Χανιώτης δώρισε ζωή σε 4χρονο αγόρι


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 7 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Αυξάνεται ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στα Χανιά

Το μικρό αγόρι χάρη στο μόσχευμα που δέχτηκε ξεπέρασε τη νεοπλασματική ασθένεια από την οποία έπασχε και σήμερα χαίρει άκρας υγείας.

«Νιώθω πάρα πολύ όμορφα γιατί ο Βασιλάκης είναι καλά, έχουμε επικοινωνία σχεδόν καθημερινά, έτυχε και έγινα. Λόγω άγνοιας δεν ήξερα ότι κάποιος χρειάζεται τόσο πολύ τη βοήθεια μου…», αναφέρει ο δότης μυελού των οστών Βαγγέλης Ορνελάκης.

Ο Βαγγέλης Ορνελάκης ξεπέρασε μέσα σε μια στιγμή τους φόβους και τις ανησυχίες του και με τη συμβουλευτική και στήριξη από τους ανθρώπους του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας έσωσε τον μικρό Βασίλη που βγήκε τελικά νικητής σε μια δύσκολη μάχη.

«Δε θά ’θελα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να μην το είχα κάνει, αυτό μόνο μπορώ να πω», τονίζει. Το ερχόμενο καλοκαίρι ο Βαγγέλης θα συναντήσει για πρώτη φορά το τετράχρονο αγόρι μετά από επιθυμία και των δύο πλευρών. Η προσμονή είναι το ίδιο μεγάλη και για τους δύο.

«Απαγορεύεται βέβαια για δύο χρόνια… Από την πρώτη στιγμή που περάσανε τα δύο χρόνια και οι δύο ήμασταν εκεί και υπογράφαμε για να συναντήσει ο ένας τον άλλο», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Τριάντα τρεις ακόμη συμβατοί δότες μυελού των οστών έχουν βρεθεί στα Χανιά χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και στήριξης παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο «Ορίζοντας». Ο δε αριθμός των υποψηφίων εθελοντών δοτών έφτασε τις 9.000.

«Έχουμε γίνει μια ομάδα με πολλή όρεξη και διάθεση να μεταλαμπαδεύσουμε αυτή την ιδέα του εθελοντισμού αλλά και το πόσο απλό είναι να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών και να δώσεις και να σώσεις μια ζωή», αναφέρει σε δηλώσεις της η εθελόντρια του Συλλόγου “Ορίζοντας” κ. Μαρία Βαρουξάκη.

Να διαδώσουν το μήνυμα «δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» θέλησαν οι σπουδαστές του τμήματος νοσηλευτικής του δημοσίου ΙΕΚ Χανίων μέσα από ενημερωτική δράση που οργανώθηκε με δική τους πρωτοβουλία.

«Ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτή τη δράση θα δώσουμε ζωή σε κάποιο συνάνθρωπο μας που η μόνη του ελπίδα είναι η μεταμόσχευση», τόνισε η διευθύντρια της Σχολής Νοσηλευτικής ΔΙΕΚ Χανίων κ. Ευαγγελία Βραχνάκη.

Η Ελλάδα παραμένει η τελευταία χώρα σε αριθμό  εγγεγραμμένων εθελοντών δοτών μυελού των οστών μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.