Φύλαξη της Χρυσής έστω και με security θα ζητήσει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 16 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι η επόμενη σχετικά με τη νήσο Χρυσή με μια συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας να έχει προγραμματιστεί στο γραφείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά με σκοπό να συζητηθεί το θέμα της φύλαξης και το κατά πόσο μπορεί αυτό να λυθεί προκειμένου να μην υπάρξουν και το φετινό καλοκαίρι περιορισμοί στην επισκεψιμότητα της νήσου Χρυσής.

Ο κ. Καλαντζάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το θέμα αναφέροντας πως το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ίδιου και του κ. Πλακιωτάκη στο γραφείο τη γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρίας Κοζυράκη για το ίδιο θέμα πριν η κα Κοζυράκη λάβει την τελική απόφαση για το αν θα κάνει δεκτή ή όχι την εισήγηση της Επιτροπής για περιορισμούς στην επισκεψιμότητα.

Έχει φανεί πλέον πως το ζήτημα της φύλαξης και οργανωμένης επιτήρησης της νήσου Χρυσής είναι πλέον κοινά αποδεκτό από όλες τις πλευρές ως προαπαιτούμενο για την άρση των περιορισμών στη Χρυσή και έτσι όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας το βάρος πέφτει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να διασφαλίσει το απαραίτητο προσωπικό που θα αναλάβει αυτό το καθήκον.

Ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε επίσης πως αν προκύψει θέμα χρόνου και γραφειοκρατίας προκειμένου να υπάρξουν προσλήψεις, τότε θα γίνει αίτημα να αναλάβει τη φύλαξη ιδιωτική εταιρεία security, με τα έξοδα να τα αναλαμβάνει ο Δήμος, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία Λασιθίου ή άλλους υπαλλήλους με προανακριτικά καθήκοντα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί και με τη Δημοτική Αστυνομία εφόσον γίνουν προσλήψεις, όμως πρακτικά και για λόγους γραφειοκρατικής καθυστέρησης αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί φέτος ακόμα κι αν ο Δήμος αποφάσιζε, όπως έχει δικαίωμα, να προσλάβει με ιδίους πόρους πρόσθετους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.