ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ


0
(0)

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κατά την επίσκεψή της στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «DEFEA 2021»

Υποστηρίζουμε την επανεκκίνηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, με ένα στρατηγικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την αυτονομία της στους εξοπλισμούς. Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε σήμερα εδώ, για να στηρίξουμε την πορεία τους. Γιατί σε όλες τις συμφωνίες, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για συμπαραγωγή, για να μπορεί να μένει πάντα τεχνογνωσία στις ελληνικές επιχειρήσεις και να δημιουργούνται προοπτικές για την απασχόληση, που είναι το σημαντικό θέμα για την Ελλάδα. Στηρίζουμε τις διαφανείς διαδικασίες για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των γενικών επιτελείων. Η έκθεση αυτή μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας -δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πρασίνων.

Μετά την συνάντηση, η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Μπροστά στην κλιματική κρίση η Ευρώπη προχωρεί σήμερα σε ένα νέο πακέτο πολιτικών.

Την εφαρμογή του μπορούν να εγγυηθούν μόνο οι γνήσια προοδευτικές δυνάμεις.

Γι’ αυτό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σοσιαλιστές και πράσινοι, συζητούν για να διαμορφώσουν μια νέα ατζέντα, για την πράσινη ανάπτυξη και την δίκαιη κατανομή του οφέλους της.

Είναι ώρα και στην Ελλάδα αυτός ο διάλογος να ενισχυθεί. Το ξεκινήσαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των Πράσινων. Θα τον συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας.

Για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις πολιτικές του Πρασίνου Κοινωνικού Συμβολαίου, της γνήσια προοδευτικής πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι»

Καμπάνια Εμβολιασμού

Ξεκινάμε μια σημαντική και απαραίτητη-κατά τη γνώμη μας- καμπάνια για την ενίσχυση του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Πιστεύουμε στον εμβολιασμό επειδή νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας.

Για εμάς μια τέτοια καμπάνια πρέπει να αποπνέει ελπίδα και όραμα, ενσυναίσθηση και αγάπη για τους συμπολίτες μας, με το εμβόλιο ουσιαστικά παίρνουμε τις ζωές μας πίσω όπως η πανδημία μας έχει στερήσει αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένας έντονος διχασμός στην Ελληνική κοινωνία και αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Τέτοιου είδους διχασμοί και αποκλεισμοί κοστίζουν και τραυματίζουν όλους μας. Δεν είναι όλοι ακραίοι ή ψεκασμένοι που προβληματίζονται με το ζήτημα του εμβολιασμού. Υπάρχουν σοβαροί συνάνθρωποί μας που με τις αστοχίες και τα απανωτά επικοινωνιακά λάθη που έγιναν με τα εμβόλια και τις παρενέργειες που προκαλούν, είναι διστακτικοί. Εκεί, λοιπόν, θα εστιάσουμε εμείς, με ό,τι μέσο έχουμε και διαθέτουμε. Να πείσουμε, με ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Άλλωστε όπως έχουμε πει καιρό τώρα ο εμβολιασμός είναι εθνικός μας στόχος. Έτσι ,λοιπόν, από την επόμενη εβδομάδα θα λανσάρουμε την καμπάνια μας που θα περιλαμβάνει ραδιοφωνικό σποτ και ψηφιακή παρουσία (digital-social media) καθώς και με την δική μας φυσική παρουσία με φυλλάδια και όλο το υλικό που θα φτιάξουμε, θα εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον στόχο μας , να δώσουμε έμφαση στον εμβολιασμό χτίζοντας όσο το δυνατόν συντομότερα το τοίχος ανοσίας που όλοι ελπίζουμε να διαμορφωθεί άμεσα προκειμένου να προστατευτεί η χώρα και οι συμπολίτες μας από το 4ο κύμα της πανδημίας.

Τρεις μήνες πριν, εδώ στη δική σας εκπομπή, η Φώφη Γεννηματά είχε τονίσει πως εμείς στηρίζουμε ξεκάθαρα την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών όσων αφορά τους υγειονομικούς και τους ανθρώπους του Τουρισμού.

Αν κάτσουμε να αποκωδικοποιήσουμε σήμερα τα μέτρα της κυβέρνησης και το τι αυτά περιλαμβάνουν, καταλήγουμε στο ότι τελικά αυτό που αποφασίστηκε για τα εστιατόρια, καφέ κλπ, είναι να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι στις συναυλίες και στους ανοιχτούς χώρους και οι όρθιοι θα επιτρέπονται στις εκκλησίες. Αυτό που ισχύει ως νέο μέτρο, λοιπόν, είναι οι παραπάνω δυο «διαπιστώσεις» της κυβέρνησης, η οποία παραπέμπει για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς την κρίσιμη μάζα του πληθυσμού για πολύ αργότερα τον Σεπτέμβρη- Οκτώβρη και βάλε. Αυτοί είναι κρίσιμοι μήνες στους οποίους θα χαθούν συνάνθρωποί μας, θα ασθενήσουν και θα καταλήξουν στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία. Αυτός ο χαμένος χρόνος θα κοστίσει καθοριστικά στην υγεία των συμπολιτών μας.

Τώρα είναι ,λοιπόν, η ώρα που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να ενισχυθεί ο εμβολιασμός. Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και με την στάση της σηματοδοτεί την χαλάρωση επιλέγοντας να κινείται από το ένα άκρο στο άλλο. Από εκεί δηλαδή που αποφάσισε να τα κλείσει όλα, στο άλλο άκρο, να τα ανοίξει όλα και παντού ανεξέλεγκτα.

Τα μέτρα που λαμβάνονται κυρίως γι’ αυτούς που επιστρέφουν από ταξίδια και τουριστικούς προορισμούς είναι ελλιπή, είναι ημίμετρα και θα κοστίσουν, δυστυχώς.

Τουριστικοί προορισμοί και μολύνσεις

Τα στοιχεία δείχνουν με απόλυτο τρόπο ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στους τουριστικούς προορισμούς. Εμείς έχουμε επισκεφτεί δυο «τουριστικές ναυαρχίδες» πρόσφατα με την Φώφη Γεννηματά, την Κρήτη και στην Βόρεια Ελλάδα τη Θεσσαλονίκη και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζει σε έναν προβληματικό δρόμο με ημίμετρα και κατ’ αποκοπή αποφάσεις που στο τέλος μένουν και ανεφάρμοστες. Το να συζητάμε μόνο για την εστίαση και την ψυχαγωγία είναι κάτι αναποτελεσματικό. Καθημερινά ο κόσμος χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ σε πόλεις με πολύ μεγάλη κίνηση και μεγάλο συγχρωτισμό, και για όλα αυτά δεν υπάρχει μια απόφαση της κυβέρνησης που να έχει ενιαία σχέδιο και στρατηγική. Επίσης δεν μπορούν οι επιχειρηματίες της εστίασης να κάνουν τους αστυφύλακες και να παίρνουν αποφάσεις που δεν είναι δικιάς τους αρμοδιότητας και ευθύνης. Είναι απαράδεκτο, δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή, να βγαίνουν υπουργοί και αντί να αναλαμβάνουν την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου με έμπνευση και όραμα που θα οδηγήσει και στην αύξηση του βαθμού ενσυναίσθησης στους πολίτες για τον εμβολιασμό, αντίθετα να τους επιπλήττουν και να τους χλευάζουν καθώς και να το παίζουν οι δάσκαλοι που είναι έτοιμοι να χτυπήσουν με τη βέργα το χέρι όποιου δεν ακούει τις συγκεκριμένες εντολές των υπουργών.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω πως στην ακαδημαϊκή κοινότητα πάει καλά ο εμβολιασμός είναι πάνω από 70% και πιστεύω πως θα ανέβει μέχρι το 90%. Το θέμα είναι δούμε τι θα γίνει με τους μαθητές ειδικά με την αρχή της νέας σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβρη. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μέριμνα και στρατηγική για τους φοιτητές και για το πώς θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια τον Οκτώβρη.

Παραπομπή Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Δεν έχω ξαναδεί κόμμα, του οποίου στέλεχος να παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο και να πανηγυρίζει. Μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο.

Η ΝΔ κλείνει άρον άρον την επιτροπή χωρίς να έχουν κληθεί σημαντικοί μάρτυρες και ο κ. Καλογρίτσας να μην έχει δώσει τελικά όλα τα στοιχεία που το προηγούμενο χρονικό διάστημα υποστήριζε ότι είχε στην διάθεσή του. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως τα όσα είχε πει το ΠΑΣΟΚ ήδη από 2016,ότι αυτή η αντιμετώπιση και τελικά η συγκάλυψη, δημιουργεί τεράστιο ζήτημα για τους πολίτες οι οποίο περιμένουν οι πολιτικοί να μην αντιμετωπίζονται διαφορετικά αυτούς, είναι θέμα δημοκρατίας.

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Ομιλία Βασίλη Κεγκέρογλου για την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του Ν. Παππά με την παραπομπή για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.

«Δεν ξέρω τι δεν πρέπει να λένε στο σπίτι του Βολταίρου, αλλά ξέρω πολύ καλά, ότι αυτοί που πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησαν στα έδρανα των συμπρωταγωνιστών του βρώμικου ΄89, που επικαλέστηκε η κα Τζάκρη, δεν μπορούν να μιλούν και να επικαλούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου και το στήσιμο εκείνης της περιόδου.

Είναι πραγματικά πολλά τα διδάγματα στην πορεία αυτού του τόπου, που αν δεν τα διαβάσουμε αντικειμενικά και αμερόληπτα αντί να γίνονται παραδείγματα προς αποφυγή, δυστυχώς γίνονται κίνητρα για να επαναλαμβάνονται, και βέβαια να υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση επιτέλους σε αυτό τον τόπο, για να ενισχυθούν οι θεσμοί διαφάνειας σε αυτόν τον τόπο, να ενισχυθούν οι μηχανισμοί εξισορρόπησης των κάθε μορφής εξουσιών, που τείνουν να επιβάλλουν η μια στην άλλη τη θέληση τους.

Η ελεύθερη, αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση αποτελεί συστατικό στοιχείο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και ανήκει στον πυρήνα των βασικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την τεράστια τεχνολογική πρόοδος έχουν πλέον καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και

δικαιώνουν μεν το παραδοσιακό χαρακτηρισμό τους, ως Τέταρτη Εξουσία αλλά η ανεξαρτησία τους, σε σχέση με την εκτελεστική εξουσία και όχι μόνο, παραμένει ζητούμενο.

Στα ανελεύθερα και δικτατορικά καθεστώτα, η ανεξαρτησία των ΜΜΕ δεν υφίσταται ως έννοια, ο έλεγχος της διαδικασίας διαμόρφωσης της κοινής γνώμης είναι πλήρης.

Συχνά όμως, και σε δημοκρατικά πολιτεύματα η ανεξαρτησία των ΜΜΕ είναι στη σκούρα γκρι ζώνη, με την εκτελεστική εξουσία να επιχειρεί τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Η Πατρίδα μας, έχει βιώσει την εμπειρία της δικτατορίας αλλά και το «έργο της μεροληψίας» και «της έλλειψης πολυφωνίας» να παίζεται και να ξαναπαίζεται.

Χθες, και το σχέδιό του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο του τηλεοπτικού πεδίου, το στήσιμο του διαγωνισμού, τη μεθόδευση και τη χειραγώγηση των διαδικασιών.

Η συνέχεια με τη κυβέρνηση της ΝΔ που αντί, με αφορμή και την πανδημία, να εξασφαλίσει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με σχέσεις εμπιστοσύνης και

τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, με αντικειμενικά κριτήρια χρηματοδότησης και όρους διαφάνειας, επεδίωξε την εξάρτηση τους.

Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, για την στήριξη, την ανεξαρτησία και την χειραφέτηση των Μέσων.

Η κυβέρνηση επέμεινε στην σκοπιμότητα της και επεδίωξε αντί της ανεξαρτησίας και της χειραφέτησης των μέσων επικοινωνίας, την εξάρτηση και την υποταγή.

Είναι γεγονός ότι εν πολλοίς το πέτυχε και σήμερα έχει διαμορφωθεί ένα σύστημα ενημέρωσης με πολλά μέσα, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης αλλά έχει χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Η αδυναμία να πειστούν οι πολίτες για την απόλυτη ανάγκη του εμβολιασμού δεν οφείλεται μόνο στα μπρος πίσω της κυβέρνησης και την διαχειριστική της ανεπάρκεια αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης που προκάλεσε.

Είναι πλέον πασιφανές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

έχουν την ίδια αντίληψη για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη σχέση τους με την εκτελεστική εξουσία,

την ίδια σκοπιμότητα για την χειραγώγηση της ενημέρωσης αλλά το επιδιώκουν με διαφορετική μεθοδολογία και μέσα,

Είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.

Δεν θα αναλύσω τον πνιγμό της πολυφωνίας και τη φαλκίδευση του πλουραλισμού στην ενημέρωση αλλά απλά θα θυμίσω τα στατιστικά στοιχεία της Έκθεσης του ΕΣΡ που αποτυπώνουν την επικρατούσα κατάσταση.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ έχει επιλέξει σκόπιμα την ισχυρή προβολή του δικομματισμού Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει πλέον το 93%, γιατί είναι προφανές ότι την βολεύει η πολιτική ανεπάρκεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το τρίτο κόμμα εμποδίζεται να προβάλει τις θέσεις τους με πολλούς τρόπους, αλλά και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι στα αζήτητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, που δημοσίευσε φέτος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατατάσσει την χώρα μας, από την άποψη της ελευθερίας του τύπου,πέντε (5) θέσεις ακόμη πιο κάτω από την περυσινή, στην 70η θέση στον κόσμο, μία πολύ ταπεινωτική θέση.

Ήταν πραγματικά οδυνηρή η κατάσταση κατά την οποία ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προσήλθε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ομολόγησε με έναν ειλικρινή αλλά ανησυχητικό πραγματικά τρόπο ότι δεν έχει τα μέσα, τεχνικά και προσωπικό για να ασκήσει τις κυρωτικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής σχετίζεται με τα παραπάνω αλλά έχει ως αντικείμενο την αποδοχή ή μη της πρότασης για την άσκηση δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Νικόλαου Παππά και λήψη απόφασης επί της προτάσεως του πορίσματος της Επιτροπής.

Η συγκρότηση και η λειτουργία της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ήταν αναγκαίο διαδικαστικό βήμα για τη διερεύνηση και την περαιτέρω παραπομπή της εξεταζόμενης υπόθεσης στα αρμόδια δικαστικά όργανα.

Για αυτό θεωρούμε απαράδεκτη την βίαιη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η στάση αυτή της πλειοψηφίας εγείρει πολλά ερωτηματικά και δεν συνέβαλε στην αποκάλυψη όλων των πτυχών της αλήθειας.

Η ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να αιτιολογήσει γιατί οδηγήθηκε σε μία τέτοια απόφαση, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως να συμφωνήσει.

Υπήρξαν σκοπιμότητες;

Υπόγειες διαδρομές;

Οι μέχρι το κλείσιμο εργασίες της Επιτροπής οδήγησαν σε πλήρη επιβεβαίωση των απόψεων που το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν εκφράσει τους κρίσιμους μήνες του 2016 για τις σκοπιμότητες και τις μεθόδους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ελέγξει την ενημέρωση.

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες στις οποίες είχαμε προβεί δημοσίως για κατάχρηση ουσιαστικά εξουσίας, για στήσιμο, μεθόδευση και για νόθευση του διαγωνισμού με χειραγώγηση των διαδικασιών του, με σκοπό τη δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» στο όνομα του έμπιστου Χρήστου Καλογρίτσα και «μπροστινού» όπως αυτοχαρακτηρίστηκε.

Η τότε μεθόδευση φάνηκε ξεκάθαρα από την αρχή, με την κατά παραγγελία πρόβλεψη της μελέτης για χορήγηση μόνο 4 τηλεοπτικών αδειών.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν ήταν τυχαία και αποδείχθηκε ότι θα μπορούσε να είναι «8» όπως καθορίστηκε στη συνέχεια.

Ήταν στρατηγική επιλογή ο αριθμός 4 αφενός για να είναι καλύτερα ελεγχόμενο το τηλεοπτικό πεδίο και αφετέρου για να προκύψουν από τον διαγωνισμό αρκετοί ιδιοκτήτες μέχρι τότε λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι θα έμεναν χωρίς άδεια και εύκολα θα αποδέχονταν μια πρόταση από τον κάτοχο της άδειας του «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Ο ένας θα έβαζε την άδεια και ό άλλος το κανάλι, ήταν το «plan» μετά την αποχώρηση των Χούρι.

Σ΄ όλα αυτά ο ρόλος του πρώην Υπουργού ήταν κεντρικός και καθοριστικός.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία, έγγραφα, μηνύματα, SMS, ηλεκτρονική αλληλογραφία κλπ, προκύπτει, ότι ο κ. Παππάς αποτέλεσε τον ιθύνοντα νου και τον κεντρικό συντονιστή προκειμένου να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγχο ενός μέσου, αρχικά τηλεοπτικού σταθμού και εν συνεχεία εφημερίδας.

Ο θεσμικός ρόλος του Υπουργού Επικρατείας επέβαλλε να διαφυλάξει τη διαφάνεια της διαγωνισμού, την καθαρότητα του ανταγωνισμού και το δίκαιο των αποτελεσμάτων.

Δυστυχώς δεν το έπραξε και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα στοιχεία, ενώ ήταν αυτός, που εκ του νόμου είχε οριστεί να είναι ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας της διαγωνιστικής διαδικασίας, ταυτόχρονα ήταν και ο άνθρωπος που χειραγώγησε το διαγωνισμό και καθοδηγούσε και κατηύθυνε τον ένα εκ των πλειοδοτών.

Υπέδειξε στον Χρήστο Καλογρίτσα να απευθυνθεί στην οικογένεια Χούρι για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του καναλιού.

Η αναγκαία εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ για συμμετοχή στο διαγωνισμό πράγματι εξασφαλίστηκε μέσω μιας δαιδαλώδους διαδρομής του χρήματος από εταιρείες συμφερόντων τους προς την ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ.

Η «σύμβαση» βάσει της οποίας μεταφέρθηκαν τα χρήματα, θεωρήθηκε και χαρακτηρίστηκε «εικονική» από τον κ. Καλογρίτσα και άλλους μάρτυρες και σε κάθε περίπτωση δεν υλοποιήθηκε ως προς το φερόμενο ως αντικείμενο της.

Ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις καταθέσεις, κατηύθυνε τον κ. Καλογρίτσα στον διαγωνισμό, του υπέδειξε ακόμη και το ύψος της προσφοράς, ενημερώνοντας τον και για τις προσφορές άλλων και στην πρώτη φάση το σχέδιο πέτυχε τον στόχο του να είναι η μια από τις τέσσερεις άδειες αυτή του «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Αφού αποσύρθηκε η οικογένεια Χούρι από το χρηματοδοτικό σχήμα και απέτυχε ο αρχικός σχεδιασμός, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο Β, της δανειοδότησης με Μαρινάκη ή συνεργασίας με Κοντομηνά κλπ που είχε σταθμό αλλά δεν είχε άδεια.

Όταν κι αυτό δεν ευοδώθηκε και μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα, η εγγυητική επεστράφη και τα επίμαχα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις καταθέσεις και τα στοιχεία του βασικού μάρτυρα, κατευθύνθηκαν στη δημιουργία της εφημερίδας «Documento» με ιδιοκτήτη-εκδότη τότε τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα και διευθυντή τον σημερινό εκδότη κ. Βαξεβάνη.

Η επιμονή του κ. Παππά να συνεχίσει τις μεθοδεύσεις και μετά την αποτυχία του αρχικού σχεδίου αποδεικνύει αφενός την σκοπιμότητα και την πρόθεση και αφετέρου τη σταθερή επιδίωξη του ίδιου και της Κυβέρνησης να ελέγξουν, να επηρεάσουν και τελικά να χειραγωγήσουν το τοπίο της ενημέρωσης αντί να το εξυγιάνουν διασφαλίζοντας την πολυφωνία, την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολύ σοβαρές ενδείξεις έως αποδείξεις που αφορούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατά εξακολούθηση και για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση των τυχόν ευθυνών, είναι αναγκαία η συνέχιση των προβλεπόμενων από το σύνταγμα και το νόμο διαδικασιών.

Σχετικά με το δεύτερο αδίκημα, αυτό της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ο Χ. Καλογρίτσας, παρά τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις δηλώσεις του, δεν προσκόμισε τα στοιχεία που υποσχέθηκε και τις στέρεες και μη αμφισβητήσιμες αποδείξεις για τη μεταφορά χρηματικών ποσών ή άλλου είδους υλικών ωφελημάτων προς τον ίδιο τον Ν. Παππά ή τρίτο πρόσωπο που ενεργούσε για λογαριασμό του.

Είναι προφανές μετά απ΄ αυτή τη μεταστροφή του βασικού μάρτυρα ότι, ή δεν είχε ποτέ στη διάθεσή του τα στοιχεία που είχε δεσμευθεί ότι θα κατέθετε ή ο ίδιος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην κατάθεσή τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, δεν αποκλείεται να έχει επιτευχθεί συμφωνία του μάρτυρα με την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε και επιβεβαίωσε ότι διατηρούσε ανέκαθεν στενές σχέσεις.

Η αίσθηση της συγκάλυψης της αλήθειας που δημιουργείται, εν πολλοίς ακυρώνει τη θεσμική αποστολή της Επιτροπής και ματαιώνει την εντολή της Βουλής για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε όλα αυτά συνετέλεσε και η βίαιη και ανεξήγητη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής

Ως Κίνημα Αλλαγής, θα ψηφίσουμε να συνεχιστεί η διαδικασία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

Επιπλέον προτείνουμε το πόρισμα, οι πληροφορίες και όλα τα στοιχεία της επιτροπής να διαβιβαστούν:

α) Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να προχωρήσει η δέουσα συσχέτιση με υφιστάμενες ποινικές δικογραφίες.

β) Στην Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων σχετικών με τη μεταφορά και νομιμοποίηση χρηματικών ποσών από παράνομη δραστηριότητα.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι, αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση και μάλιστα ισχυρή, για τα αναγκαία θεσμικά μέτρα διαρκούς ενίσχυσης των θεσμών διαφάνειας και εξισορρόπησης της εξουσίας κάθε μορφής, τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίζονται.

Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής είναι απόλυτα τοποθετημένο, υπέρ της πολυφωνίας, του πλουραλισμού στα μέσα επικοινωνίας και της διαφάνειας στο δημόσιο βίο.

Πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία της ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ το 1989, στη συνταγματική της κατοχύρωσης το 2001 αλλά και στην επαναλειτουργία της το 2017.

Θεσμοθετήσαμε τη «Διαύγεια», τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, την Αρχή Καταπολέμησης Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, και πλείστες άλλες μεταρρυθμίσεις.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, αντί να ακολουθήσετε το δρόμο που ανοίξαμε, και να κτίσετε πάνω στο πλούσιο μεταρρυθμιστικό μας έργο, επιλέξατε με διαφορετικές μεθόδους και τρόπους ο καθένας, τον έλεγχο των θεσμών και των λειτουργιών τους αλλά και το περιορισμό και του δικαιώματος των πολιτών για ελεύθερη και αμερόληπτη ενημέρωση.

Η γενικότερη διχαστική σας αντιπαράθεση, όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει αυτή την ταύτιση σας αλλά αποκαλύπτει τον ανταγωνισμό σας για το ποιος είναι χειρότερος.

Εμείς θα επιμείνουμε, στην πολυφωνία, τον πλουραλισμό, τη διαφάνεια και

εν τέλει την δημοκρατία χωρίς αστερίσκους και να είστε σίγουροι ότι μαζί με τους πολίτες θα κερδίσουμε τον αγώνα για την σύγχρονη Ελλάδα και την πρόοδο της κοινωνίας».

Ρυθμός Επικαιρότητας | 14.7.2021

Φ. Γεννηματά: Στηρίζουμε το νέο ξεκίνημα της αμυντικής βιομηχανίας με σχέδιο

Φ. Γεννηματά με “Πράσινους”: Διάλογος για την Πράσινη Ανάπτυξη

«Την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πακέτου πολιτικών για την κλιματική κρίση μπορούν να εγγυηθούν μόνο οι γνήσια προοδευτικές δυνάμεις» υπογράμμισε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, έπειτα από την συνάντησή της με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πρασίνων. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά: «Μπροστά στην κλιματική κρίση η Ευρώπη προχωρά σήμερα σε ένα νέο πακέτο πολιτικών. Την εφαρμογή του μπορούν να εγγυηθούν μόνο οι γνήσια προοδευτικές δυνάμεις. Γι’ αυτό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σοσιαλιστές και πράσινοι, συζητούν για να διαμορφώσουν μια νέα ατζέντα, για την πράσινη ανάπτυξη και την δίκαιη κατανομή του οφέλους της. Είναι ώρα και στην Ελλάδα αυτός ο διάλογος να ενισχυθεί. Το ξεκινήσαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των Πράσινων. Θα τον συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας. Για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις πολιτικές του Πρασίνου Κοινωνικού Συμβολαίου, της γνήσιας προοδευτικής πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Καμπάνια εμβολιασμού: Με ελπίδα & ενσυναίσθηση παίρνουμε τις ζωές μας πίσω

Ενάντια στην εγκληματική καλλιέργεια εφησυχασμού από την κυβέρνηση και τα αναποτελεσματικά ημίμετρα, το Κίνημα Αλλαγής ξεκινά μια σημαντική καμπάνια για την ενίσχυση του εμβολιασμού στη χώρα μας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, το Κίνημα Αλλαγής δεν συντάσσεται με τις αυθαίρετες γενικεύσεις ότι δήθεν όσοι προβληματίζονται με τον εμβολιασμό είναι όλοι ακραίοι ή ψεκασμένοι. Με κατανόηση στους δισταγμούς των συνανθρώπων μας, που οφείλονται στις αστοχίες και τα απανωτά επικοινωνιακά λάθη, θα εστιάσουμε στην πειθώ με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, χτίζοντας όσο το δυνατόν συντομότερα το τείχος ανοσίας προκειμένου να προστατευτεί η χώρα και οι συμπολίτες μας από το 4ο κύμα της πανδημίας. Περισσότερα ΕΔΩ.

Προανακριτική για Παππά: Στόχος η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης

Είναι σαφές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν την ίδια αντίληψη για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη σχέση τους με την εκτελεστική εξουσία, στοχεύοντας στην χειραγώγηση της ενημέρωσης. Από τη μία, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο του τηλεοπτικού πεδίου και από την άλλη η ΝΔ που αντί, με αφορμή και την πανδημία, να εξασφαλίσει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με όρους διαφάνειας, επεδίωξε την εξάρτηση τους. Το Κίνημα Αλλαγής ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και της πολυφωνίας στα ΜΜΕ. Γι’ αυτό, θεωρούμε απαράδεκτη την βίαιη ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας χωρίς να έχουν κληθεί σημαντικοί μάρτυρες, ιδίως αφότου επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες μας για κατάχρηση εξουσίας, στήσιμο, μεθόδευση και νόθευση του διαγωνισμού με χειραγώγηση των διαδικασιών του, για τη δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ Channel». Ως Κίνημα Αλλαγής, θα ψηφίσουμε να συνεχιστεί η διαδικασία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Μόνο μέλημα ο μαζικός και γρήγορος εμβολιασμός, όχι η διασπορά φόβου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *