Χαιρετισμός του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου για τη νέα σχολική χρονιά


Τελευταία ενημέρωση 2 εβδομάδες by manos (ceo)-admin

Αγαπητοί/τές μαθητές/τριες,

Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί/ές Γονείς και Κηδεμόνες,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι Αισιοδοξία, Πρόοδο, Δημιουργία και Υγεία σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Ευελπιστούμε η νέα σχολική χρόνια που ξεκινά θα είναι καλύτερη, και θα επιτευχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθησιακοί στόχοι που έθεσε ο καθένας/μια μας ξεχωριστά και ιδιαίτερα οι μαθήτριες και οι μαθητές μας!

Οι οιωνοί μέχρι τώρα είναι θετικοί, αφού η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με ελάχιστα κενά μετά τους έγκαιρους διορισμούς, τόσο μονίμων όσο και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Παρόλα αυτά, η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς συμπίπτει με δραματικά γεγονότα.

Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι αφενός δυστυχήματα κοινωνικής αναλγησίας και αφετέρου τις τραγικές συνέπειες μιας περιβαλλοντικής καταστροφής, αιτιακά συνδεδεμένης με την κλιματική αλλαγή.

Η επώδυνη και απειλητική αυτή συγκυρία κλονίζει το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη, αμφισβητεί την ανθρωπιά μας και υπογραμμίζει τις ευθύνες μας.

Κυρίως όμως, προκαλεί εμάς, την εκπαιδευτική κοινότητα, να θέσουμε νέους στόχους και νέες παιδαγωγικές προτεραιότητες.

Η πρώτη μας προτεραιότητα αφορά τη στόχευση της διδασκαλίας και της μάθησης στο σεβασμό του περιβάλλοντος.

Ο δεύτερος άξονας των στόχων μας αφορά  το σεβασμό του ανθρώπου, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της φιλίας, την εγκαθίδρυση συνεργασίας και  κοινωνικής συνοχής.

Είναι βέβαιο ότι, το ευσυνείδητο και άξιο Εκπαιδευτικό προσωπικό που στελεχώνει τα σχολεία μας θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους/τις εκπαιδευόμενους/ες.

Όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε και πρέπει σε αυτήν την προσπάθεια των παιδιών μας, να είμαστε δίπλα τους, αρωγοί και συμπαραστάτες, ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Για τη δημιουργία και τη διασφάλιση αυτών των συνθηκών όχι μόνο απαιτείται η συνύπαρξη και συλλειτουργία όλων μας, άλλα και η ενδυνάμωση αρχών και αξιών όπως: ο σεβασμός, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η καλή θέληση και η ενσυναίσθηση.

Ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο αλλά ωραίο ταξίδι της μόρφωσης και της γνώσης σας.

Αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες και τις ανησυχίες σας όπως και τις όποιες προτάσεις που μας καταθέτετε για τη σχολική σας καθημερινότητα, σαν Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  θα συνεχίσουμε τις διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις που έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια  με τα 15μελή συμβούλια και τους συλλόγους γονέων όλων των σχολικών μονάδων.

Τέλος, προτρέπω τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να αναπτύξουν ελεύθερη σκέψη, να δουν τον κόσμο θετικά και να θελήσουν μέσα και από τη δική τους πρόοδο να τον κάνουν καλύτερο, περιφρονώντας τις κίβδηλες αξίες και αποφεύγοντας τα λάθη που κάναμε εμείς οι μεγαλύτεροι.

Πιστέψτε ότι ο κόσμος είναι δικός σας και διεκδικήστε τον!

Είστε το μέλλον και η ελπίδα μας!

Και όπως είπε και ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης:

Τα υλικά της επιτυχίας και της ευτυχίας είναι μέσα σας:

“Έχεις τα χρώματα, έχεις τα πινέλα.

Ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες.”

Καλή, χαρούμενη, παραγωγική και εποικοδομητική σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση,

Ο Δ/ντής ΔΔΕ Λασιθίου

Αθανάσιος Κατσαγκόλης

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.