλυσης συγκέντρωσης πρέπει να γίνεται με απόφαση και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Αυτό μετά από δική μας πρόταση και πίεση έγινε χθες αποδεκτό από τον Υπουργό.
  • Αντίστοιχα είπαμε πως οποιαδήποτε απόφαση απαγόρευσης συγκέντρωσης πρέπει να λαμβάνεται από ανεξάρτητη αρχή, όπως για παράδειγμα ο Πρόεδρος των Πρωτοδικών, γεγονός που ακόμα δεν έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση.

Εκτός αυτών, θέσαμε, χθες στη Βουλή, και επιμέρους θέματα στα οποία διαφωνούμε, όπως για παράδειγμα, ότι δεν μπορεί να υπάρχει αστική ευθύνη του διοργανωτή, ή αντίστοιχα δεν μπορεί οι αυθόρμητες συγκεντρώσεις, για παράδειγμα μέσω των social media, να θεωρούνται εκ των προτέρων παράνομες.

  • Ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε το ρολό μας συμπληρωματικό του ενός ή του άλλου. Μιλάμε, σήμερα, για ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, στο οποίο από τη μία πλευρά υπάρχει μια ΝΔ, η οποία πίσω από την επικοινωνιακή της προβολή, δείχνει σοβαρά σημεία μιας βαθιά συντηρητικής ατζέντας όπως π.χ. στα εργασιακά, στην παιδεία, στην υγεία, το περιβάλλον, στη διαχείριση του δημόσιου τομέα – είδαμε πώς διαχειρίστηκαν τα 20 εκ. ευρώ του ελληνικού λαού προς τα ΜΜΕ – αφήνοντας έτσι ένα σοβαρό περιθώριο για αξιόπιστη αλλά και μαχητική αντιπολίτευση. Και από την άλλη πλευρά βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ, που μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις έχει χάσει την αξιοπιστία και το ηθικό βάρος να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο.

Αυτόν τον προοδευτικό κόσμο που σήμερα δεν εκφράζεται, θέλουμε και μπορούμε να εκφράσουμε εμείς, γόνιμα, παραγωγικά και αξιόπιστα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.