Φ. Δουλούμης: Απαραίτητες οι άμεσες ενισχύσεις για να σωθούν οι τοματοπαραγωγοί

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαΐου 2021 by energinews (admin)

Σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα συνεχίζουν να παραμένουν οι τιμές των κηπευτικών της Ιεράπετρας, με το Πάσχα πλέον να έχει περάσει και τους παραγωγούς να εξακολουθούν να μην βλέπουν θετικά σημάδια στην διακίνηση των προϊόντων.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Ανατολή» μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την κατάσταση που επικρατεί η οποία όπως είπε είναι πρωτόγνωρη για όλους και βασικός παράγοντας είναι η πολύ χαμηλή κατανάλωση σε όλη τη χώρα.

Έτσι μεγάλες ποσότητες κηπευτικών συνεχίζουν να πετιούνται καθημερινά με το πρόβλημα να είναι πολύ πιο έντονο στις καλλιέργειες τομάτας λόγω και του πολύ μεγαλύτερου ανταγωνισμού.

Η κατάσταση όπως είπε ο κ. Δουλούμης θα συνεχιστεί για όλη την εβδομάδα που ακολουθεί αφού οι αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι «φρακαρισμένες» με πάρα πολλά προϊόντα και έτσι θα χρειαστούν ακόμα μέρες για να φανεί αν θα υπάρξει βελτίωση, με το πρόβλημα να αποδίδεται κυρίως εκεί και όχι στην ποσότητα της παραγωγής η οποία είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, ούτε και σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Ο κ. Δουλούμης συνέστησε σε κάθε παραγωγό να κάνει υπομονή και να διατηρήσει όσο μπορεί την αισιοδοξία του. Παράλληλα ανέφερε πως ειδικά για τις καλλιέργειες ντομάτας η χρονιά έχει πλέον χαθεί καλώντας για άμεσες αποζημιώσεις στους τοματοπαραγωγούς οι οποίοι πλήττονται πολύ περισσότερο από παραγωγούς άλλων καλλιεργειών.

Μια λύση για την οποία υπογράμμισε πως είναι πολύ εύκολη, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση ώστε να προχωρήσει. Παράλληλα όμως συνέστησε και στους παραγωγούς της περιοχής να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που επικρατεί ως ακόμα ένα μάθημα το οποίο δείχνει το πόσο κερδισμένη θα ήταν συνολικά η περιοχή αν ένα μεγαλύτερο ποσοστό καλλιεργητών συμμετείχαν σε οργανωμένα σχήματα, κάτι που διασφαλίζει μικρότερες απώλειες σε τέτοιες περιόδους.

 

Ακούστε αναλυτικά: (εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.