ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ:ΜΗ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Κύριε Μητσοτάκη παίζετε με τη φωτιά.

Αποτύχατε στο μέτωπο της πανδημίας, βυθίζετε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στην ανασφάλεια. Επιχειρείτε να καλύψετε την αδυναμία σας μέσα από την πόλωση και τον διχασμό.
Επιλέγετε μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά θα θρηνήσουμε θύματα.

Σας καλώ αντί της συζήτησης μόνο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προχωρήσετε με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής σε ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στην χώρα.

Να εκτονώσουμε την ένταση, να επαναφέρουμε τη συζήτηση στα προβλήματα. Μην καταστρέφετε τη χώρα. Αφουγκραστείτε την πραγματική αντίδραση των πολιτών.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ

Η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης και η αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας υποχρέωσαν τον κ. Μητσοτάκη να υιοθετήσει ένα μέρος των προτάσεων μας για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, συνεχίζει να απουσιάζει από τις εξαγγελίες του κάθε ουσιαστικό μέτρο που να αφορά τους εργαζόμενους και τους ανέργους που δοκιμάζονται.

Δυστυχώς, οι καθυστερημένες αυτές εξαγγελίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες των επαγγελματιών που ολοένα και διευρύνονται.

Ιδιαίτερα, αν δεν ληφθεί πρόνοια για την στήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων, οι οποίες ο έχουν μείνει εκτός από τα προγράμματα ρευστότητας της κυβέρνησης μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Επισημαίνουμε ότι:

• Η κυβέρνηση μεταφέρει για το 2022 μόνο τις οφειλές και υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας (όχι πάνω από 1,5 δις ευρώ), οφειλές που αποτελούν ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών υποχρεώσεων προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία (που είναι συνολικά 145 δις ευρώ).

Ούτε κουβέντα, βέβαια, για το αναγκαίο κούρεμα των υποχρεώσεων, ούτε για ρύθμιση 120 δόσεων. Πως θα ανταποκριθούν οι επαγγελματίες, εν μέσω κρίσης;

• Τα κριτήρια κατανομής των ενισχύσεων πρέπει να είναι δίκαια, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος οι πόροι να κατευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις που τα αποθεματοποιούν στις τράπεζες και όχι στις μικρές επιχειρήσεις που τα έχουν απόλυτη ανάγκη για να επιβιώσουν. Να επιβληθεί πλαφόν ενίσχυσης ανά επιχείρηση και κατηγορία επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθούν ουσιαστικά οι μικρότερες επιχειρήσεις.Η κυβέρνηση μετατρέπει την ενίσχυση παγίων δαπανών σε πιστωτικό voucher συμψηφισμού υποχρεώσεων σε εφορία και ταμεία.

• Για να έχει αντίκρισμα η ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», θα πρέπει οι τράπεζες να μη επαναλάβουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις που έθεταν για τα φυσικά πρόσωπα. Αν συνεχίσουν να μένουν ασύδοτες,θα αφεθούν στη τύχη τους όσοι χτυπήθηκαν από την κρίση, η πλειοψηφία δηλαδή των μικρών επιχειρήσεων.

Επισημαίνουμε, επίσης, ότι ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες εξαντλούνται σε προφητείες για το ποτέ θα ανοίξει η αγορά, δεν υπάρχει καμία προετοιμασία από την κυβέρνηση για τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε μαζικά λουκέτα και ανεργία.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει τον αγώνα του για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις.

Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να μελετά καλύτερα και να υιοθετεί εγκαίρως τις προτάσεις μας. Γιατί όταν το κάνει με καθυστέρηση, η απόδοση είναι πολύ μικρότερη.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στα Παραπολιτικά FM 90.1 και στην εκπομπή του Δημήτρη Τάκη και της Χριστίνας Κοραή.

Για το συμβάν της Κυριακής στη Ν. Σμύρνη με τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό.

Δε μπορεί να βγαίνουν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας και λένε διαφορετικά πράγματα γύρω από τον αν επιτρέπεται ένα σιδερένιο γκλοπ. Είναι άλλο το τι θα ήθελε ένας αστυνομικός να έχει πάνω του και άλλο το τι προβλέπεται να έχει πάνω του. Στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη, οι αστυνομικοί είναι στους δρόμους για να προστατεύουν τους πολίτες και πρέπει να τους στηρίξουμε με όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μας προστατεύουν.

Διότι ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η παραβατικότητα και εγκληματικότητα εκτοξεύεται στα ύψη. Επομένως, εμείς θέλουμε την Ελληνική Αστυνομία να ασχολείται με αυτά τα ζητήματα και όχι σε επεισόδια τα οποία εμπεριέχουν ακραία βία η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε νεκρούς.

Ο κόσμος είναι πιεσμένος οικονομικά ψυχολογικά και κοινωνικά. Είμαστε ένα χρόνο εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι μας και 4 μήνες σε ένα lockdown αναποτελεσματικό. Όμως, είναι αδιανόητο να παρακολουθούμε αυτό το πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου με εβδομαδιαία, νέα επεισόδια σε μια παράσταση, η οποία καλλιεργεί μόνο ένταση. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της την εξουσία. Μπορεί να χαλάσει τη στρατηγική και όχι να τροφοδοτεί ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη και να λήγουν εκεί, και όχι να τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση την οποία φυσικά την απολαμβάνει θα έλεγα. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την ένταση, γιατί κάνει πολιτικές επιλογές οι οποίες είναι εκτός του χρονικού και χωρικού πολίτικού πλαισίου.

Δεν ήταν η ώρα με κλειστά πανεπιστήμια και εν μέσω πανδημίας να γίνεται συζήτηση για την ασφάλεια των πανεπιστημίων. Τροφοδοτεί την αντίδραση μιας σειράς νέων ανθρώπων.

Εμείς παρά το γεγονός του ότι θα θέλαμε πάρα πολύ να είμαστε στους δρόμους και να διαμαρτυρόμαστε εξαιτίας της πανδημίας όπως το κάναμε με πολύ μεγάλη συνέπεια από τη 17η Νοέμβρη και μετέπειτα με πολύ μεγάλη συνέπεια δεν κατεβαίνουμε στους δρόμους. Και δεν κατεβαίνουμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι πολύ μεγάλη εστία διασποράς του κορωνοϊού και να οδηγήσει σε θανάτους.

Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι θα καταστέλλονται δικαιώματα με υπέρμετρη αστυνομική βία σαν αυτό που έγινε στην Ν. Σμύρνη. Αυτή η βία έπρεπε να οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη στο να βγει την Κυριακή και να κάνει διάγγελμα, ή έστω χτες που έκανε το διάγγελμα του να συμπεριλάβει μία κουβέντα για αυτό το οποίο έγινε την Κυριακή σε μια μεσοαστική περιοχή η οποία δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα, και στην οποία άνθρωποι που έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία τεράστια ποσοστά άνω του 40% , είδαν μέσα σε οικογένειες και παππούδες με εγγόνια να υπάρχει αυτό το ξύλο.

Το κέντρο περιλαμβάνει τη σύγκρουση με τη βία από όπου και αν προέρχεται και αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχει εξίσου καταδίκη και για τη βία του αστυνομικού αλλά και για την γεγονός της Κυριακής. Για αίτημα συζήτησης με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο στη βουλή.

Κάναμε πριν από μερικές μέρες μία ολόκληρη συζήτηση στη βουλή με αφορμή τα hashtags στο twitter που αφορούν τα ζητήματα Δημοκρατίας. Τα ζητήματα εκείνα εξίσου τοξικά, με όσα ζητήματα ακραίας βίας βλέπουμε να αναπαράγονται και σε επίπεδο λόγου στην πολιτική σκηνή και σε επίπεδο πράξεων όπως είδαμε να γίνεται στους δρόμους της Αθήνας. Είναι σοβαρότατη η κατάσταση την οποία περνάμε και για αυτό η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ότι από το να πάμε σε μία σύγκρουση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη πρέπει να μιλήσουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Ανακοίνωση Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής για τους δασικούς χάρτες

Σε καιρούς δύσκολους για τους πολίτες, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βαδίζοντας στα χνάρια του προκατόχου του κ. Τσίπρα, ανάρτησε ξανά τους Δασικούς Χάρτες, αφού πρώτα τους απέσυρε, χωρίς να γίνουν οι διορθώσεις στα τόσα προφανή σφάλματα τους.

Οι χάρτες αυτοί στηρίχθηκαν σε Δασικές μελέτες που έγιναν με βάση μια δασική νομοθεσία με διφορούμενους ορισμούς και προέκυψαν από σύγκριση των αεροφωτογραφιών του 1945 και του 1960 με σημερινές αεροφωτογραφίες, χωρίς να αποτυπωθούν επ’ αυτών τελεσίδικες και νόμιμες διοικητικές πράξεις, ως να έχουν χάσει την ισχύ τους. Ειδικά στις περιφέρειες των πρωτοδικείων Κρήτης, Νομού Λέσβου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων, Κυθήρων και Αντικυθήρων αγνοήθηκε η μη ύπαρξη του « τεκμήριου ιδιοκτησίας γης υπέρ του δημοσίου και στα Δωδεκάνησα η μη ενσωμάτωση του Ιταλικού Κτηματολογίου στο Ελληνικό.

Έτσι με την ανάρτηση αυτών των χαρτών καταγράφηκε μια εικονική πραγματικότητα (όπως π.χ. να εμφανίζονται τα Δωδεκάνησα να καλύπτονται από 65%απο δασικές εκτάσεις και το 8% από χορτολιβαδικές),που χαρακτηρίζει αυθαίρετα ιδιοκτησίες σε δάση, χορτολιβαδικές εκτάσεις και δασωμένους αγρούς, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε ένσταση στην Δ/νση Δασών και να καταβάλλουν και τα αντίστοιχα παράβολα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ιδιοκτήτες γης και ειδικά για τους κτηνοτρόφους κατόχους αναγκαίας μεγάλης έκτασης γης.

Τα έξοδα της διόρθωσης των δασικών χαρτών θα είναι μεγάλα αφού πέραν απ’ το παράβολο, για να έχει επιτυχή κατάληξη μια ένσταση θα πρέπει να περιλαμβάνει πλήθος τεχνικών και νομικών στοιχείων τα οποία πρέπει να προσκομίσει ο πολίτης για να αποδείξει τον ιδιωτικό χαρακτήρα του ακινήτου του, αφού μόνο μια αποδεδειγμένα ιδιωτική έκταση που έχει χαρακτηριστεί δασική, δεν δεσμεύεται.

Έτσι πέρα απ’ την ταλαιπωρία και την οικονομική αιμορραγία οι ιδιοκτήτες γης θα αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο απώλειας των περιουσιών τους.

Η εκπόνηση των δασικών χαρτών βέβαια είναι μια μεγάλη ανάγκη για το Ελληνικό κράτος ώστε να καθορισθούν οι δημόσιες κι ιδιωτικές ιδιοκτησίες και ν αποτελέσουν ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Όμως αυτό δεν πρέπει να γίνει με την αχρήστευση η κι απώλεια των ιδιοκτησιών.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να πάρει άμεσα μέτρα που θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες διεκπεραίωσης αυτού του αναγκαίου και σημαντικού για την χώρα εγχειρήματος σε λογικές εξασφάλισης των περιουσίων και κλίμα συναίνεσης.

Επιβάλλεται:

1ο) Να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των αδικιών από την ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών, που θα επιλύσουν οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις

και τους «δασωμένους αγρούς» με την χρήση σύγχρονων εργαλείων και σε συνδυασμό με την ανάρτηση του κτηματολογίου.

2ο) Να δοθεί χρονικό περιθώριο τουλάχιστον έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους ιδιώτες χωρίς την καταβολή παράβολου.

3ο) Κατά την εξέταση των ενστάσεων απ τις Δασικές Υπηρεσίες να αναγνωρίζονται τα πρόδηλα σφάλματα χωρίς την παραπομπή τους στις επιτροπές αντιρρήσεων και να δοθεί οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στις περιοχές που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ : ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΕΟΝ, Η ΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε. ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙC �ΜΟΥ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού κατέθεσαν Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με θέμα την υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας πλέον, για την κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπάλληλων και η στήριξη γενικότερα του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τους Υπουργούς: Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

Τουρισμού, κ. Θ. Θεοχάρη

 

Θέμα: «Υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας πλέον, η κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπάλληλων και η στήριξη γενικότερα του Επισιτισμού – Τουρισμού».

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), με ανακοίνωσή της – θέτει το Υπουργείο Εργασίας προ της υποχρέωσής του να κηρύξει σύμφωνα με το νόμο, ως γενικώς υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ενημερώνει ότι κατέθεσε με την βοήθεια του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ την απαραίτητη από τη σχετική νομοθεσία αιτιολογική έκθεση τεκμηρίωσης των επιπτώσεων της επέκτασης της συλλογικής σύμβασης του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην ανταγωνιστικότητα, τη λειτουργία του ανταγωνισμού και την απασχόληση.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι η αντίστοιχη σύμβαση του Επισιτισμού – Τουρισμού, η οποία είχε υπογραφεί 12/12/2019, έληξε 21/2/2021 και ουδέποτε το υπουργείο την κήρυξε υποχρεωτική.

Επειδή η μη ύπαρξη συλλογικής συμβάσεων εργασίας ή η μη επέκτασή τους οδηγεί στην υπονόμευση και παραβίαση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων που δεν προστατεύονται από αυτές, αυξάνει την ανισότητα μεταξύ μισθών και εισοδημάτων, την εργασιακή επισφάλεια και την αβεβαιότητα αλλά και τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας,

Επειδή οι συνέπειες από την μη επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επηρεάζουν αρνητικά και τη λειτουργία των ίδιων των επιχειρήσεων, οδηγώντας σε πρακτικές κοινωνικού ντάμπινγκ και αθέμιτου ανταγωνισμού,

Επειδή η εργασιακή ειρήνη στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξή του

Επειδή ο Επισιτισμός – Τουρισμός είναι από τους πλέον πληττόμενους κλάδους

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να κηρυχθεί ως υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων;
  2. Τι θα πράξετε για να μην οδηγηθούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό οι επιχειρήσεις στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού και να μην τιμωρηθούν τόσο οι συνεπείς εργοδότες όσο και οι 400 χιλιάδες εργαζόμενοι (διανομείς, σερβιτόροι κ.α.), που περιμένουν από την Κυβέρνηση να συμβάλει έμπρακτα στην αύξηση του βιοτικού τους επιπέδου;
  3. Το αίτημα για κήρυξη της Συλλογικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού και του Τουρισμού (που λήγει αυτές τις μέρες) έχει υποβληθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας; Αν ναι, ποιο είναι το πόρισμα;
  4. Τι άλλα συγκεκριμένα μέτρα θα πάρετε για την στήριξη της εργασίας και κατ’ επέκταση των επιχειρήσεων Επισιτισμού – Τουρισμού;
  5. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι του τουρισμού (οδηγοί λεωφορείων, υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, εργαζόμενοι στα αφορολόγητα σε λιμάνια – αεροδρόμια, εργαζόμενοι σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων) που λόγω των κριτηρίων της εποχικότητας δεν τους έχει καταβληθεί επίδομα ανεργίας και αν ναι, πότε;
  6. Σκοπεύετε να επεκτείνετε το πρόγραμμα στήριξης με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και καταβολή επιδόματος και στους ξεναγούς;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιώργος Μουλκιώτης

Γιώργος Φραγγίδης

Δημήτρης Μπιάγκης

Βασίλης Κεγκέρογλου

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΥΓΕΙΑ

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΥΓΕΙΑ

Βασική υποχρέωση της Πολιτείας και συνταγματική επιταγή είναι η προάσπιση της Υγείας των Πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση εδώ και 1 χρόνο έχουν εξοπλιστεί με έκτακτες εξουσίες για την αντιμετώπιση της Πανδημίας που αφαιρεί ζωές και πλήττει βαρύτατα την Οικονομική και την Κοινωνική ζωή της Χώρας.

Οφείλουν συνεπώς να απαντήσουν στα 3,8 εκ. Κατοίκους της Αττικής πως γίνεται μεlockdownδιαρκείας και 1600 νοσηλευόμενους COVID19,να καταρρέει το σύστημα στο Λεκανοπέδιο Αττικής με :

  • 34 Δημόσια Νοσοκομεία του ΕΣΥ (13372 ανεπτυγμένες κλίνες)
  • Με Πανίσχυρες Μεγάλες Μονάδες του Ιδιωτικού Τομέα και δεκάδες Κλινικές και Διαγνωστικά Κέντρα που απορροφούν το 35% των συνολικών δαπανών Υγείας.
  • Με 56 Κέντρα Υγείας,30 ΤΟΜΥ, 84 δημόσιες πρωτοβάθμιες δομές και το πυκνότερο δίκτυο Ιδιωτικών Ιατρείων στην Ευρώπη.

Οφείλουν τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν αντί να αναλώνονται σε σκιαμαχίες και να επενδύουν στον φόβο και τον διχασμό. Εχθρός είναι ο ιός και όχι η εγκλωβισμένη Κοινωνία.

Υπεράνω όλων είναι η Υγεία.

ΣΧΟΛΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Κεγκέρογλου, σχολιάζοντας τον συνεχιζόμενο διχασμό που τροφοδοτούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε σήμερα από το Βήμα της Βουλής:

«Βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε στο Βουνό.

Η άτυπη συμφωνία των πόλων του διχασμού φάνηκε και από την αλχημεία παράκαμψης του κανονισμού της Βουλής.

Μητσοτάκης και Τσίπρας, χωριστά από κοινού, με εκπρόθεσμη ερώτηση του δεύτερου και εξοβελισμό εμπρόθεσμου αιτήματος Προέδρου άλλου κόμματος, φρόντισαν βιαίως να περιορίσουν τη συζήτηση για το θέμα της βίας μεταξύ τους.

Σταματήστε επιτέλους και οι δύο, να τροφοδοτείτε τον διχασμό στην κοινωνία».

Ρυθμός Επικαιρότητας | 11.3.2021

Φ. Γεννηματά: Μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά κ. Μητσοτάκη, θα θρηνήσουμε θύματα

Συζήτηση με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, για την κατάσταση στη χώρα ζητάει από τον πρωθυπουργό η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της τονίζει: «Κύριε Μητσοτάκη, παίζετε με τη φωτιά. Αποτύχατε στο μέτωπο της πανδημίας, βυθίζετε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στην ανασφάλεια. Επιχειρείτε να καλύψετε την αδυναμία σας μέσα από την πόλωση και τον διχασμό. Επιλέγετε μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά, θα θρηνήσουμε θύματα. Σας καλώ, αντί της συζήτησης μόνο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προχωρήσετε με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής σε ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στην χώρα. Να εκτονώσουμε την ένταση, να επαναφέρουμε τη συζήτηση στα προβλήματα. Μην καταστρέφετε τη χώρα. Αφουγκραστείτε την πραγματική αντίδραση των πολιτών».

Οικονομία: Τα μέτρα δεν καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες της αγοράς

Η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης και η αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας υποχρέωσαν τον κ. Μητσοτάκη να υιοθετήσει ένα μέρος των προτάσεων μας για την στήριξη των επιχειρήσεων. Δυστυχώς, συνεχίζει να απουσιάζει από τις εξαγγελίες του κάθε ουσιαστικό μέτρο που να αφορά τους εργαζόμενους και τους ανέργους που δοκιμάζονται. Οι καθυστερημένες αυτές εξαγγελίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες των επαγγελματιών που ολοένα και διευρύνονται και των μικρομεσαίων που μένουν εκτός των προγραμμάτων ρευστότητας.

Μεταφέρονται για το 2022 μόνο οφειλές και υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας (όχι πάνω από 1,5 δις ευρώ), οφειλές που αποτελούν ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών υποχρεώσεων προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία (που είναι συνολικά 145 δις ευρώ). Άρα ένα βουνό χρέους συσσωρεύεται, χωρίς μέτρα για κούρεμα, ούτε για ρύθμιση 120 δόσεων.
Τα κριτήρια κατανομής των ενισχύσεων πρέπει να είναι δίκαια, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος οι πόροι να κατευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις που τα αποθεματοποιούν στις τράπεζες και όχι στις μικρές επιχειρήσεις που τα έχουν απόλυτη ανάγκη για να επιβιώσουν.
Ζητάμε να επιβληθεί πλαφόν ενίσχυσης ανά επιχείρηση και κατηγορία επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθούν ουσιαστικά οι μικρότερες επιχειρήσεις και όχι να τους δίνεται voucher για να πληρώσουν χρέη.
Για να έχει αντίκρισμα η ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», θα πρέπει οι τράπεζες να μη επαναλάβουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις που έθεταν για τα φυσικά πρόσωπα.
Επισημαίνουμε, επίσης, ότι ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες εξαντλούνται σε προφητείες για το ποτέ θα ανοίξει η αγορά, δεν υπάρχει καμία προετοιμασία από την κυβέρνηση για τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε μαζικά λουκέτα και ανεργία. Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει τον αγώνα του για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να μελετά καλύτερα και να υιοθετεί εγκαίρως τις προτάσεις μας. Γιατί όταν το κάνει με καθυστέρηση, η απόδοση είναι πολύ μικρότερη.

Βασική υποχρέωση της Πολιτείας και συνταγματική επιταγή είναι η προάσπιση της υγείας των πολιτών. Έτσι, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο έχουν εξοπλιστεί με έκτακτες εξουσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα πρέπει ν’ απαντήσουν στα 3,8 εκατ. κατοίκων της Αττικής πώς γίνεται με lockdown διαρκείας και 1.600 νοσηλευόμενους COVID-19να καταρρέει το σύστημα στο Λεκανοπέδιο Αττικής με:

34 Δημόσια Νοσοκομεία του ΕΣΥ (13.372 ανεπτυγμένες κλίνες).
Πανίσχυρες μονάδες του Ιδιωτικού Τομέα και δεκάδες κλινικές και διαγνωστικά κέντρα που απορροφούν το 35% των συνολικών δαπανών υγείας.
Με 56 Κέντρα Υγείας, 30 ΤΟΜΥ, 84 δημόσιες πρωτοβάθμιες δομές και το πυκνότερο δίκτυο ιδιωτικών ιατρείων στην Ευρώπη.
Οφείλουν τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν, αντί να αναλώνονται σε σκιαμαχίες και να επενδύουν στον φόβο και τον διχασμό. Διότι εχθρός όλων μας είναι ο ιός και όχι η εγκλωβισμένη κοινωνία.

Εδώ και τώρα συζήτηση στη Βουλή για τον e-ΕΦΚΑ

Την έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ζητάει το Κίνημα Αλλαγής.

Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η λειτουργική ενοποίηση του e-ΕΦΚΑ και η ψηφιοποίησή του φαντάζουν όνειρα θερινής νυκτός, η κυβέρνηση νομοθετεί, αυξάνοντας τις ανισότητες μεταξύ των ασφαλισμένων και προλειαίνει το έδαφος για την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση, υπονομεύοντας το θεσμοθετημένο δεύτερο πυλώνα των επαγγελματικών Ταμείων. Η μη σύνταξη Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών, η μη σύνταξη Κανονισμού Παροχών Ασθένειας, η μη σύνταξη Ενιαίου Κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και η νηπιακή ψηφιακή κατάσταση του e-ΕΦΚΑ επιβάλλουν έτσι μια αναλυτική και σοβαρή συζήτηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Περισσότερα ΕΔΩ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Η κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για τη στήριξή τους

Το Κίνημα Αλλαγής, με ερώτηση βουλευτών του προς τους αρμόδιους υπουργούς, επαναφέρει για μία ακόμη φορά το ζήτημα της άμεσης στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού και επισιτισμού, οι οποίοι παραμένουν «ξεχασμένοι» από την κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την κήρυξη με νόμο ως υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς η μη ύπαρξη συλλογικής συμβάσεων εργασίας ή η μη επέκτασή τους οδηγεί στην υπονόμευση και παραβίαση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων που δεν προστατεύονται από αυτές, αυξάνει την ανισότητα μεταξύ μισθών και εισοδημάτων, την εργασιακή επισφάλεια και την αβεβαιότητα αλλά και τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.