Χαράτσι και στα… μοτοποδήλατα!


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Σεπτεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Ζητούν ανανεώσεις άδειας

Χαράτσι έρχεται για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια την ανανέωση άδειας κυκλοφορίας του δικύκλου τους, η οποία κοστίζει 15 ευρώ, ενώ παράλληλα τα διατηρούν στην κυκλοφορία ανασφάλιστα.

Τα στελέχη των Αστυνομικών Τμημάτων δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να καταγραφούν οι ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων που δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους αυτή, ενώ το πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα με κινητήρα έως 250 κ.εκ. ανέρχεται σε 100 ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 300.000 ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων.

Πάντως, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των ασφαλιστικών εταιρειών, εκατοντάδες χιλιάδες μοτοποδήλατα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, είτε έχουν οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης από τα συνεργεία των Δήμων, χωρίς να έχουν όμως διαγραφεί οριστικά από τα μητρώα της Τροχαίας.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί η οριστική διαγραφή των μοτοποδηλάτων θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να εξοφλήσουν όσες ετήσιες ανανεώσεις άδειας κυκλοφορίας χρωστούν και βέβαια να προσκομίσουν και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο να είναι σε ισχύ!

Με λίγα λόγια, αν κάποιος χρωστά από την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου 10 έτη, θα πρέπει να καταβάλει 150 ευρώ και να κάνει μια ασφάλεια για τουλάχιστον ένα μήνα, ώστε να διαγράψει το δίκυκλο. Αν δεν το κάνει σύντομα, τότε κινδυνεύει να πληρώσει και το πρόστιμο των 100 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί πως, αν κάποιος ιδιοκτήτης μοτοποδηλάτου που το έχει πετάξει εδώ και χρόνια χωρίς να έχει εξοφλήσει την ανανέωση άδειας κυκλοφορίας αποκτήσει νέο μοτοποδήλατο και πάει στην Τροχαία ώστε να εκδώσει άδεια κυκλοφορίας, το σύστημα θα “μπλοκάρει” τη νέα άδεια, καθώς θα εμφανιστούν τα χρέη από το προηγούμενο δίκυκλο.

Στην περίπτωση τώρα που κάτοχος μοτοποδηλάτου που δεν κινείται εδώ και χρόνια ανακάλυψε πως δεν έχει ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας για 20 χρόνια, για να τακτοποιήσει την οφειλή θα πρέπει να καταβάλει 300 ευρώ.

Επίσης, στην περίπτωση που ιδιοκτήτης μοτοποδηλάτου το είχε παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και κάποια στιγμή ο Δήμος το περισυνέλεξε και το οδήγησε σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης, ο ιδιοκτήτης του δεν έχει ούτε καν την άδεια κυκλοφορίας στα χέρια του και βέβαια ούτε γνωρίζει πόσα χρόνια έχει να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.