ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ : ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ 1η ΜΑΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


0
(0)

Ομιλία Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην ψηφιακή περιοδεία στο Νότιο Αιγαίο

Η κατάσταση με την πανδημία, επιβάλλει την υγειονομική θωράκιση των νησιών

Για την προστασία της υγείας των κατοίκων, που έχει δυσκολίες αλλά και είναι κρίσιμος παράγων για την οικονομική ανάπτυξη τους που βασίζεται στον Τουρισμό.
· Δεν μπορεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές και μάλιστα να υπάρχουν χιλιάδες απλήρωτα ρεπό στο κατάκοπο προσωπικό.

· Δεν μπορεί να απαιτούνται 13 ώρες για να μεταφερθεί ασθενής με εγκεφαλικό από την Σύμη στη Ρόδο.Όπως έγινε πρόσφατα.

Τα Νησιά μας-και ιδιαίτερα τα ακριτικά και τα μικρά νησιά-πρέπει να στηριχθούν κατά προτεραιότητα και με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης:

Με ιατρούς ειδικοτήτων και νοσηλευτές. Να δώσουμε αυξημένες αμοιβές και κίνητρα σε όσους δεχθούν να υπηρετήσουν σε αυτά, ώστε να μην κηρύσσονται άγονοι οι διαγωνισμοί (π.χ. σημαντική μοριοδότηση για μόνιμη πρόσληψη στο ΕΣΥ). Ως πρόσθετο κίνητρο να δοθεί στους γιατρούς που θα έρθουν σε μικρότερα νησιά, η δυνατότητα για πλήρη και όχι αποκλειστική απασχόληση.

Ø Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που θα καταστήσουν ασφαλή τα ελικοδρόμια και να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός ταχύπλοων για μεταφορές ασθενών.

Ø Να δημιουργηθεί ένας πολυδύναμος φορέας στην Αθήνα ,που θα καλύπτει με τηλεϊατρική όλες τις ειδικότητες, με δυνατότητα επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο.

Οι θέσεις μας για άμεσες παρεμβάσεις στον τουρισμό:

Ο ΦΠΑ προτείνουμε να μειωθεί από την 1η Μαΐου 2021 έως 15 Νοεμβρίου του 2021 κατά 50% από τον ισχύοντα σήμερα, σε όλα τα νησιά μας.

2) Τα νησιά μας, πρέπει στους χώρους του Τουρισμού να γίνουν COVID FREE. Προτείνουμε, από την 1η Μαΐου, να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού μετά από τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, σε όλους τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα θα απασχοληθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις.

3) Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στη θέση μας, είναι λάθος η λήψη οριζόντιων μέτρων σε όλη τη χώρα.

4) Να σχεδιάσουμε την κρουαζιέρα από την αρχή. Να ενισχύσουμε τα Home Ports -από όπου ξεκινούν οι κρουαζιέρες- και να δημιουργήσουμε νέα.

5) Φυσικά στήριξη του Τουρισμού, σημαίνει απαραίτητα και στήριξη των εργαζόμενων σε αυτόν.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία

Σε μια δύσκολη για την επικοινωνία μας εποχή, αξιοποιούμε τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής για να συζητήσουμε τα κρίσιμα θέματα για το «σήμερα και το αύριο», της οικονομίας και της κοινωνίας. Είμαστε πάντα σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της παραγωγής, της αυτοδιοίκησης, των κινημάτων, της επιστήμης, συνδιαμορφώνουμε μέσα από τον διάλογο τις θέσεις, τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες μας και να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες των περιφερειών και των νομών.

Και θέλω ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας.

……………………………………….. . ………………………………………..

Φίλες και Φίλοι,

Πριν έρθω στα θέματα της Οικονομίας και της ανάπτυξης, είναι αναγκαίο να αναφερθώ στο μείζον θέμα που απασχολεί την ζωή μας.

Η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει. Παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη διάρκεια σε καραντίνα.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης έχουν αποτύχει. Έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ότι η διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού θα χρειασθεί αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί.

Η Κυβέρνηση μιλά για πάνω από 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Όμως το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει και τη 2η δόση που παρέχει ασφάλεια ,είναι ακόμη στο όριο του 4%.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

· Γι΄ αυτό και είναι απαράδεκτο να καλλιεργείται εφησυχασμός. Οι Υπουργοί να δηλώνουν ότι ανοίγουμε και μετά αφού δεν έχει γίνει τίποτα να ανακοινώνονται νέα περιοριστικά μέτρα.

· Γι΄ αυτό και πρέπει να εγκαταλειφθούν πια οι πολιτικές του βλέποντας και κάνοντας.

Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Έχω ζητήσει εδώ και μήνες να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση κωφεύει και την πληρώνουν οι πολίτες.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς. Δεν παραγνωρίζω τις προσπάθειες που γίνονται. Αλλά πρέπει να επιμείνουν στην ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτές με πλήρη διαφάνεια και με ιδιαίτερο βάρος για τις ευπαθείς ομάδες, τους καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς.

Επισημαίνω τέλος ότι είναι απεχθείς και βαθιά προσβλητικές για τους πολίτες οι εκτός σειράς εμβολιασμοί στελεχών του κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Ένα πολύ αρνητικό μήνυμα για την κοινωνία.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου και όλες αυτές οι υποθέσεις πρέπει να διερευνώνται από την Δικαιοσύνη. Άμεσα και όχι επιλεκτικά.

Κυρίες και Κύριοι,

Φίλες και Φίλοι,

Η κατάσταση με την πανδημία, επιβάλλει την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας. Για την προστασία της υγείας των κατοίκων, που έχει δυσκολίες αλλά και είναι κρίσιμος παράγων για την οικονομική ανάπτυξη τους που βασίζεται στον Τουρισμό.

· Δεν μπορεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές και μάλιστα να υπάρχουν χιλιάδες απλήρωτα ρεπό στο κατάκοπο προσωπικό.

· Δεν μπορεί να απαιτούνται 13 ώρες για να μεταφερθεί ασθενής με εγκεφαλικό από την Σύμη στη Ρόδο. Όπως έγινε πρόσφατα.

Τα Νησιά μας-και ιδιαίτερα τα ακριτικά και τα μικρά νησιά-πρέπει να στηριχθούν κατά προτεραιότητα και με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης:

Ø Με ιατρούς ειδικοτήτων και νοσηλευτές. Να δώσουμε αυξημένες αμοιβές και κίνητρα σε όσους δεχθούν να υπηρετήσουν σε αυτά, ώστε να μην κηρύσσονται άγονοι οι διαγωνισμοί (π.χ. σημαντική μοριοδότηση για μόνιμη πρόσληψη στο ΕΣΥ). Ως πρόσθετο κίνητρο να δοθεί στους γιατρούς που θα έρθουν σε μικρότερα νησιά, η δυνατότητα για πλήρη και όχι αποκλειστική απασχόληση.

Ø Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που θα καταστήσουν ασφαλή τα ελικοδρόμια και να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός ταχύπλοων για μεταφορές ασθενών.

Ø Να δημιουργηθεί ένας πολυδύναμος φορέας στην Αθήνα ,που θα καλύπτει με τηλεϊατρική όλες τις ειδικότητες, με δυνατότητα επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο.

Σε αυτά τα ζητήματα θα συνεχίσουμε την πίεση και τις πρωτοβουλίες μας, ώστε να υπάρξουν τα αναγκαία αποτελέσματα.

Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,

Φίλες και Φίλοι,

Τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 στην Οικονομία, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού αποδεικνύονται ήδη εξωπραγματικές.

Το ίδιο και οι εκτιμήσεις για τον Τουρισμό.

Η έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου, οι αποσπασματικές και καθυστερημένες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, επαυξάνουν τις αρνητικές εξελίξεις, την ύφεση, το ιδιωτικό χρέος, το νέο έλλειμμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η απειλή για χιλιάδες λουκέτα και μαζική ανεργία, που θα βρούμε μπροστά μας όταν ανοίξει η οικονομία, είναι υπαρκτή.

· Ήδη οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κυρίως στο λιανεμπόριο και στην εστίαση εκπέμπουν δραματικό sos.

Η Κυβέρνηση εμμένει σε μέτρα που είτε στηρίζουν μόνο τους λίγους και ισχυρούς. 18.589 μεγάλες επιχειρήσεις πήραν το 2020 5,3 δις ευρώ.

450.000 μικρές επιχειρήσεις μόνο 2,2 δις ευρώ.

Και το 50% από αυτές έμεινε έξω και από την πρόσφατη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Οι Τράπεζες αφέθηκαν ασύδοτες με τους πόρους του ΤΕΠΙΧ II και του Ταμείου Εγγυοδοσίας, να χρηματοδοτήσουν τους μεγάλους και καλούς πελάτες τους.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει γενναία και στοχευμένα μέτρα για να μείνει ΟΡΘΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Το νέο δεν κτίζεται πάνω σε ερείπια. Με μια κατεστραμμένη οικονομία και την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η πορεία ανάκαμψης και θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο.

Σήμερα υπάρχει το ειδικό απόθεμα από την υπερφορολόγηση των πολιτών (άνω των 30 δις ευρώ), που είχε επιβάλλει η προηγούμενη Κυβέρνηση του Σύριζα και είχε γονατίσει τη μεσαία τάξη και τον δανεισμό, η χώρα λόγω των μέτρων της ΕΚΤ μπορεί να δανείζεται με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο και δημοσιονομικοί περιορισμοί δεν ισχύουν.

Αν τώρα δεν στηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία αξιοποιώντας αυτές τις δυνατότητες τότε πότε;

Προτείνουμε:

Για τις επιχειρήσεις:

· Από τα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής το 70% των ποσών που έχει λάβει κάθε επιχείρηση να θεωρηθεί ΕΝΙΣΧΥΣΗ και το 30% δάνειο.

· Όταν ανοίξουν οι δραστηριότητες να γίνει επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν για 6 μήνες.

Με ρήτρα διασφάλισης της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων.

· Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών σε δημόσιο- ασφ. Ταμεία και κούρεμα του 30% της οφειλής για όσους είναι συνεπείς στη ρύθμιση.

· Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση -τουρισμό στο 6% για όλο το 2021.

· Αναστολή για όλο το έτος των διατάξεων για τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας.

Για τους εργαζόμενους, επιστήμονες, και ανέργους.

· Για όσους εργαζόμενους παραμένουν σε αναστολή εργασίας κάλυψη του 100% του μισθού τους με όριο τα 1.000 ευρώ.

· Ειδικό επίδομα όπως το 2020 για αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες χωρίς τις περικοπές που έγιναν.

· Επίδομα ανεργίας για 4 μήνες, σε όλους τους άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ και σε όσους εποχιακά εργαζόμενους στον Τουρισμό δεν καλύπτονται.

Και

Ένταξη των αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν στα μέτρα στήριξης.

Φίλες και Φίλοι,

Έρχομαι στο θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, γιατί υπάρχει ένα ζήτημα δημοκρατίας, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά το διάλογο.

Έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν αφορά τους πολλούς, αλλά μόνο τους ήδη μεγάλους.

Δεν συνδέει τις επενδύσεις με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής.

Συνοδεύεται από παρεμβάσεις που προωθούν την φθηνή και απαξιωμένη εργασία.

Σχέδιο από το οποίο απουσιάζει κάθε ουσιαστική αναφορά για τα Δημόσια Νοσοκομεία, τις κοινωνικές υποδομές, την μείωση των ανισοτήτων.

Υπάρχει η εναλλακτική λύση, ο προοδευτικός δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις του.

Είμαστε σήμερα εδώ για να τις επικαιροποιήσουμε και να τις ιεραρχήσουμε με βάση τις ανάγκες κάθε Περιφέρειας

Στόχος μας είναι μια νέα αντίληψη για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας. Στόχος δικός μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Εμείς μιλάμε για την ανάπτυξη με κοινωνική προστασία.

Εμείς μιλάμε για τις ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Εμείς μιλάμε για την οικονομία που διασφαλίζει την εργασία.

Δίνουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία αλλά με παραγωγή στον τόπο μας και εξαγωγές και αυτό είναι η διαφορά μας με την κυβέρνηση.

Προτεραιότητα μας, επενδύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική παραγωγή.

Το μότο μας είναι «Παράγουμε και εξάγουμε».

Λέμε όχι στο μοντέλο εισαγωγές – κατανάλωση.

Για μας μεγάλα έργα, δεν σημαίνουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες με συμπράξεις και κοινοπραξίες.

Τα 70 δις που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αφορούν τους πολλούς.

Ιεραρχούμε τις κατανομές των διαθέσιμων πόρων ως εξής :

Α) πρόσθετα άμεσα μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία.

Β) μέτρα, κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, Με την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις.

Γ) Δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία.

Σε υποδομές που συμβάλλουν στην Ανάπτυξη.

· Στην αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

· Στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση του κράτους

· Στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και δημόσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα με τα προβλήματα που δημιουργεί η Κλιματική Αλλαγή.

Δ) Επενδύσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Επενδύσεις με ισχυρά κίνητρα, αλλά και ταυτόχρονα απαίτηση για ελληνική προστιθέμενη αξία.

Με αιχμές την ενίσχυση της Βιομηχανίας, τις νέες μορφές Τουρισμού, το μετασχηματισμό και δικτύωση/συνεργασία των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την επένδυση στην σύγχρονη Πρωτογενή Παραγωγή.

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω ειδικά να αναφερθώ στο κρίσιμο ειδικό για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θέμα για τον τουρισμό.

Το πρόγραμμά μας για τον τουρισμό επικεντρώνεται :

Ø Στις νέες επενδύσεις στους σύγχρονους τομείς του θαλάσσιου, πολιτισμικού, θρησκευτικού, ιατρικού ,Τουρισμού. Και ειδικά στο θέμα του περιβάλλοντος, ώστε να του δώσουμε την «πράσινη σφραγίδα» .

Ø Στην δημιουργία κινήτρων για την παράταση της Τουριστικής περιόδου. Ενθαρρύνοντας την δικτύωση και τις συμπράξεις μικρών επιχειρήσεων σε επίπεδο περιφέρειας.

Ø Στην προσέλκυση επισκεπτών για τηλεργασία «Μένοντας Ελλάδα». Και που προϋποθέτει υποδομές μεταφορών, υγείας και δικτύου υψηλής ταχύτητας.

Ήμασταν οι πρώτοι που προτείναμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ,και μάλιστα και στα αγγλικά για να διευκολύνουμε τα ταξίδια, είχα συζητήσει για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Υγείας, είχα καταθέσει τις προτάσεις μας στη Βουλή, αλλά όταν το υιοθέτησε Πρωθυπουργός δεν είπε ότι ήταν πρόταση του Κινήματος Αλλαγής.

Οι θέσεις μας για άμεσες παρεμβάσεις:

1) Ο ΦΠΑ προτείνουμε να μειωθεί από την 1η Μαΐου 2021 έως 15 Νοεμβρίου του 2021 κατά 50% από τον ισχύοντα σήμερα, σε όλα τα νησιά μας.

2) Τα νησιά μας, πρέπει στους χώρους του Τουρισμού να γίνουν COVID FREE. Προτείνουμε, από την 1η Μαΐου, να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού μετά από τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, σε όλους τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα θα απασχοληθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις.

3) Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στη θέση μας, είναι λάθος η λήψη οριζόντιων μέτρων σε όλη τη χώρα.

4) Να σχεδιάσουμε την κρουαζιέρα από την αρχή. Να ενισχύσουμε τα Home Ports -από όπου ξεκινούν οι κρουαζιέρες- και να δημιουργήσουμε νέα.

5) Φυσικά στήριξη του Τουρισμού, σημαίνει απαραίτητα και στήριξη των εργαζόμενων σε αυτόν.

Δεν ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζουν εδώ και μήνες με επίδομα ανεργίας και ότι πολλοί από αυτούς -ιδιαίτερα με ελαστικές μορφές απασχόλησης και χωρίς καμία κάλυψη.

Ενώ για όσους έκαναν αναστολή εργασίας μονομερώς δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη τα ένσημα τους στον ΕΦΚΑ.

Είναι αδιανόητο το ότι η κλαδική τους σύμβαση στον επισιτισμό και στα τουριστικά καταστήματα δεν κηρύχθηκε υποχρεωτικά εκτελεστή επί 2 χρόνια, μέχρι που πρόσφατα έληξε.

Επιβάλλεται ιδιαίτερα στο επόμενο διάστημα -και εν όψει της νέας περιόδου-να υπάρξουν ειδικά μέτρα για τους ξενοδοχοϋπάλληλους.

Ø Με επιδότηση εργασίας για την επαναπρόσληψη τους.

Ø Με πλήρη τήρηση των νόμων και των κανονισμών.

Ø Με εφαρμογή των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων τους. Και ως πρώτο μέτρο στηρίζουμε το αίτημα της Ομοσπονδίας για να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Και ως το «άνοιγμα» -όπως ήδη τονίσαμε-να καλυφθούν στο σύνολο τους με το σχετικό επίδομα ανεργίας.

Φίλες και φίλοι, εμείς ως Κίνημα, πάντοτε στηρίζαμε τον τουρισμό μας. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα. Θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω ότι οι Πηγές Καλλιθέας, που τώρα προσπαθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ να τις υφαρπάξει, με σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, είχαν μεταβιβασθεί από εμάς κατά πλήρη κυριότητα 100% στο Δήμο της Ρόδου. Μαζί με άλλα 7 σημαντικά ακίνητα.

Φίλες και Φίλοι,

Το δικό μας Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης:

Στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς.

Πρώτα και κυρία στο κράτος.

Με στόχο την αποκομματικοποίηση του, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση παντού, την ανταπόκριση στις ανάγκες επιχειρήσεων και πολιτών.

Την διαφάνεια σε κάθε λειτουργία του.

Την ουσιαστική αποκέντρωση του.

Αλλά και στα συστήματα εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, επανένταξης των ανέργων.

Επιτάχυνση της λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Σύγχρονο, τολμηρό, σταθερό και προοδευτικό φορολογικό σύστημα.
Που κλείνει κάθε πόρτα φοροδιαφυγής. Που δημιουργεί βεβαιότητα για τις επιχειρήσεις. Που στηρίζει την επένδυση και την απασχόληση.

Αλλά αξιοποιεί την φορολόγηση του μεγάλου πλούτου για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Στρατηγικός μας Στόχος είναι η Πλήρης Απασχόληση και προτείνουμε την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι ώρα να καταργηθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι επενδύσεις να προχωρούν με fast track διαδικασίες κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ιδιαίτερα για τις μεγάλες εμβληματικές επενδύσεις, να λύνονται εξ’ αρχής όλα τα θέματα που σχετίζονται με όρους δόμησης και χρήσης γης.

Δεν είναι λύση ούτε για την αποτελεσματικότητα, ούτε για τη διαφάνεια, ο «πλήρης έλεγχος» από το Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Ζητάμε να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί, το θέμα του Ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα κονδύλια του ταμείου είναι ίσως η μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία για τη χώρα.

Το πρόγραμμα ξεπερνά την Κυβερνητική θητεία της ΝΔ.

Δεν έχει κανείς λευκή επιταγή να τα διαχειριστεί όπως αυτός κρίνει.

Γι’ αυτό συγκροτούμε ένα ευρύ μέτωπο στην κοινωνία, μια νέα Κοινωνική Συμφωνία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν, ότι μια Προοδευτική Διακυβέρνηση είναι όχι μόνο όραμα, αλλά το αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια νέα Αλλαγή στην Ελλάδα, που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει πράξη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΤΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΟΠΩΣ ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ!

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά FM 90,1» και την εκπομπή «Μέχρι Τέλους» με τους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Γ. Πιέρρο

Για τα επεισόδια της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη:

Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει στοιχειωδώς σώας τας φρένας του, αισθάνεται ντροπή βλέποντας τις εικόνες στις οποίες ένας πολίτης, που δεν αντιστέκεται, δεν φέρει όπλο, δεν αντιδρά, δέχεται υπέρμετρη βία από την αστυνομία.

Σε καμία περίπτωση τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν την αστυνομία, το Κράτος Δίκαιου και την Δημοκρατία μας. Το αυτονόητο είναι προφανώς η Ένορκη Διοικητική Εξέταση να προχωρήσει άμεσα και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν και σε όσους ενεπλάκησαν στο περιστατικό αυτό.

Αντικειμενικά αυτά τα περιστατικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μεμονωμένα και προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Υπάρχουν δύο στοιχεία που το αναδεικνύουν. Οι δηλώσεις του Συνηγόρου του πολίτη κ. Ποττάκη, καθώς και του κ. Αλιβιζάτου, επικεφαλής της άτυπης Επιτροπής για περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ο κ. Αλιβιζάτος ανέφερε σε ανάρτηση του ότι η επιτροπή έχει πάψει την λειτουργία τους εδώ και έναν χρόνο, καθώς στο τελευταίο του πόρισμα στις 4/5/2020 που αφορούσε 20 ακόμη περιστατικά αστυνομικής βίας, με σκοπό την απόδοση ευθυνών και συστάσεων στα παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα, η πολιτική ηγεσία έστειλε το μήνυμα ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τα ζητήματα αυτά.

Αντίστοιχα, ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ποττάκης, ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας κατά 75%, και κατά 25% σε αυτά που φτάνουν για διερεύνηση στον Συνήγορο του Πολίτη.

Δυστυχώς, αυτό υποδηλώνει ότι – τουλάχιστον – υπάρχει μια ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Για τις δηλώσεις Κυρανάκη:

Ο κ. Κυρανάκης δεν είναι, ούτε ο Εισαγγελέας, ούτε η Αστυνομία, ούτε με κανέναν άλλο τρόπο αρμόδιος για να διαχειρίζεται στον αέρα προσωπικά δεδομένα, και πόσο μάλλον υπονοώντας ότι η αστυνομία προέβη στις ενέργειες αυτές εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Νομίζω ότι έχουμε Δημοκρατία ακόμη στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος τουλάχιστον χθες, δεν φάνηκε να προβαίνει σε ενέργειες που παρακάμπτουν το θεσμικό της πλαίσιο.

Ότι και να πιστεύει και από όποιον πολιτικό χώρο και να προέρχεται, αυτό δεν νομιμοποιεί κανέναν να τον δέρνει. Και φυσικά δεν νομιμοποιεί κανέναν κ. Κυρανάκη να υπονοεί, ότι η πολιτική του ταυτότητα είναι ο λόγος που τον έδειραν.

Για τη δήλωση της Φ. Γεννηματά:

Σε περιόδους στις οποίες προϋπάρχει το υπόβαθρο ενός κουρασμένου λαού, εξαιτίας της πανδημίας, η όξυνση που πολλές φορές δημιουργείται τεχνητά από τη ΝΔ και την ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Ποια είναι αυτά; Ένα σύστημα υγείας που ασφυκτιά, τα κρούσματα που αυξάνονται στη χώρα με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown, οι επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία που δυστυχώς δεν βλέπουν λύση και προοπτική.

Πρέπει να επαναφέρουμε την ατζέντα ξανά στα μεγάλα ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας και της οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της.

Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου Γραμματέα της ΚΟ Κίνημα Αλλαγής μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να του παραδώσει την επιστολή βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου παρουσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων αναίτιας και υπέρμετρης αστυνομικής βίας με αποκορύφωμα τα τελευταία αποκρουστικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στην Πλατεία της Ν. Σμύρνης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την παρουσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου για την διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Μολονότι η επιτροπή Αλιβιζάτου συστήθηκε με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο ίδιος αρνείται πεισματικά επί 4μηνες να ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα που είχαν υποβάλει Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις 11 Νοεμβρίου 2020. Η εμμονή του να αρνείται να παραβρεθεί στην Κοινοβουλευτική συζήτηση επι του πορίσματος, αφενός τον εκθέτει και αφετέρου ενέχει τον κίνδυνο της συνέχισης των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας».

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟ 1981. ΤΟ 2021 ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Η χώρα περνά κρίσιμες στιγμές.

Η προφανής ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας και η απουσία σχεδίου για την επόμενη μέρα, παγιώνει το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των Ελλήνων.

Σε αυτές τις ιδιαιτέρες συνθήκες εξελίσσεται ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου.

Οι πολίτες, κουρασμένοι και απογοητευμένοι, διαπιστώνουν ότι Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδίδονται καθημερινά σε μία απίστευτη προσπάθεια όξυνσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Αναζητούν όλο και περισσότερο «εύκολους» τρόπους για να παρακάμψουν την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Απευθύνονται στο θυμικό του εκλογικού σώματος, με όρους μιας άτυπης και παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου με μετωπική σύγκρουση του δήθεν δίπολου.

Θέλουν να συντηρήσουν έτσι για λίγο καιρό ακόμα τους ξέπνοους κομματικούς μηχανισμούς τους.

Κάθε εβδομάδα, «ανεβάζουν» νέα επεισόδια στην παράσταση.

H Κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί αυτούς που τζογάρουν πολιτικά στην αναταραχή, αφήνοντας στο περιθώριο τα επιτακτικά κοινωνικά προβλήματα που αναζητούν απαντήσεις.

Στην Πανδημία ο δρόμος είναι, ακόμα μακρύς, όμως κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια και για αυτό χρειάζεται από τώρα σχέδιο, προετοιμασία, ετοιμότητα.

Οφείλουμε να απαντήσουμε στην αγωνία των ανθρώπων που αναρωτιούνται πόσες και πόσοι θα είναι τότε όρθιοι σωματικά, οικονομικά, ψυχολογικά για να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση της χώρας.

Με ποιο σχέδιο; Ποιες προτεραιότητες; Που θα κατευθυνθούν οι πόροι των Ευρωπαϊκών Ταμείων;

Καμία απάντηση στις δύσκολες ερωτήσεις. Καμία προετοιμασία.

Τι θα γίνει με τους νέους της χώρας; Πως και πότε θα ενταχθούν στην οικονομική ζωή;

Τι θα γίνει με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να λειτουργήσουν μετά από τόσους περιορισμούς και αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά;

Τι θα γίνει με τις ανισότητες που διευρύνονται;

Με την κοινωνική συνοχή που διαρρηγνύεται;

Τίποτα. Καμιά απάντηση, καμιά προετοιμασία.

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται αδύναμη και ανίκανη για μια ακόμα φορά να αναλάβει τη διαχείριση στα δύσκολα και ετοιμάζεται να τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο οικονομικής κρίσης.

Και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως η Ιστορία θα επαναληφθεί και θα υπάρξουν ξανά συνθήκες για να παραστήσουν και πάλι τους «σωτήρες». Όμως, το μόνο που μπορούν είναι να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση.

Απέναντι σε αυτό θέατρο του παραλόγου, η δημοκρατική παράταξη έχει καθήκον να στηρίξει την κοινωνία ενεργά. Με θέσεις, με πρακτικές κοινωνικής αλληλεγγύης, με στήριξη του κοινωνικού κράτους και των θεσμών του.

Να πρωταγωνιστήσουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία.

Με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα βασισμένο στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, με παραγωγή στον τόπο μας, με προστασία των θέσεων και σχέσεων εργασίας.

Δυναμικά παρόντες στον επαναπροσδιορισμό του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, μαζί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται να δυναμώσει η Ευρώπη και οι λαοί της.

Πάνω από όλα, τώρα είναι ώρα για δουλειά για να βγούμε από την κρίση και όχι ώρα να ξοδεύουμε και πάλι χρήσιμο εθνικό κεφάλαιο σε αμετροέπειες και κομματικά ιδιοτελείς σκοπούς.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε.

Με τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις προτάσεις μας.

Τώρα είναι ώρα να διαφυλάξουμε την ενότητα του Ελληνικού λαού ως κόρη οφθαλμού.

Δεν είναι ώρα για παιχνίδια με τη φωτιά που τροφοδοτούν εντάσεις, πολώνουν, διχάζουν και μπορεί να διαλύσουν κυριολεκτικά τη χώρα, αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι οι εστίες βίας και ανομίας στην πατρίδα μας είναι ακόμα ενεργές, δεν έχουν σβήσει και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να τις αναζωπυρώνει η Κυβέρνηση του με αυταρχισμό και τους μηχανισμούς καταστολής.

Καλούμε επίσης την Αξιωματική Αντιπολίτευση να συνέλθει και να αρθεί στο ύψος των θεσμικών υποχρεώσεών της.

Η αδυναμία τους να σκύψουν στα προβλήματα της κοινωνίας και να βρουν απαντήσεις, τους σπρώχνει στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, στο να υποθάλπουν τον ακραίο εξτρεμισμό, που είναι βούτυρο στο ψωμί της δεξιάς και αποκρουστικός για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Καλούμε τους πολίτες που συμμερίζονται τις ιδέες μας να πυκνώσουν τις γραμμές μας ώστε να στείλουμε μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα νέα σενάρια εκτροχιασμού που εξυφαίνονται στις πλάτες της κοινωνίας.

Μαζί, μπαίνουμε και πάλι μπροστά.

ΔΗΛΩΣΗ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΠΑΠΠΑ

Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου με αφορμή το αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην Υπουργό, κ. Ν. Παππά.

«Όλα στο φως» είναι η σταθερή, διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας. Πλήρης διαφάνεια για όλους και για όλα με τις προβλεπόμενες κάθε φορά διαδικασίες από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Α. ΠΟΥΛΑΣ: ΣΕ ΝΙΡΒΑΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: «ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΦΤΙ» ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ρυθμός Επικαιρότητας | 9.3.2021

Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη

«Οι πολίτες είναι κουρασμένοι κι απογοητευμένοι και διαπιστώνουν ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται καθημερινά σε μια απίστευτη προσπάθεια όξυνσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. […] Καλούμε τους πολίτες που συμμερίζονται τις ιδέες μας να πυκνώσουν τις γραμμές μας, ώστε να στείλουμε μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα νέα σενάρια εκτροχιασμού που εξυφαίνονται στις πλάτες της κοινωνίας. Μαζί, μπαίνουμε και πάλι μπροστά», τονίζει σε παρέμβασή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά:

  • Η χώρα περνά κρίσιμες στιγμές. Η προφανής ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας και η απουσία σχεδίου για την επόμενη μέρα παγιώνει το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των Ελλήνων. Σε αυτές τις ιδιαιτέρες συνθήκες εξελίσσεται ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου: κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται καθημερινά σε μία απίστευτη προσπάθεια όξυνσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Θέλουν να συντηρήσουν για λίγο καιρό ακόμα τους ξέπνοους κομματικούς μηχανισμούς τους. Κάθε εβδομάδα, «ανεβάζουν» νέα επεισόδια στην παράσταση και η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί αυτούς που τζογάρουν πολιτικά  στην αναταραχή, αφήνοντας στο περιθώριο τα επιτακτικά κοινωνικά προβλήματα που αναζητούν απαντήσεις.
  • Στην πανδημία ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όμως κάποια στιγμή θα τελειώσει. Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια και για αυτό χρειάζεται από τώρα σχέδιο, προετοιμασία, ετοιμότητα. Η ΝΔ αποδεικνύεται αδύναμη και ανίκανη για μια ακόμα φορά να αναλάβει τη διαχείριση στα δύσκολα και ετοιμάζεται να τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο οικονομικής κρίσης. Και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως η ιστορία θα επαναληφθεί και θα υπάρξουν ξανά συνθήκες για να παραστήσουν και πάλι τους «σωτήρες». Όμως, το μόνο που μπορούν είναι να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση.
  • Η Δημοκρατική Παράταξη έχει καθήκον να στηρίξει την κοινωνία ενεργά. Με θέσεις, με πρακτικές κοινωνικής αλληλεγγύης, με στήριξη του κοινωνικού κράτους και των θεσμών του. Να πρωταγωνιστήσουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία. Με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα βασισμένο στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, με παραγωγή στον τόπο μας, με προστασία των θέσεων και σχέσεων εργασίας. Τώρα είναι ώρα για δουλειά, για να βγούμε από την κρίση και όχι ώρα να ξοδεύουμε και πάλι χρήσιμο εθνικό κεφάλαιο σε αμετροέπειες και κομματικά ιδιοτελείς σκοπούς.
  • Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε. Με τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις προτάσεις μας. Τώρα είναι ώρα να διαφυλάξουμε την ενότητα του ελληνικού λαού ως κόρη οφθαλμού. Καλούμε τον πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι οι εστίες βίας και ανομίας στην πατρίδα μας είναι ακόμα ενεργές, δεν έχουν σβήσει και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να τις αναζωπυρώνει η κυβέρνηση με αυταρχισμό και τους μηχανισμούς καταστολής. Καλούμε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση να συνέλθει και να αρθεί στο ύψος των θεσμικών υποχρεώσεών της. Η αδυναμία τους να σκύψουν στα προβλήματα της κοινωνίας και να βρουν απαντήσεις, τους σπρώχνει στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Στο να υποθάλπουν τον ακραίο εξτρεμισμό, που είναι βούτυρο στο ψωμί της δεξιάς και αποκρουστικός για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Προανακριτική για Ν. Παππά: Όλα στο φως!

Η σταθερή, διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας είναι μία: «όλα στο φως»! Χρειάζεται να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για όλους και για όλα, με τις προβλεπόμενες κάθε φορά διαδικασίες από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τα πιστοποιητικά φρονημάτων καταργήθηκαν το 1981

Να παρουσιαστεί το πόρισμα Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία

Το Κίνημα Αλλαγής επανέφερε το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής του πορίσματος της «Επιτροπής Αλιβιζάτου» για την αστυνομική βία, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, «μολονότι η ‘Επιτροπή Αλιβιζάτου’ συστήθηκε με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο ίδιος αρνείται πεισματικά επί 4 μήνες να ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα που είχαν υποβάλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις 11 Νοεμβρίου 2020. Η εμμονή του να αρνείται να παραβρεθεί στην κοινοβουλευτική συζήτηση επί του πορίσματος αφενός τον εκθέτει, αφετέρου ενέχει τον κίνδυνο της συνέχισης των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας». Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Χωρίς σχέδιο η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα

Παιδεία: Η Υπουργός ασχολείται με δευτερεύοντα ζητήματα

 

Η υπουργός Παιδείας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με τα μισά σχολεία κλειστά, την πανδημία να σαρώνει σε 147 σχολεία με κρούσματα κορωνοϊού, τις εξετάσεις μπροστά μας, τις συμβάσεις για τα βιβλία του νέου σχολικού έτους σε αναμονή, περιορίζεται στις «σκληρές» ανακοινώσεις για την αξιολόγηση, ενώ τα τρέχοντα ζητήματα του υπουργείου, λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο. Η κ. Κεραμέως για ακόμη μία φορά κωφεύει σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η παραίτηση του προέδρου του ΙΤΥΕ – Διόφαντος (φορέα έκδοσης των σχολικών βιβλίων), με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί με ευθύνη της, ένας Οργανισμός – κομβικός πυλώνας του περιεχομένου της εκπαίδευσης. Περισσότερα ΕΔΩ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr