ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ «ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, έρχονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία με μεγάλο δείκτη αβεβαιότητας.

Η βαριά κληρονομιά της δεκαετούς κρίσης και ύφεσης διασταυρώθηκε με τον «μαύρο κύκνο» της πανδημίας και τις ασύμμετρες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που προκαλεί. Η επιθετική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας ξεδιπλώνεται πολυεπίπεδα, με απροκάλυπτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σε αυτές τις συνθήκες αναδεικνύεται αδυναμία βούλησης και ικανότητας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει, με σχέδιο και προοπτική υπέρβασης, τα επαπειλούμενα αδιέξοδα. Πρόβλημα που επιτείνεται από το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν διαθέτει το ειδικό πολιτικό ειδικό βάρος και τα ηθικά εχέγγυα να διαδραματίσει τον κρίσιμο θεσμικό της ρόλο. Διαπίστωση που συνειδητοποιούν καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες.

Πολλοί εκτιμούσαν ότι το ιστορικό αποτύπωμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα σφράγιζαν οι καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, το χτύπημα της μεσαίας τάξης, η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα. Τώρα αποδεικνύεται ότι τη βαριά πολιτική κληρονομιά τους, σταμπάρουν ανεξίτηλα όχι μόνο οι αυταπάτες αλλά και οι απάτες. Οι αυτοπροβαλλόμενοι εκ περιτροπής ως «ριζοσπάστες αριστεροί», «σοσιαλιστές», «σοσιαλδημοκράτες» ξεπέρασαν τις πιο σκοτεινές καθεστωτικές και βρώμικες πρακτικές του πιο σκοτεινού παρελθόντος. Με την αποκάλυψή της παρακρατικής δράσης υπό την εποπτεία του συγκυβερνήτη τους και την ομολογία πανίσχυρου, εξ’ απορρήτων τότε υπουργού ότι η κυβέρνηση τους λειτουργούσε ως «μαγαζί» με παράλληλα «παραμάγαζα» του σκοτεινού και βαθέως κράτους της Δεξιάς. Για να πλουτίζουν, να πιέζουν και να εκβιάζουν.

Αυτό είναι το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα όσων, συνωστιζόμενοι στις πλατείες του μίσους με την Δεξιά και την ακροδεξιά, μας κούναγαν το δάκτυλο και πολέμησαν λυσσαλέα με ψέματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση τη δημοκρατική παράταξη. Στις πλάτες των οργισμένων από την κρίση πολιτών οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα πολιτικό σχέδιο με στόχο την εδραίωση τους στην εξουσία εις βάρος της χώρας και των θεσμών.

Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ώστε να διερευνηθεί το ταχύτερο η ύπαρξη ποινικών ευθυνών και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να δρομολογηθούν στη συνέχεια οι απαραίτητες διαδικασίες στη Βουλή. Να χυθεί άπλετο φως και να πέσουν οι μάσκες.

Πέρα από το ποινικό σκέλος, υπάρχουν και σαφείς πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε.

Την πολιτική ήττα του Ιουλίου ακολουθεί σήμερα μια ηθική ήττα μεγατόνων, που εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι μόνο τους ενδιάμεσους και τα παραμάγαζα αλλά τον μαγαζότορα του «κεντρικού μαγαζιού». Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες τους αφού έφεραν τη Δεξιά στην εξουσία συνεχίζουν και σήμερα μετά και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις να κουβαλούν νερό στο μύλο της.

Ίσως για αυτό ο κ.Μητσοτάκης πασχίζει να βγάλει τον κ.Τσίπρα από το κάδρο των ευθυνών. Δείχνει τον κ.Παπά, τον ενδιάμεσο και απαλλάσσει το «αφεντικό».

Κάνει λάθος η ΝΔ, αν νομίζει ότι με αυτό το κλίμα θα μείνει ανενόχλητη να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων. Να εγκαταστήσει νέο παλαιοκομματικό, πελατειακό κράτος της δεξιάς και να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα σαν να έχει λευκή επιταγή.

Για το Κίνημα Αλλαγής η ομοψυχία και η εθνική γραμμή, η πολιτική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα της χώρας και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, δεν είναι σημαία ευκαιρίας αλλά σταθερή επιδίωξη. Επιμέναμε και εμμένουμε σε αυτή την άποψη κόντρα στις μικροπολιτικές πόλωσης και διχασμού της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε εδώ. Χρέος της Δημοκρατικής Παράταξης, είναι να αποτελέσουμε το προοδευτικό ανάχωμα. Το αντίβαρο για την προστασία της Δημοκρατίας με νέες πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια, και τη λογοδοσία. Δεν θα αφήσουμε την πολιτική ζωή να βουλιάξει στο βούρκο μαγαζιών, παραμάγαζων ούτε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί, από δεξιά και αριστερά, το πολιτικό και κοινωνικό αίτημά για κάθαρση και διαφάνεια ως άλλοθι για μικροπολιτικά παιχνίδια.

Είμαστε εδώ, στην πρώτη γραμμή, για να κρατήσουμε την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια, να χτυπήσουμε τις κοινωνικές ανισότητες. Η ανάγκη σοβαρής, προγραμματικής, μαχητικής και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ. Ένα Κίνημα Αλλαγής, ασπίδα για τη δημοκρατία στήριγμα για τη κοινωνία. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και μπορούμε στα δύσκολα. Απλώνουμε ξανά το χέρι σε κάθε προοδευτικό πολίτη και τον καλούμε με αυτοπεποίθηση να συστρατευθεί στο συλλογικό αγώνα για τη Νέα Αλλαγή.

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS : ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis και οι επίσημες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών, πιστοποίησαν με επίσημο και αδιάψευστο τρόπο την σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιμονή σε μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν περαιτέρω τους σκευωρούς.

Κλείνοντας από την πλευρά μας το θέμα, θέλουμε υπενθυμίσουμε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – που σήμερα «σκοτώνονται» για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος – τις συγκεκριμένες προτάσεις που διατύπωσε η Φ. Γεννηματά στις 21.2. 2018 στη Βουλή κατά την συζήτηση για την σύσταση Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

«Υπόθεση NOVARTIS: Σκάνδαλο ή σκευωρία; Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Υπάρχει σκευωρία της Κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων .

Το σκάνδαλο Novartis έχει όντως πληρωθεί πολύ ακριβά από τους Έλληνες.

Πρέπει να ερευνηθεί λοιπόν σε βάθος από την Δικαιοσύνη, στις πραγματικές του διαστάσεις.

Θα πρέπει να τεκμηριωθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η συγκεκριμένη ευθύνη της εταιρείας NOVARTIS.

Και να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, με βασικές διαδικασίες και δυνατότητες, με τις οποίες εμείς την εξοπλίσαμε, μπορεί να συνεργαστεί με τις διεθνείς αρχές για να αποκαλύψει τις πρακτικές της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, τις υπόγειες συναλλαγές και την διαφθορά που συνδέονται με αυτές.

Επίσης, επειδή πρέπει εκτός από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης να δούμε επί της ουσίας το θέμα σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης καταθέτω σήμερα δύο συγκεκριμένες προτάσεις:

1ον. Καλώ τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Υπουργό Υγείας, όπως έχουν δικαίωμα από το Νόμο αλλά και υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, να ζητήσουν αμέσως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία.

Όποιος εφαρμόζει τις αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές για τις οποίες βοά όλη η αγορά, να υποστεί τις αυστηρές κυρώσεις και να πληρώσει τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού π.χ. για το θέμα της διανομής του Τύπου. Αναρωτιέμαι, η υγεία και η φαρμακευτική δαπάνη είναι μικρότερης σημασίας ζήτημα για την κυβέρνηση;

2ον. Παράλληλα με την έρευνα για το χθες, πρέπει να δούμε μπροστά, να προετοιμαστούμε για το μέλλον, γι’ αυτό κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία, με ειδική αναφορά στην προστασία, επιτέλους, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που επίσης πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών”

Τότε έκαναν πως δεν άκουγαν και τώρα κάνουν πως δεν θυμούνται.

Να αφήσουν λοιπόν την κοκορομαχία και ας πουν επιτέλους για την ταμπακέρα.

  • Τι έκανε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του για την διερεύνηση της ουσίας του σκανδάλου και την εξασφάλιση αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου;
  • Σε ποιες αντίστοιχες ενέργειες έχει προβεί ένα χρόνο τώρα ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του και σε ποιες άμεσες πρωτοβουλίες προτίθεται να προχωρήσει άμεσα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των χρημάτων του ελληνικού λαού;

Αρκετά με τα κούφια λόγια!

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΑ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ «Αlpha 9,89 » και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη

Λύνονται πολλές απορίες για τις επιλογές που έκανε το Γενάρη το 2015 ο κ. Τσίπρας. Τα βρήκε με τον κ.Καμμένο και συμπορεύθηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για 5 χρόνια, για να βρει ένα τμήμα της δεξιάς, που είχε ανάγκη και στη δικαιοσύνη και να διασφαλίσει μια πορεία η οποία οδήγησε εκεί που αποδεικνύουν οι συνομιλίες και του κ. Παππά με τον κ.Μιωνή και οι συνομιλίες του κ. Καμμένου με όλους τους υπόλοιπους.

Αποδεικνύεται πια πως ο κ.Τσίπρας τα γνώριζε όλα.

Γιατί κανένας από τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές , δεν βγήκε να πει το αυτονόητο, ότι τέτοιου είδους δράσεις και αντιλήψεις είναι αντιθεσμικές; Δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες συζητήσεις σε κανένα επίπεδο, μέσα μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου και προφανώς να καταδικάσουν τις παρακρατικές αντιλήψεις που έκαναν πράξη μια σειρά κεντρικών στελεχών τους.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί ένα συντριπτικό ηθικό κάταγμα και αυτό δεν μπορεί να το υπερβεί πετώντας την μπάλα στην εξέδρα όπως κάνει ο κ. Τσίπρας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να μιλήσει για την ουσία του ζητήματος. Είναι αστείο να προσπαθούν να το συγκρίνουν με το ‘89, δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να στείλει μαζί με την κα.Γεροβασίλη στον Άρειο Πάγο τον κ.Κουβέλη, ο οποίος ήταν κατήγορος του Ανδρέα Παπανδρέου. Μαζί ο Συνασπισμός και η ΝΔ τότε έστησαν το ειδικό δικαστήριο στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το ότι συνέβη με τον κ.Κοσκωτά το 1989. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, πήγε στο ειδικό δικαστήριο και στη συνέχεια αθωώθηκε.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να στήσει μια καρικατούρα δίωξης, δεν μπορεί να βρει αφήγημα για το σήμερα και αύριο. όσα αποκαλύπτονται αποδεικνύουν πως δεν μπορεί να σταθεί ως αντιπολίτευση του τόπου, δεν μπορεί να ασκήσει με αξιοπιστία, σοβαρότητα την αντιπολίτευση που χρειάζεται ο τόπος απέναντι στο κ.Μητσοτάκη, ο οποίος φυσικά ακόμα δεν έχει δώσει τα 20 εκατ, συνεχίζει να διευρύνει τις ανισότητες και οι τράπεζες να μην δίνουν λεφτά στις επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη.

Αν κάποιος είχε διεστραμμένο μυαλό θα μπορούσε να πει πως ο είναι σε συνεννόηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ για αυτά που κάνει. Γιατί από την μέρα που έχει προκύψει το θέμα με τα 20 εκατ, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει η ατζέντα. Σας θυμίζω το σποτάκι, έβαλε όλους τους δημοσιογράφους στο ίδιο τσουβάλι, ένα σποτ που στην συνέχεια ένα ένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την κα. Γεροβασίλη μέχρι τον κ. Σπίρτζη άρχισαν να αδειάζουν. Έτσι λοιπόν έβαλαν στο μάτι του κυκλώνα το σπότ αντί να ασχολούμαστε με τα 20 εκατ που δεν δίνει η ΝΔ.

Εδώ χρειάζεται μια άλλη αντιπολίτευση προγραμματική, εποικοδομητική αλλά και δομική με ουσιαστικό τρόπο εκεί που χρειάζεται. Ο κόσμος του τουρισμού και της εστίασης αγωνιά, υπάρχουν δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πραγματική οικονομία.

Εμείς επιστρέψαν πριν δύο μέρες από Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά όπου τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας είναι τεράστια. Προχωράει η απολιγνιτοποίηση βίαια με την επιλογή του κ.Χατζηδάκη και κ.Μητσοτάκη και δεν ασχολείται κανένας γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βολεύονται σε αυτό το παιχνίδι που κάνουν. Δεν εξυπηρετεί αυτό τα εθνικά συμφέροντα και σας λέω πως έχει πολύ κοντά ποδάρια αυτή η ψευδεπίγραφη σύγκρουση την οποία επιχειρούν ένα στήσουν με κορώνες. Χρειάζεται δικαιοσύνη, διαφάνεια, διαύγεια παντού.

Πρέπει να ξέρει η ΝΔ πως παρά τα όσα τραγικά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα κριθεί και από τους πολίτες, εμείς θα είμαστε εκεί για να επισημαίνουμε όλα τα λάθη.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Τα νούμερα που προκύπτουν με βάση το σχέδιο που έφερε τη ΝΔ επιβεβαιώνουν απόλυτα πως δεν έχει σχέδιο για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία αλλά για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα funds, τα οποία ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες των πολιτών.

Από τις 40.000 αιτήσεις δανειοληπτών ά κατοικίας, 4596 κρίθηκαν επιλέξιμες και διαβιβάστηκαν στις τράπεζες, μόνο 2317 έγιναν αποδεκτές από τις τράπεζες και1415 δανειολήπτες συμφώνησαν. Έρχονται πλειστηριασμοί. Η πρόταση μας είναι η μοναδική λύση.

Πρέπει να ανοίξουν τα αυτιά τους και ο κ. Γεωργιάδης και η κυβέρνηση συνολικά διότι τα πραγματικά προβλήματα είναι μπροστά, δεν χρειάζονται άλλα επικοινωνιακά σόου, οι πολίτες θα τους κρίνουν στο τέλος με βάση την πολιτική επιλογή.

Αν σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προστατεύσει την πρώτη κατοικία, τα προβλήματα είναι όλα μπροστά, με την οικονομία μας να έχει ήδη δεχτεί το πλήγμα του κωρονοιού, θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Είναι σημαντικό να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον κ.Ερντογάν και απαραίτητο. Από κει και πέρα η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι σαφές ότι εμείς σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και η χώρα που το παραβιάζει είναι η Τουρκία. Από μας χρειάζεται προσοχή, σίγουρα το να αναπτύσσεις μια συζήτηση για να σπάσεις τον πάγο είναι καλό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.