ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: KΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Reading time: 8 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 28 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Το ράβε ξήλωνε της ΝΔ στην εκπαίδευση συνεχίζεται με μοναδικό στόχο τον κομματικό έλεγχο της. Διώχνει τα ροζ στελέχη και έρχονται οι γαλάζιοι. Με ξαφνική τροπολογία, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς καμία αξιολόγηση. Μόνο προσόν το κομματικό διαβατήριο. Γι αυτό και επί ένα χρόνο η Υπουργός Παιδείας αρνείται να καταργήσει τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναφέρει τις διαφανείς διαδικασίες του νόμου 3848/2010 για τις δομές και την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.

Kύριε Μητσοτάκη στήνετε το κομματικό κράτος της δεξιάς και στην Εκπαίδευση. Αυτό εννοούσατε όταν μιλούσατε για μεταρρυθμίσεις; Μας γυρίζετε πολλά χρόνια πίσω, παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια με το μέλλον των παιδιών μας.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Σε ριζική τροποποίηση των σχεδίων του “μεγάλου περιπάτου” οδήγησε την Κυβέρνηση και το Δήμο Αθηναίων η ανυποχώρητη φωνή της λογικής και η ασφυκτική πολιτική πίεση που ασκείται όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παραχώρηση μίας επιπλέον λωρίδας για τα οχήματα στην οδό Πανεπιστημίου και η έγκριση στο εξής των σχετικών δαπανών από το Δημοτικό Συμβούλιο για την τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο που υπολείπεται πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το έργο.

Πάρ’ όλα αυτά, το Κίνημα Αλλαγής επιφυλάσσεται περαιτέρω για την τελική στάση του που θα εξαρτηθεί τόσο από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Πανεπιστημίου όσο και από τις θέσεις της Κυβέρνησης σε άλλα βασικά σημεία που προβληματίζουν.

Δεν ξεχνάμε την ελεύθερη δίοδο στην Ηρώδου Αττικού, την ενοποίηση του Πολυτεχνείου με το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη γραμμή 4 του μετρό, την Ιερά οδό, τον Ιλισό, την προστασία από ηχορύπανση και ανεξέλεγκτα τραπεζοκαθίσματα, τη διευκόλυνση κατοίκων και ΑΜΕΑ.

Δεν ξεχνάμε την Πλάκα, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Άγιο Παύλο. την πλατεία Κουμουνδούρου, το Βοτανικό, την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Κολωνό, την Κυψέλη, τα Πατήσια, την πλατεία Αμερικής, την Αχαρνών…

Δεν ξεχνάμε τις υποβαθμισμένες γειτονιές.

Δεν ξεχνάμε την Αθήνα…

1η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στο πλαίσιο των διαδικασιών για την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής, με πρωτοβουλία της Γραμματείας ΚΟΕΣ της Νεολαίας που έχει συσταθεί, την Τετάρτη 29 Ιουλίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η 1η ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής με θέμα: «Τι σημαίνει πατριωτισμός σήμερα;» Τη συζήτηση θα ανοίξει με ομιλία της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Εισαγωγική Ομιλία: Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής

Συζητούν:

Ιωακειμίδης Παναγιώτης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής και ενοποίησης, Μέλος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής
Μποτόπουλος Κωνσταντίνος, Συνταγματολόγος, πρώην Ευρωβουλευτής
Συντονίζουν:

Αναστασίου Βάσια, επικοινωνιολόγος, μέλος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής, μέλος της Γραμματείας ΚΟΕΣ Νεολαίας
Κορδαλής Μιχάλης, νέος δικηγόρος, μέλος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής, μέλος Γραμματείας ΚΟΕΣ Νεολαίας
Ζωντανή Μετάδοση: Σελίδα του Κινήματος Αλλαγής και της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής στο Facebook και στο Youtube

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Open στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 6.00» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

Εθνική στρατηγική και πατριωτική ευθύνη απέναντι στα τουρκικά τερτίπια.

Η Τουρκία λειτουργεί βάσει οργανωμένου σχεδίου εναντίον της Χώρας μας και αυτό είναι κάτι που εμείς στο Κίνημα Αλλαγής το έχουμε αναδείξει και τονίσει από την πρώτη μέρα. Όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο κ. Ερντογάν επιχειρεί και τα κάνει με στόχο το ορόσημο του 2023.

Η Ευρώπη στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα σε μια σειρά ζητημάτων και κυρίως στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Η Τουρκία εκεί διέπραξε μια προκλητική, βέβηλη πράξη, μια πράξη που θίγει και το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά και τον ίδιο τον δυτικό πολιτισμό συνολικά.

Είναι επιτακτικό να ορίσουμε την Εθνική μας Στρατηγική και να δούμε τι κάνουμε εμείς ως Ελλάδα απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας. Εμείς την τελευταία δεκαετία χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία σαν χώρα να οργανωθούμε οικονομικά και εθνικά. Δυστυχώς, αναλωθήκαμε σε ψευτοδιχασμούς και ψευτοδιλήμματα, χάσαμε πολλές ιστορικές ευκαιρίες και αφήσαμε την οικονομία να παραπαίει και την κοινωνία να αποδομείται. Χάσαμε το τρένο που περνούσε μέσα από την Ευρώπη και οδηγούσε στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα πρέπει να αποτελέσει ένα ιστορικό και κοινωνικό μάθημα για εμάς, έτσι ώστε την επόμενη δεκαετία 2020-2030 να κατακτήσουμε όλους τους στόχους που έχουμε, και να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά και να γίνει κυρίαρχη, αυτοδύναμη, ανεξάρτητη οικονομικά με εθνική στρατηγική, σχέδιο και γνήσιο πατριωτισμό.

Την προηγούμενη δεκαετία μας χώρισαν κάποιοι σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, προδότες και γερμανοτσολιάδες, και 10 χρόνια μετά, όλοι αυτοί οι «τιμητές» υπέγραψαν μνημόνια και ακολούθησαν την ίδια πολιτική δηλητηριάζοντάς την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας , την ώρα που οι γείτονες οργανώνονταν στρατιωτικά και οικονομικά, εκμεταλλευόμενοι την εθνική μας εσωστρέφεια και τον εθνικό μας διχασμό. Με αυτόν τον τρόπο οι τούρκοι είχαν άπλετο χρόνο να εξυφάνουν τα επικίνδυνα σχέδια και την στρατηγική τους εναντίον μας.

Η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλες στρατηγικές επιτυχίες στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κορυφαίο ιστορικό παράδειγμα η καίρια πατριωτική και στρατηγικής πράξη της, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ που έγινε επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι που και σήμερα εγγυάται την εθνική στρατηγική πορεία της Κύπρου.

Το 2023 είναι όπως προ είπα, είναι ημερομηνία ορόσημο για την Τουρκία, και γύρω από αυτό χτίζει την στρατηγική και την κλιμάκωση των απειλών της εναντίον της χώρας μας. Το ζήτημα είναι τι κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή που παραβιάζει επανειλημμένα και εξελικτικά το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμφωνίες και απροκάλυπτα επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η Τουρκία αυτό που ήθελε να κάνει στην Ελλάδα, το έκανε στην ΑΟΖ της Κύπρου, το έκανε επεμβαίνοντας απροκάλυπτα στη Συρία, στη Λιβύη, και πριν λίγο διάστημα ήθελε να επέμβει-εισβάλει στον Έβρο.

Η Ελλάδα και η Κύπρος πορεύονται βάση τις αρχές και τις αξίες του διεθνούς δικαίου και των κανόνων και των αξίων που απορρέουν από αυτό. Αυτό που θέλω να τονίσω εμφατικά είναι ότι η Τουρκία στέκεται εμπόδιο, δεν επιθυμεί την ειρηνική γειτνίαση στην ευρύτερη περιοχή, αυτό είναι καθαρά επιθετική και εχθρική στάση και πρέπει να το πληρώσει η Τουρκία με μέτρα και κυρώσεις άμεσα. Αν θεωρούμε ότι όλα είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση και οι ευρωπαϊκοί λαοί απλώς θα παρακολουθούν τον κ. Ερντογάν να προκαλεί και να απειλεί με τον τρόπο που το κάνει, λυπάμαι αλλά η Ευρώπη μετατρέπεται σε μια ελλιπή ένωση, η οποία δεν προχωρά και αυτό θα έχει συνέπειες καταλυτικές όσο καθυστερεί να εξελίσσεται και να λαμβάνει καθαρές και στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον της.

Για το Κίνημα Αλλαγής είναι σαφές ότι αν ποτέ επιχειρήσει ο κ. Ερντογάν να παραβιάσει τα εθνικά μας δικαιώματα η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, και αυτή είναι η καθαρή και αδιαπραγμάτευτή θέση μας.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Από την στιγμή που οι ειδικοί εκτιμούσαν εδώ και μέρες,ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, η σχετική απόφαση της Κυβέρνησης κακώς καθυστέρησε.

Έστω και τώρα όμως πρέπει να εφαρμοστεί σωστά και χωρίς εξαιρέσεις. Στα θέματα της προστασίας της δημόσιας υγείας, αυτές δεν επιτρέπονται.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι κανόνες προστασίας να τηρούνται και στους τόπους λατρείας. Αλλά και στις κάθε φύσεως ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Φώφης Γεννηματά με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

Με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Μαρουάν Τουμπάσι, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο της στη Βουλή η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπου και συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία είναι έτοιμη για εφ’ όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα, «χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι σταθερή θέση της χώρας μας παραμένει, ότι το μόνο αντικείμενο διαλόγου για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα).

Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρά κρυφή ατζέντα, δεν επιτρέπεται μυστική διπλωματία.

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ Ν/Σ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Ομιλία βουλευτή & τομεάρχη Παιδείας Κινήματος Αλλαγής Χαράς Κεφαλίδου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Ν/Σ για την Ιδιωτική Εκπαίδευση

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της συζήτησης για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο ψηφίζεται απόψε.

«H Εκπαίδευση είναι ΜΙΑ. Δημόσια ή ιδιωτική, αποτελεί παροχή του δημόσιου αγαθού της Παιδείας, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Σύγκρουση ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση υπάρχει μόνο στο μυαλό φανατικών μικρονοϊκών. Τα δύο συστήματα είναι εξίσου απαραίτητα, κινούνται παράλληλα και όπου χρειαστεί ενισχύονται μεταξύ τους».

«Μας λένε ότι οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων είναι δυο εκπαιδευτικά έτη πιο μπροστά από τους μαθητές των δημοσίων. Το Υπ. Παιδείας είναι υπερήφανο για αυτά τα αποτελέσματα;» αναρωτήθηκε η Χαρά Κεφαλίδου και πρόσθεσε «Ως βουλευτής, τομεάρχης παιδείας, ως εκπρόσωπος του Νομού Δράμας που δεν έχει ούτε ένα ιδιωτικό σχολείο αλλά και ως γονιός, νιώθω ΝΤΡΟΠΗ. Μια τέτοια διαπίστωση λέει ότι εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο δεν έχει καταφέρει ούτε να αντιληφθεί, ούτε να ανταποκριθεί, στην πρωταρχική του αποστολή».

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία τις χαρακτήρισε απαράδεκτες. «Πόσο καλά μπορεί να συνεχίσει το εκπαιδευτικό του έργο ένας δάσκαλος μαριονέτα και για πόσο; Η επικράτηση του Easy hire – easy fire δεν απελευθερώνει το ιδιωτικό σχολείο. Απελευθερώνει μόνο τους ιδιοκτήτες».

Επεσήμανε ότι «το νομοσχέδιο δημιουργεί εκπαιδευτικούς διαφορετικών κατηγοριών και ταχυτήτων έτσι η συνταγματική επιταγή για ισότιμη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών πάει περίπατο». «Τι σχέση μπορεί να έχει η απελευθέρωση και η εύρυθμη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, η διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τον δάσκαλο “Τιραμόλα” που προβλέπει το νομοσχέδιο» αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας τόνισε ότι «το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα εξακολουθεί να στερείται πραγματικών αξιολογικών διαδικασιών γιατί λείπει η τόλμη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τόλμη που είχε το Κίνημα Αλλαγής, ο πολιτικός χώρος που εισήγαγε την έννοια της αξιολόγησης και την εφάρμοσε στα Πρότυπα – Πειραματικά».

Απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας επέμεινε στην αποσπασματικότητα των ρυθμίσεων στις οποίες προχωρά το Υπουργείο επιλέγοντας σταθερά τη μέθοδο της σαλαμοποίησης με νομοσχέδια μπαλώματα. «Η Παιδεία είναι ο ιδανικότερος ‘πιλότος’ για την Ευρωπαϊκή Σύγκλιση αλλά απαιτεί τη θέληση του Υπ. Παιδείας να ξεφύγει από τα δεσμά του βραχύβιου εντυπωσιασμού».

Και έκλεισε την τοποθέτησή της με τα λόγια της κας Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ «Η Εκπαίδευση δεν είναι σαλάμι να την κόβουμε και να κάνουμε αλλαγές ανά βαθμίδα» ούτε ανά πάροχο συμπλήρωσε, αναφερόμενη στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.