ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ


0
(0)

Παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση για την ΑΘΗΝΑ με φορείς της πόληςΣημεία

 • Στο Δήμο της Αθήνας, στο Κέντρο της πρωτεύουσας, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Εκτός ορίων και ελέγχου η μετανάστευση, παραεμπόριο, εγκατάλειψη υποδομών, αυξημένη εγκληματικότητα, έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών. Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα «βιτρίνας». Όπου πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη. Είδαμε τι έγινε με τον «μεγάλο περίπατο» που απέτυχε, ένα σχέδιο που θα μπορούσε με τη σωστή προετοιμασία και εφαρμογή, να αποτελέσει την ολοκλήρωση του προγράμματος ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων που έγινε επί ΠΑΣΟΚ.
 • Η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν στις γειτονιές αυτές. Αγ. Παύλος, Κολωνός, Σεπόλια, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών. Ακόμη και παιδιά χρησιμοποιούνται ως βαποράκια. Τα ναρκωτικά μαζί με την πορνεία αποτελούν την βασική ενασχόληση των συμμοριών, που όπως βλέπουμε αναπτύσσονται. Κανένας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με ασφάλεια μετά το σούρουπο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός, ασχολούνται μόνο με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων. Εγκαταλείπουν τις γειτονιές στην τύχη τους. Τα Εξάρχεια παραμένουν με τα ίδια προβλήματα όπως τα παρέλαβαν. Δεν αρκούν οι περιπολίες ή οι περιστασιακές έφοδοι στις γειτονιές αυτές. Είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της Αθήνας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών.
 • Το μεταναστευτικό αποτελεί κομβικό και καθοριστικό ζήτημα. Το κέντρο της Αθήνας γκετοποιείται. Οι περιοχές που ζουν οι μετανάστες και κάποια καταστήματα που λειτουργούν ως πλυντήρια παράνομου χρήματος, δεν ελέγχονται. Δεν είναι μόνο η ανυπαρξία μέτρων ένταξης, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, προώθησης στην εργασία. Είναι ότι συνεχίζουν να φθάνουν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες χωρίς καμία κρατική μέριμνα, υποστήριξη, κυριολεκτικά άστεγοι και πένητες.
 • Οι πολίτες της Α’ Αθήνας είναι φοβισμένοι και Οργισμένοι. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τον λαϊκισμό, τον ρατσισμό , τη βία. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες , παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της Αθήνας. Εμείς δημιουργούμε μια task force γι αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας.

Ακολουθεί η εισαγωγική παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση για την ΑΘΗΝΑ με φορείς της πόλης (2/06/2021)

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας στη σημερινή συζήτηση, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται.

Είμαστε πάντα σε ανοιχτή γραμμή, με τους ανθρώπους της παραγωγής, της Αυτοδιοίκησης, των Κινημάτων, της επιστήμης.

Συνδιαμορφώνουμε τις θέσεις, τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες μας για να προωθήσουμε τις λύσεις που απαιτούνται.

Φίλες και Φίλοι,

Η Κυβέρνηση, με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη, που δεν είχε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα, εξάντλησε την υπομονή της ελληνικής κοινωνίας και την αντοχή της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό άνοιξαν τις οικονομικές δραστηριότητες, με χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα από όταν τις έκλεισαν.

Η πανδημία είναι εδώ και παρά την εικόνα που δημιουργεί η Κυβέρνηση τα προβλήματα παραμένουν. Ο εφησυχασμός δεν βοηθά. Είναι ακόμα χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ελλάδα και είμαστε από τον Φεβρουάριο σταθερά στις 20 χώρες με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κάτοικο.

Για να φθάσουμε στην «ελευθερία» χρειάζεται προσοχή, συστηματική επιτήρηση, βάρος στον εμβολιασμό του πληθυσμού, στους ηλικιωμένους, στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στις περιοχές με τουρισμό.

Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς που οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας.

Φίλες και Φίλοι,

Η Κυβέρνηση στη σκιά της πανδημίας προωθεί τις συντηρητικές της πολιτικές.

Στήριξη των ισχυρών, εγκατάλειψη της μικρής και μεσαίας ελληνικής επιχείρησης, ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Επικαλείται ότι πήρε μέτρα «ενίσχυσης» που φθάνουν στο 11% του Ελληνικού ΑΕΠ.

Που πήγαν αλήθεια αυτά τα χρήματα;

Την απάντηση μας την δίνει η έκθεση του Εθνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Η αναπλήρωση του «χαμένου» εισοδήματος έφθασε μόνο στο 42% , που μας φέρνει στην 11η θέση στην Ευρώπη.

Σήμερα η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, στην αγορά, επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε εκφράσει. Τους κινδύνους για λουκέτα και μαζική ανεργία.

 • Είναι χαρακτηριστικά τα πρόσφατα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
 • Οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο της πρωτεύουσας τον Μάιο του 2021 (που ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά) σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, δείχνουν ότι το 84,1% δηλώνει πτώση τζίρου και για πολλούς άνω του 30%.
 • Η έλλειψη ρευστότητας είναι δραματική, τα κυβερνητικά μέτρα ανεπαρκή, οι εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και η εστίαση, χρειάζονται ακόμη στοχευμένη στήριξη για να καλυφθούν οι τεράστιες υποχρεώσεις τους, που απλά μετατέθηκαν για το 2022.
 • Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Τουρισμό.
 • Μόλις το 15% περίπου των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας μας άνοιξε το Μάιο, ενώ οι εκτιμήσεις περιγράφουν έναν υποτονικό Ιούνιο. Η Μ. Βρετανία μας έχει χαρακτηρίσει ακόμη ως «πορτοκαλί» χώρα, η TUI ακυρώνει πακέτα διακοπών και οι άλλοι Tour Operators ζητούν μειώσεις στις τιμές.
 • Το πρόβλημα αφορά και τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό στην Αθήνα.
 • Ευτυχώς μετά τις πιέσεις μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα ενίσχυσης 800 εκ. ευρώ που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε πως θα διατεθούν.

Γιατί είναι ανεπαρκές, καθώς αφορά 10.000 ξενοδοχεία και 35.000 επιπλωμένα διαμερίσματα.

Εμείς προτείνουμε έστω και τώρα :

 • Ενίσχυση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστίασης, με επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για 4-6 μήνες και με ρήτρα διαφύλαξης της απασχόλησης.
 • Ρύθμιση 120 δόσεων για ασφαλιστικές-φορολογικές υποχρεώσεις για όλες τις επιχειρήσεις που έπληξε η κρίση και κούρεμα 30% για τους συνεπείς.
 • Υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων για χρέη σε τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και πάγωμα πλειστηριασμών Α’ κατοικίας για τους αδύναμους.
 • Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση ως το τέλος του 2021.
 • Παράταση της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων για 4-6 μήνες.

Φίλες και Φίλοι,

Το στίγμα της πολιτικής της το δίνει η Κυβέρνηση με την κλιμάκωση της επίθεσης της στους εργαζόμενους.

 • Ξεκίνησε με την Υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ευνοώντας τους ασύδοτους εργοδότες.
 • Συνέχισε με το δόγμα μισός μισθός-μισή δουλειά με το Πρόγραμμα Συνεργασία. Και όταν αυτό απέτυχε άφησε 600.000 εργαζόμενους να ζουν για πολλούς μήνες, με το επίδομα των 534 ευρώ.
 • Και τώρα: προχωρά σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με το απαράδεκτο Εργασιακό Νομοσχέδιο.
 • Αφαιρεί την υποχρέωση συλλογικής σύμβασης για να γίνει διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Για να μη πληρώνουν υπερωρίες οι ασύδοτοι επιχειρηματίες. Αφήνει απροστάτευτο τον εργαζόμενο απέναντι στον εργοδότη του. Στην πράξη καταργεί το οκτάωρο.

Η ψηφιακή κάρτα, δεν θα εφαρμοσθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά μόνο «πειραματικά».

 • Διευκολύνει την απελευθέρωση των απολύσεων, περιορίζοντας δραστικά τους λόγους της επαναπρόσληψης εργαζομένων που κέρδισαν δικαστικές αποφάσεις.
 • Διαλύει ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, απομακρύνοντας το από τον έλεγχο και την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας.
 • Περιορίζει δραστικά το δικαίωμα της απεργίας, αλλά και την προστασία των συνδικαλιστών.

Ήδη το Κίνημα Αλλαγής έχει προχωρήσει σε ενημερωτική εκστρατεία για το πραγματικό περιεχόμενο και τις συνέπειες του Νόμου.

Στηρίζουμε τον αγώνα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις τους.

Είναι ένας αγώνας που θα δώσουμε μαζί, με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

Και σε κάθε περίπτωση αν η Κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει τελικά αυτές τις αντεργατικές διατάξεις, θεωρούμε δέσμευση και υποχρέωση μας την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τους, όταν μελλοντικά οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν.

 • Φίλες και Φίλοι,
 • Η πανδημία, η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία έδωσαν την χαριστική βολή στην Αθήνα.
 • Στο Δήμο της Αθήνας, στο Κέντρο της πρωτεύουσας, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.
 • Εκτός ορίων και ελέγχου η μετανάστευση, παραεμπόριο, εγκατάλειψη υποδομών, αυξημένη εγκληματικότητα, έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών.
 • Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα «βιτρίνας». Όπου πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη.
 • Είδαμε τι έγινε με τον «μεγάλο περίπατο» που απέτυχε, ένα σχέδιο που θα μπορούσε με τη σωστή προετοιμασία και εφαρμογή, να αποτελέσει την ολοκλήρωση του προγράμματος ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων που έγινε επί ΠΑΣΟΚ.
 • Με σωστές παρεμβάσεις η Δημοτική Παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου συνέβαλε με τις προτάσεις της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί.
 • Όμως οι πληγές της Αθήνας είναι πολλές.
 • Συχνά το κέντρο της Αθήνας αναφερόταν ως «πρωταθλητής» των κρουσμάτων.
 • Σήμερα τα προβλήματα επιχειρείται να αντιμετωπιστούν με τα self tests.
 • Όμως με πάνω από 40% των κατοίκων καταγεγραμμένους μετανάστες (σε ορισμένες περιοχές) από επιβαρυμένες περιοχές του κόσμου που δουλεύουν με μαύρη και αδήλωτη εργασία, τα self tests δεν αρκούν.
 • Χρειάζονται οργανωμένες μονάδες για να καταγράφονται τα κρούσματα, να ιχνηλατούνται και πάνω από όλα να προωθείται ο εμβολιασμός. Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με αυτό.
 • Το μεταναστευτικό αποτελεί κομβικό και καθοριστικό ζήτημα.
 • Το κέντρο της Αθήνας γκετοποιείται.
 • Οι περιοχές που ζουν οι μετανάστες και κάποια καταστήματα που λειτουργούν ως πλυντήρια παράνομου χρήματος, δεν ελέγχονται.
 • Οι έλεγχοι που γίνονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν σταματήσει.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε τους αιτούντες άσυλο σε μεγάλα κέντρα φιλοξενίας, χωρίς μέριμνα για το τι θα γίνει μετά.
 • Η ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική. Δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός τους στον Ελαιώνα ή σε διαμερίσματα.
 • Δεν είναι μόνο η ανυπαρξία μέτρων ένταξης, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, προώθησης στην εργασία.
 • Είναι ότι συνεχίζουν να φθάνουν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες χωρίς καμία κρατική μέριμνα, υποστήριξη, κυριολεκτικά άστεγοι και πένητες.
 • Η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν στις γειτονιές αυτές. Αγ. Παύλος, Κολωνός, Σεπόλια, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών. Ακόμη και παιδιά χρησιμοποιούνται ως βαποράκια.
 • Τα ναρκωτικά μαζί με την πορνεία αποτελούν την βασική ενασχόληση των συμμοριών, που όπως βλέπουμε αναπτύσσονται. Κανένας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με ασφάλεια μετά το σούρουπο.
 • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός, ασχολούνται μόνο με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων. Εγκαταλείπουν τις γειτονιές στην τύχη τους.
 • Τα Εξάρχεια παραμένουν με τα ίδια προβλήματα όπως τα παρέλαβαν.
 • Δεν αρκούν οι περιπολίες ή οι περιστασιακές έφοδοι στις γειτονιές αυτές.
 • Είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της Αθήνας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών.
 • Όμως και στα μεγάλα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον τίποτα δεν προχωρά.
 • Οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που έχουν αναγγελθεί παραπέμπονται στις καλένδες, υπάρχουν έντονα προβλήματα καθαριότητας, οι λόφοι γύρω από το κέντρο που προσφέρουν ανάσα έχουν εγκαταλειφθεί.

Υπάρχουν μεγάλα θέματα με τη λειτουργία των πάρκων, αλλά και την απόθεση των απορριμμάτων. Απαλλοτριώσεις που είχαν προβλεφθεί έχουν παγώσει.

Ακόμα και η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής γίνεται επιπόλαια.

Προγραμματίζεται η τοποθέτηση container σε αυλές σχολείων για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες των νηπιαγωγείων του δήμου

 • Να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
 • Οι πολίτες της Α’ Αθήνας είναι φοβισμένοι και Οργισμένοι.

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τον λαϊκισμό, τον ρατσισμό , τη βία.

Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες , παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της Αθήνας.

Εμείς δημιουργούμε μια task force γι αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας.

Φίλες και Φίλοι,

Έρχομαι και κλείνω με τις θέσεις μας για το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι η σημαντική ευκαιρία για να αλλάξουν τα πράγματα στην Αθήνα και τη χώρα.

Η Κυβέρνηση έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

• Είναι ένα σχέδιο που παραθέτει επενδύσεις-έργα χωρίς ιεράρχηση, χωρίς να αναλύεται τι εξυπηρετεί το καθένα ποιος είναι ο στόχος του.

Λείπει ο κύριος στόχος για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου χώρας.

• Δεν συνοδεύονται τα έργα που προβλέπονται, με δείκτες απόδοσης για το περιβάλλον, για ανάπτυξη και κυρίως για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

• Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, για την στήριξη της Ελληνικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας. Ακόμη και για την Εθνική Άμυνα σε μια κρίσιμη περίοδο, μένουμε μόνο στις παραγγελίες από τις άλλες χώρες.

• Απουσιάζει κάθε αναφορά για την στήριξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης, δεν περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα για τον Τουρισμό, υπάρχει έλλειμμα για την βιώσιμη στροφή του αγροδιατροφικού τομέα, ενώ είναι πολύ μικρές οι επενδύσεις για την έρευνα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια.

Για το ΕΣΥ προβλέπονται μόνο 317 εκατομμύρια για 120 Νοσοκομεία σε βάθος 6ετίας και 273 εκατ. για την ΠΦΥ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πολύ λίγα, ανεπαρκή για μια ουσιαστική αλλαγή. Καμία σχέση με την προοπτική ενός νέου ΕΣΥ.

Σε πρόσφατη σύσκεψη του κ. Σκυλακάκη με τον κ.Πατούλη για το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε αναφορά σε έργα ενός δις ευρώ για την Αττική από το σύνολο των 32 δις . Τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα για την Αττική. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι ψίχουλα για το κέντρο της Αθήνας, όταν για παράδειγμα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου της Αθήνας που κατά βάση αφορά συντηρήσεις, είναι στα 264 εκ.

Τέλος σε μια εποχή κρίσης στο δημογραφικό, απουσιάζει κάθε πρόβλεψη, κάθε μέτρο, την ώρα που είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν όχι μόνο οι αναγκαίες υποδομές, αλλά και οικονομικές παρεμβάσεις για την στήριξη των νέων ζευγαριών.

Η Κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο συστηματικά για να κρύψει την ουσία των επιλογών της. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Κανένας δεν της έχει δώσει λευκή επιταγή να διαχειριστεί πρόγραμμα που ξεπερνά την κυβερνητική της θητεία.

Στόχος δικός μας είναι μια νέα αντίληψη για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας.

Στόχος μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Ανάπτυξη με κοινωνική προστασία.

Αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

Οικονομία που διασφαλίζει την εργασία.

Δίνουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία αλλά με παραγωγή στον τόπο μας και εξαγωγές και αυτή είναι η διαφορά μας με την κυβέρνηση.

Προτεραιότητα μας, επενδύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική παραγωγή.

Το μότο μας είναι «Παράγουμε και εξάγουμε».

Λέμε όχι στο μοντέλο εισαγωγές – κατανάλωση.

Για μας μεγάλα έργα, δεν σημαίνουν κέρδη σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες με συμπράξεις και κοινοπραξίες.

Τα 70 δις που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για μας αφορούν τους πολλούς.

Ιεραρχούμε τις κατανομές των διαθέσιμων πόρων ως εξής :

Α) πρόσθετα άμεσα μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία.

Β) μέτρα, κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, Με την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις.

Γ) Δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία.

Σε υποδομές που συμβάλλουν στην Ανάπτυξη.

· Στην αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

· Στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση του κράτους

· Στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και δημόσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα με τα προβλήματα που δημιουργεί η Κλιματική Αλλαγή.

Η πρωτεύουσα πρέπει να έχει το δικό της μερίδιο

Δ) Επενδύσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Επενδύσεις με ισχυρά κίνητρα, αλλά και ταυτόχρονα απαίτηση για ελληνική προστιθέμενη αξία.

Με αιχμές την ενίσχυση της Βιομηχανίας, τις νέες μορφές Τουρισμού, τη μεταποίηση ,το μετασχηματισμό και δικτύωση/συνεργασία των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την επένδυση στην σύγχρονη Πρωτογενή Παραγωγή.

Φίλες και Φίλοι,

 • Είναι φανερό ότι υπάρχουν μπροστά μας δυο δρόμοι.
 • Ο ένας είναι ο δρόμος της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί το περίφημο «Green Deal» σε άλλο ένα, απαρχαιωμένο οικονομικό deal, πελατειασμού και συντήρησης. Δεν θα ξεπεράσουμε τη διπλή κρίση με συντηρητικές πολιτικές που μας πάνε δεκαετίες πίσω.
 • Ο άλλος είναι ο δικός μας δρόμος του Κινήματος Αλλαγής.
 • Το δικό μας αφήγημα έχει στο κέντρο ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που δημιουργεί παραγωγή με προστιθέμενη αξία και εξαγωγές, αντιμετωπίζει τις ανισότητες και εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση.

Σας καλούμε να συγκροτήσουμε στη βάση αυτή μια νέα Εθνική Παραγωγική Συμμαχία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν και θα κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή στην Ελλάδα.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, από το δάσος της Φολόης, στο πλαίσιο της πρώτης δράσης του δικτύου «Πράσινος Κόσμος»

Είμαστε εδώ για την πρώτη δράση του δικτύου μας «Πράσινος Κόσμος». Ένα δάσος ανυπέρβλητης ομορφιάς, αλλά και με μεγάλο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό βάρος.

Με την παρουσία μας θέλουμε να αναδείξουμε ότι το δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει ένα πρότυπο. Πρότυπο για την προσβασιμότητα, αλλά και για την προστασία του ταυτόχρονα. Πρότυπο για ήπια οικολογική ανάπτυξη και τουριστική ταυτόχρονα.

Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν σχέδιο, προϋποθέτουν βούληση, που δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης. Και κυρίως χρειάζονται υποδομές ολοκληρωμένες. Χρειάζονται οδικοί άξονες. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, από το 2016 μέχρι σήμερα, ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πύργος – Πάτρα και για να γνωρίσει η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει, αλλά και για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει πληρωθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημάρχους, τους τοπικούς συλλόγους, τη νεολαία, φυσικά τη Νίκη Φούντα που είναι επικεφαλής του δικτύου και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια να καθαρίσουμε τα μονοπάτια. Και μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας και ειδικά η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξη.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΔ

Βασικά σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και στη δημοσιογράφο Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη και εργασιακά

Αν η ΝΔ λέει πως ότι φέρνει στο νομοσχέδιο της ήταν ψηφισμένο το 2010, γιατί το ξαναφέρνει;

Όταν κάτι είναι νομοθετημένο δεν χρειάζεται να ξανανομοθετηθεί. Το σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ είναι πασιφανές πια ότι στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία με το βάρος της κρίσης να το πληρώσουν πάλι οι πιο αδύναμοι. Οι δίκαιες αμοιβές θεωρούνται αντιπαραγωγικές και αντιαναπτυξιακές, σύμφωνα με την αντίληψη της Κυβέρνησης. Η Κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, δεκάωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο είναι οι κορωνίδες του σχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά. Ο εργαζόμενος μένει απροστάτευτος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο. Αυτό το κάνει η κυβέρνηση για να διευκολύνει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να αλλάζουν τους εργαζόμενους τους όπως τους συμφέρει και κατά το δοκούν.

Παράλληλα στο σχέδιο νόμου του κ. Χατζηδάκη παρατηρούμε το εξής παράλογο: εάν μέχρι τώρα υπήρχε μία παράνομη απόλυση, για τον οποιοδήποτε λόγο και πήγαινε ο εργαζόμενος στο δικαστήριο, μπορούσε να δικαιωθεί και αυτό θα οδηγούσε στην επαναπρόσληψη του. Αυτό το πράγμα τελειώνει με το νομοσχέδιο αυτό. Ο εργαζόμενος θα λαμβάνει μια μικρή αποζημίωση και πάμε παρακάτω, και αυτά τα χρήματα θα τα βγάλει ο εργοδότης πολλαπλώς

Καταργεί επίσης και την προστασία των εργαζομένων. Αυτή η συλλογική διαπραγμάτευση ήτανε μία δικλείδα ασφαλείας για τον εργαζόμενο και σε επίπεδο κλαδικό και σε επίπεδο επιχειρησιακό. Αυτό όμως που είναι το κλειδί, είναι ότι επί της ουσίας ο εργαζόμενος, για πρώτη φορά μένει τόσο απροστάτευτος και έρμαιο του εκάστοτε εργοδότη. Με το εργασιακό Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες. Μέρος αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η αποδυνάμωση του Υπουργείου Εργασίας, με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Η αρχή ενός πραγματικού επιτελικού κράτους, ότι το κράτος θέτει τους κανόνες και παρακολουθεί-ελέγχει με τους μηχανισμούς του την εφαρμογή τους, δεν ισχύει για την ΝΔ. Οι μηχανισμοί ελέγχου γι’ αυτήν θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.

Εγκληματικότητα

Είναι αστείο να λέμε ότι το τέλος πανδημίας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την εγκληματικότητα. Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μια καινούργια πραγματικότητα όσον αφορά την καθημερινή μας (ανα)ασφάλεια. Σχεδόν κάθε μέρα προκύπτει και μία νέα εν ψυχρώ δολοφονία. Οι συμπολίτες μας κινδυνεύουν, η καθημερινότητά μας απειλείται από το οργανωμένο έγκλημα και η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Με την ανοχή της κυβέρνησης, ο μακρύς κατάλογος της βαριάς εγκληματικότητας ολοένα και μεγαλώνει, γκρεμίζοντας το δόγμα «τάξη και ασφάλεια», αφού η δράση των εγκληματικών οργανώσεων μοιάζει να είναι απολύτως ανεξέλεγκτη και ασταμάτητη. Ενώ αυτές οργώνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας δολοφονώντας αδιακρίτως, η κυβέρνηση επιδίδεται για ακόμη μία φορά στο αγαπημένο της “σπορ”: Αναλώνεται επικοινωνιακά στην καταστολή συναθροίσεων και πολιτικών διαμαρτυριών. Παράλληλα, αφήνει τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης, μετατρέποντας τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες.

Θέλω να προσδιορίσω το εξής: πριν από 20 μέρες, με το Γιώργο Καμίνη και τον Μαρίνο Σκανδάμη, τον κοινοβουλευτικό και κομματικό τομεάρχη μας αντιστοίχως, κάναμε μία συνέντευξη τύπου στην οποία επισημάναμε, πριν ξεκινήσει όλος αυτός ο κύκλος αίματος, των τελευταίων 10 ημερών, ότι υπάρχουν τεράστια ζητήματα που αφορούν και το οργανωμένο έγκλημα και την παραβατικότητα της καθημερινότητας. Αυτό είναι κάτι το οποίο εκτός από πολύ μεγάλα λόγια, ευχολόγια και πολλά άλλα, που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά, δεν έχουμε δει να αποδίδουν.

Όλη συζήτηση έχει μείνει γύρω από τα Εξάρχεια, αλλά δυστυχώς αυτό που βλέπει ο καθένας μας καθημερινά είναι μια αναζωπύρωση του εγκλήματος παντού. Μια βόλτα να κάνουμε στο Μεταξουργείο και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, θα δούμε τι σημαίνει παραβατικότητα και φυσικά τι σημαίνει οργανωμένο έγκλημα, διακίνηση ναρκωτικών και πολλά άλλα.

Η αστυνομία πρέπει να μιλήσει. Η φυσική της ηγεσία πρέπει να πει στον Ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει. Εδώ βλέπουμε να προσλαμβάνονται άτομα διαρκώς με fast track, να γίνονται εκπαιδεύσεις δύο μηνών, και οι άνθρωποι αυτοί να μπαίνουν μέσα στην εγκληματικότητα και παραβατικότητα με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Όλο αυτό είναι κάτι το οποίο δεν δείχνει να υπάρχει ένα ασφαλές και δομημένο σχέδιο, παρά το γεγονός ότι έχουμε ακούσει πάρα πολλά.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πράξεις και μέχρι τώρα πράξεις δεν έχουμε δει. Έχουμε δει ωραία λόγια, έχουμε δει φάκελους στη δικαιοσύνη να πηγαινοέρχονται, περιμένουμε να δούμε και πράξεις και συλλήψεις.

Καλούμε την κυβέρνηση να μελετήσει και να λάβει υπόψη της τις ολοκληρωμένες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

Εμείς έχουμε θέσει τα ζητήματα ασφαλείας και ανομίας εδώ και ένα χρόνο στη Βουλή, τότε θεωρούσαν κάποιοι στην κυβέρνηση ότι ήμασταν υπερβολικοί και ένα χρόνο μετά περιμένουμε ακόμα πράξεις για να αντιμετωπίσουν οργανωμένο έγκλημα.

Γίνεται ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε κάθε γωνιά της Αθήνας και η κυβέρνηση παρακολουθεί. Το νόμος και τάξη το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση επικοινωνιακά και δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, στην πραγματική κοινωνία.

Προανακριτική

Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε να δημιουργήσει το ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL τα τέσσερα χρόνια που είχε την διακυβέρνηση της χώρας και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας, ούτε καν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε με μπροστάρη τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος επιχείρησε να το φέρει εις πέρας, διαμορφώνοντας μια σειρά τριγωνικών επαφών, με επιχειρηματίες του εξωτερικού και τις γνωστές πια σε όλους μας, επαφές του. Σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, είναι νωρίς να αποφανθούμε γιατί δεν έχουμε δει όλα τα στοιχεία. Περιμένουμε να τα εξετάσουμε ενδελεχώς και με προσοχή. Εμείς έχουμε ψηφίσει όλες τις προανακριτικές και εξεταστικές επιτροπές, που αφορούσαν τα δικά μας πολιτικά στελέχη, για να μην υπάρχει το παραμικρό ίχνος πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό το έχουμε απόλυτη ανάγκη στην Ελλάδα επιτέλους. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν, τότε που λασπώθηκαν αδίκως άνθρωποι και αυτό αφορά όλα τα πολιτικά κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε να έχει στηρίξει τη συγκεκριμένη προανακριτική και να μην φοβάται το οτιδήποτε.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ/ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ) ΣΑΒΒΑΤΟ 5/6 ΣΤΙΣ 7:30Μ.Μ.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί τo Σάββατο 5 Ιουνίου στις 7:30μ.μ. το Δήμο Κερατσινίου/Δραπετσώνας, Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας, (θέση Κράκαρη) και θα παρουσιάσει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τον «Βιώσιμο Μετασχηματισμό της Περιοχής».

Ρυθμός Επικαιρότητας | 3.6.2021

Φ. Γεννηματά: Το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξη

Την πρώτη δράση του δικτύου «Πράσινος Κόσμος» εγκαινίασε σήμερα στο δάσος της Φολόης στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά η οποία συνομίλησε με πολίτες και νέους που συμμετείχαν ενεργά στη νέα πρωτοβουλία του Κινήματος για τον καθαρισμό των μονοπατιών, τονίζοντας ότι «Το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξηΜε την παρουσία μας θέλουμε να αναδείξουμε ότι το δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει ένα πρότυπο. Πρότυπο για την προσβασιμότητα, αλλά και για την προστασία του ταυτόχρονα. Πρότυπο για ήπια οικολογική ανάπτυξη και τουριστική ταυτόχρονα. Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν σχέδιο, προϋποθέτουν βούληση, που δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης. Και κυρίως χρειάζονται υποδομές ολοκληρωμένες. Χρειάζονται οδικοί άξονες. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, από το 2016 μέχρι σήμερα, ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πύργος – Πάτρα και για να γνωρίσει η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει, αλλά και για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει πληρωθεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημάρχους, τους τοπικούς συλλόγους, τη νεολαία, φυσικά τη Νίκη Φούντα που είναι επικεφαλής του δικτύου και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια να καθαρίσουμε τα μονοπάτια. Και μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας και ειδικά η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξη».

Δείτε ΕΔΩ.

Φ. Γεννηματά: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη & ο Πρωθυπουργός, εγκαταλείπουν τις γειτονιές της Αθήνας στην τύχη τους

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός, ασχολούνται μόνο με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων κι εγκαταλείπουν τις γειτονιές στην τύχη τους» διαμήνυσε χθες η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση για την Αθήνα με φορείς της πόλης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της πρωτεύουσας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών. Ειδικότερα:

«Στο Δήμο της Αθήνας, στο Κέντρο της πρωτεύουσας, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Εκτός ορίων και ελέγχου η μετανάστευση, παρεμπόριο, εγκατάλειψη υποδομών, αυξημένη εγκληματικότητα, έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών. Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα «βιτρίνας». Όπου πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη. Είδαμε τι έγινε με τον «Μεγάλο Περίπατο» που απέτυχε, ένα σχέδιο που θα μπορούσε με τη σωστή προετοιμασία και εφαρμογή, να αποτελέσει την ολοκλήρωση του προγράμματος ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων που έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν στις γειτονιές αυτές. Αγ. Παύλος, Κολωνός, Σεπόλια, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών. Ακόμη και παιδιά χρησιμοποιούνται ως βαποράκια. Τα ναρκωτικά μαζί με την πορνεία αποτελούν την βασική ενασχόληση των συμμοριών, που όπως βλέπουμε αναπτύσσονται. Κανένας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με ασφάλεια μετά το σούρουπο. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες, παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της Αθήνας. Εμείς δημιουργούμε μια task force γι αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας».

Περισσότερα ΕΔΩ.

Εργασιακά: Απροστάτευτος ο εργαζόμενος με υπογραφή Ν.Δ.

Η κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, η δεκάωρη δουλειά, οι απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο είναι οι κορωνίδες του σχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά. Η κυβέρνηση με αυτό, καθιστά πια σαφές, ότι το σχέδιο Ανάκαμψής της, στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με το βάρος της κρίσης να το πληρώσουν πάλι οι πιο αδύναμοι. Η κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολύνει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να αλλάζουν τους εργαζόμενους τους όπως τους συμφέρει και κατά το δοκούν, με το νέο νομοσχέδιό της αφήνει τον εργαζόμενο απροστάτευτο απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο. Παράλληλα, απελευθερώνει και τις παράνομες απολύσεις, αφού πια ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να απευθυνθεί στο δικαστήριο ώστε να δικαιωθεί. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, καταργεί το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους και τους εργοδότες ασύδοτους. Το Κίνημα Αλλαγής με αγώνες εντός κι εκτός Βουλής, θα σταθεί ανάχωμα στις αντεργατικές πολιτικές. Περισσότερα ΕΔΩ.

Ηλεκτροδότηση: Μεγάλα προβλήματα συντήρησης στο δίκτυο

Τους τελευταίους μήνες ολοένα και συχνότερα παρατηρούνται συνεχείς βλάβες και διακοπές ηλεκτροδότησης ανά την χώρα, αναδεικνύοντας μεγάλα προβλήματα συντήρησης και ποιότητας υλικών στο δίκτυο από την στασιμότητα επενδυτικών έργων ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια. Με αφορμή την 12ωρη διακοπή ρεύματος στην κοινότητα του Χορτιάτη, η οποία προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και προξένησε ζημιές σε επιχειρήσεις με εμπορεύματα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης, φέρνει στη Βουλή το θέμα των συχνών διακοπών ηλεκτροδότησης που τείνουν να γίνουν η νέα πραγματικότητα. Περισσότερα ΕΔΩ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *