Χαμός με τη viral λίστα νηπιαγωγείου: «1 σετ κουζινικά μόνο τα κορίτσια»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Διαχωρισμός ανάμεσα στα δύο φύλα και μία πατριαρχική αντίληψη που αποτυπώνεται πλήρως μέσα σε ένα κομμάτι χαρτί

Σάλος έχει προκληθεί από τη λίστα που έφτιαξε νηπιαγωγός, την έδωσε στους γονείς και το περιεχόμενό της προκάλεσε αναστάτωση, ιδιαίτερα εν έτει 2019.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που σημειώθηκε σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Καρδίτσας, χωρίς να κατονομάζεται ποιο, και αναφέρει πως τα αγόρια μπορούν να φέρουν ό,τι παιχνίδι τους αρέσει, ενώ μόνο τα κορίτσια θα πρέπει να φέρουν «1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια».

Η λίστα ανέβηκε σαν φωτογραφία στην ομάδα του Facebook «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά», δείχνει έναν ξεκάθαρο έμφυλο διαχωρισμό στα παιχνίδια και τις τελευταίες ώρες έγινε viral.

Κάτω από την ανάρτηση υπήρξαν ποικίλα σχόλια. Κάποιοι υποστήριξαν τον ή την νηπιαγωγό, ενώ οι περισσότεροι κατέκριναν τον εκπαιδευτικό γι’ αυτή τη λίστα.

Ενδεικτικά κάποια από τα σχόλια:

«Φυσικά το πατριαρχικό πρότυπο το οποίο ακολουθεί η δασκάλα το περνάει στους μαθητές της γιατί έτσι πρέπει, το κορίτσι/γυναίκα να είναι δούλα να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα πάντα και το αγόρι/άντρας ότι θέλει».

«Τραγικό έλεος!!! Δε ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω! Τέτοιους ενήλικες μεγαλώσατε κυρίες και κύριοι της προηγούμενης γενιάς μπράβο σας!».

«Ο λόγος που προσπαθείτε να περάσετε το σεξισμό σε μικρά παιδιά που δεν πάει καν το μυαλό τους σε πονηρά δεν μπορώ να το καταλάβω… πάντα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στο νηπιαγωγείο έτσι ήταν τα πράγματα γιατί να αλλάξει τώρα; Πού το κακό βασικά σε αυτό που λέει η λίστα;».

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.