ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ


Τελευταία ενημέρωση 29 Νοεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Κάθε φορά που έχουμε νέο κύμα πανδημίας ο κ Μητσοτάκης ανακαλύπτει την αξία του ΕΣΥ.

Και στην πράξη δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε καν για να το ενισχύσει. Γιατί δεν το πιστεύει, δεν μπορεί και δεν θέλει.

Τουλάχιστον ας φροντίσει για τα στοιχειώδη. Την άμεση στελέχωση του και την έμπρακτη αναγνώριση του αγώνα των υγειονομικών, με την ένταξη τους στα βαρέα ανθυγιεινά και την χορήγηση δώρου Χριστουγέννων.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 8ΜΗΝΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΤΑ ΤΕΣΤ

Συνέντευξη Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στον Alpha 9.89, στην εκπομπή Alpha live και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη.

Για το εμβόλιο:

Απαιτείται καμπάνια ενημέρωσης. Η θέση μας είναι καθαρή. Όλοι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και πέραν όσων λένε στο δημόσιο διάλογο μερικά πολιτικά στελέχη, είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει μία καμπάνια ενημέρωσης για το εμβόλιο. Σε όλη μας τη ζωή έχουμε κάνει αρκετά εμβόλια με θετική εξέλιξη προστατεύοντας μας από ασθένειες. Με τα εμβόλια έχουμε αντιμετωπίσει χρόνιες ασθένειες στην ήπειρο μας που έχουν εξαλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Επομένως, είναι πολύ κρίσιμο με λόγο επιστημονικό και επιχειρήματα να πείσουμε τους πολίτες και όχι να τους απορρίπτουμε, κάτι το οποίο έκανε ο κος Μητσοτάκης επανειλημμένα, μιλώντας για ψεκασμένους, αναφερόμενος σε αυτούς που δεν πιστεύουν στο εμβόλιο η την πανδημία. Οι άνθρωποι χρειάζονται πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση.

Για την τραγική κατάσταση σε Αλεξανδρούπολη και Δράμα:

Μας μεταφέρουν πολίτες από αυτές τις περιοχές το τελευταίο δεκαήμερο αυτή την τραγική κατάσταση και δυστυχώς οι υγειονομικές μονάδες είναι ασφυκτικά γεμάτες και σε υπερπληρότητα και όλο αυτό έχει κορυφωθεί το τελευταίο δεκαήμερο.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τους υγειονομικούς να αντιμετωπίσουν το πολύ μεγάλο βάρος που έχει πέσει στα νοσοκομεία τους.
Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, όμως είναι δεδομένο, ότι υπάρχουν αιτίες και ευθύνες για τις οποίες φτάσαμε εδώ και στο κομμάτι της διασποράς του ιού στη Βόρεια Ελλάδα και στο κομμάτι της ελλιπούς προετοιμασίας. Η ατομική ευθύνη είναι κάτι που ο καθένας έχει μέσα του, όμως όταν δεν υπάρχει πρέπει να μπαίνουν κανόνες από την υπεύθυνη πολιτεία και το κράτος. Είναι αδιανόητο να ανακοινωθεί lockdown με έναρξη 4 μέρες μετά. Αυτό προσδιορίζει μια τεράστια ανεπάρκεια σε επίπεδο προετοιμασίας και διαδικασίας και δεν έπρεπε να συμβεί. Είχαμε διαφορετική αφετηρία και το πρόβλημα ήταν μπροστά μας χωρίς να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. Σας θυμίζω ότι 28η Οκτωβρίου γνωρίζαμε ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν ειδικές καταστάσεις. Η κυβέρνηση δεν έκανε σωστές επιλογές.

Για το πλαφόν στην τιμή των τεστ:

Κάποιοι άφησαν την αισχροκέρδεια στα τεστ επί 8 μήνες. Το πλαφόν στην τιμή των τεστ έπρεπε να υπάρχει από αρχές Μαρτίου και όχι τώρα που πάρθηκε η απόφαση. Το έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά δεκάδες φορές. Αισχροκέρδεια εις βάρος νοσούντων και για την οποία από τα αρμόδια υπουργεία κάποιοι πρέπει να απαντήσουν ποιοι έβγαλαν λεφτά. Ποιοι κέρδισαν από αυτό και πόσο; Θα πρέπει να απαντήσουν γιατί αν το τεστ ήταν για παράδειγμα στα 10 ευρώ θα μπορούσαν να έχουν βοηθηθεί περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι δεν έκανα τεστ λόγω μεγάλου κόστους. Ήταν αδιανόητο για μια μέση οικογένεια να ανταπεξέλθει στο πολύ μεγάλο κόστος.

Για την άρση του lockdown:

Η πρόταση Γεννηματά είναι λύση για ασφαλές άνοιγμα. Βάσει του ότι δεν είναι στην ίδια κατάσταση η χώρα αυτή τη στιγμή επιδημιολογικά, πρέπει να γίνει κλιμακωτά και είμαστε σε ταύτιση με την πρόταση του κου Μόσιαλου. Χρειάζονται τεστ σε κάθε νομό, αξιολόγηση του ιικού φορτίου και στην συνέχεια απόφαση για άνοιγμα. Θα πρέπει να υπάρξουν ξενοδοχεία καραντίνας για την αντιμετώπιση των ήπια πασχόντων. Τεστ ανα 20 ημέρες στην κοινότητα και διαρκή επαγρύπνηση. Να συνεχίσει να υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές. Με την όποια αύξηση των κρουσμάτων να υπάρχουν άμεσα μέτρα που θα κλείνουν τους νομούς.

ΝΤΡΟΠΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Από σημερινά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι το Μαξίμου βρήκε τον ένοχο για την αποτυχία της Κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία.

Δείχνει τον ΕΟΔΥ και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας.
Τα έκαναν δηλαδή θάλασσα με λάθη που κόστισαν ανθρώπινες ζωές και τώρα ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα.

Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Στην επιτυχία ζήτω ο Μητσοτάκης και στην αποτυχία φταίνε μόνο οι Υπουργοί και οι Διοικητές. Γιατί το Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα!
Ντροπή. Δεν έχουν το θάρρος ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όταν θα έρθει η ώρα όμως θα τους καταλογιστούν.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα «Μακεδονία» και στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη

1) Κυρία Πρόεδρε, κατηγορείτε την κυβέρνηση για λάθη και παλινωδίες. Της «χρεώνετε» λάθη τόσο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης όσο και το δεύτερο lockdown, το οποίο εν ευθέτω χρόνο είχατε χαρακτηρίσει «καταστροφικό». Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένη; Ποια είναι τα τρία μεγαλύτερα λάθη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, τον περασμένο Μάιο, είχε χαρακτηρίσει καταστροφικό το ενδεχόμενο νέου lock down. Στη συνέχεια και με τις αβελτηρίες τους , «έπεσαν έξω» όπως ομολόγησε και υπουργός τους. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να γίνει επιβεβλημένο ενώ δεν ήταν κατ’ ανάγκη και αναπόφευκτο. Η σηματοδότηση από την ίδια την κυβέρνηση κλίματος εφησυχασμού και χαλαρότητας, για μικροκομματικά οφέλη, ήταν το πρώτο βασικό λάθος και άνοιξε το δρόμο σε όσα ακολούθησαν. Άνοιξαν τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα μας, «ξέφραγο αμπέλι». Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη. Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, χωρίς αξιόπιστο και οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αντί προετοιμασίας, διαγγέλματα με μεγάλα λόγια και εξαγγελίες με αντιφάσεις. Περίσσευσε η προπαγάνδα και η αλαζονεία. Τελικά τους ξέφυγε ο έλεγχος.

2) Τι θα κάνατε εσείς εάν κυβερνούσατε;

Το κλειδί ήταν η προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα. Εκεί τα θαλάσσωσε η Κυβέρνηση. Εμείς από την αρχή της πανδημίας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο κριτικής μας στην κυβέρνηση που να μην συνοδεύεται από την αντίστοιχη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, δική μας εναλλακτική πρόταση. Πρόσφατα μάλιστα κατέθεσα, επίσημα στα πρακτικά της Βουλής, το σύνολο των προτάσεων μας. Για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αξιοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα κινητά συνεργεία, τα ΤΕΣΤ, τις ΜΕΘ, το υγειονομικό προσωπικό. Για όλους τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή. Για την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό, την εστίαση, τον πολιτισμό, τη νέα γενιά. Δεν μας εκπλήσσει βέβαια καθόλου που η κυβέρνηση, αντί να αξιοποιήσει τις προτάσεις και τις λύσεις που προτείνουμε, προσποιείται ότι δεν τις ακούει και όπου αναγκάζεται με καθυστέρηση να τις εφαρμόσει κάνει μισές δουλειές χωρίς αποτέλεσμα. Οι θέσεις μας βρίσκονται στον αντίποδα των δικών τους συντηρητικών επιλογών.

3) Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα παρά τους μεγάλους αριθμούς και την απαγόρευση κυκλοφορίας βλέπουμε να γίνονται κρυφά party και να υπάρχει μια σχετική χαλαρότητα. Πως θα σας φαινόταν ενδεχόμενη αυστηροποίηση των μέτρων;

Εδώ και καιρό λέω «αγνοήστε τις παλινωδίες της Κυβέρνησης και προστατεύστε την υγεία σας». Οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τους δικούς τους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Ξέρω ότι ο Έλληνας θυμώνει και δεν ανέχεται να ακούει άλλα να λένε την μία ημέρα και άλλα την άλλη. Δεν πρέπει όμως οι κυβερνητικές ευθύνες να γίνουν το άλλοθι για αντικοινωνική συμπεριφορά. Να μείνουμε σπίτι τώρα ,για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

4) Είπατε ότι τα lockdown «ακορντεόν» θα είχαν καταστροφικές επιπτώσεις για την οικονομία. Οδεύουμε σε μια περίοδο νέας οικονομικής κρίσης και δεν το έχουμε καταλάβει;

Το lockdown του ενός γίνεται ανεργία και λουκέτο του άλλου. Χρειάζεται ριζική παρέμβαση τώρα. Δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον πάνω σε ερείπια. Η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων. Υποβόσκει κρίση. Ο προϋπολογισμός του κ. Μητσοτάκη δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση επιμένει σε επιλογές που έχουν θύματα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους λίγους και ισχυρούς. Εμείς καταθέσαμε έγκαιρα, πλήρες σχέδιο για να σταθεί η κοινωνία όρθια και η οικονομία ζωντανή με την αξιοποίηση και Ευρωπαϊκών πόρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας Εάν μας είχε ακούσει, τα δεδομένα σε ύφεση, έλλειμμα, χρέος, ανεργία, εξαΰλωση εισοδημάτων, έλλειψη ρευστότητας, θα ήταν διαφορετικά. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και δέσμη προτάσεων που κατέθεσα πρόσφατα για το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας με ασφάλεια.

5) Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας πρότεινε την θέσπιση υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής. Πως σας φαίνεται η πρόταση Τσίπρα και πως απαντάτε στα σενάρια περί συγκυβέρνησης; Θα μπορούσατε να πείτε «ναι» σε μια πρόσκληση για συγκυβέρνηση ή οικουμενική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει;

Επιτέλους, ας κάνει σε αυτή τη Χώρα ο καθένας τη δουλειά του, όπως την ορίζει το Σύνταγμα και η Δημοκρατία μας. Η Ελλάδα έχει Κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό, που καιρός είναι πια να “ανασκουμπωθεί” και να εργαστεί με σοβαρότητα. Θεσμικό καθήκον της Αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος του κυβερνητικού έργου και κατάθεση των δικών της προτάσεων . Αυτό το ρόλο επιτελούμε καθημερινά στο Κίνημα Αλλαγής, προσηλωμένοι στην αξιόπιστη, προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε αυτήν την εθνική δοκιμασία, πάλι με έναν άκρατο λαϊκισμό που είναι το κύριο γενετικό του συστατικό, στο πολιτικό του DNA. Πότε με αχρείαστες συγκρούσεις που πολώνουν και διχάζουν και πότε με δήθεν συναινετικές προτάσεις για το θεαθήναι.

6) Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι κάτι παραπάνω από οριακή. Τι μήνυμα στέλνετε στους Θεσσαλονικείς που μας διαβάζουν και μπορεί να νοσούν οι ίδιοι ή κάποιος συγγενείς τους ή έχουν χάσει κάποιον δικό τους;

Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι κοντά στους ανθρώπους που θρηνούν απώλειες, που αγωνίζονται και αγωνιούν για την υγειά τους. Επειδή όμως προσωπικά γνωρίζω καλά τι σημαίνει ασθένεια, πρόωρη και άδικη απώλεια των πιο αγαπημένων, καταλαβαίνω ότι αυτές τις ώρες τα λόγια ακούγονται τόσο περιττά. Είναι ώρα για δράση και συστράτευση όλων! Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στους ιατρούς , τους νοσηλευτές, όλο το ανθρώπινο δυναμικό που είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου. Δεν φτάνει το χειροκρότημα, χρειάζεται η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους. Με άμεση ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και δώρο Χριστουγέννων.

Η μάχη για τη Θεσσαλονίκη απαιτεί συνεχή εγρήγορση και ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους που είναι στο «μέτωπο» και πιέζουμε με συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις, την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς.

7) Πως φτάσαμε όμως ως εδώ;

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στην Κυβέρνηση για το πως φθάσαμε ως εδώ. Μίλησα ήδη για το άνευ όρων άνοιγμα των χερσαίων συνόρων. Ο συνωστισμός στον ΟΑΣΘ, τα όσα έγιναν κατά τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου, η χαλαρότητα έως έλλειψη ελέγχων στην τήρηση των μέτρων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Θα μπορούσαμε να είχαμε με μέτρα πρόληψης περιορίσει την ένταση του δεύτερου κύματος και καθυστερήσει την εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, πολύ αργά. Και βέβαια αποδείχθηκε ανεπαρκής η υγειονομική θωράκιση της πόλης. Μόνο 15 νέες κλίνες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν στο ΑΧΕΠΑ. Οι δωρεές για ΜΕΘ σε άλλα Νοσοκομεία δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Μετατρέπονται συνεχώς σε ΜΕΘ covid, χειρουργικές κλίνες εις βάρος των άλλων σοβαρών δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει κατάλληλα εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό. Οι επιτάξεις έγιναν με καθυστέρηση, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά προετοιμασία και εκπαίδευση προσωπικού. Όλα γίνονται στο και πέντε.

8) Πως σώζεται όμως τώρα η κατάσταση;

Όχι άλλες καθυστερήσεις. Χρειάζονται πρόσθετα άμεσα, στοχευμένα μέτρα για τα οποία ήδη έχω κάνει ανακοινώσεις. Άμεση στελέχωση των εντατικών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αντιμετώπιση του προβλήματος που εμποδίζει την τοποθέτηση Ειδικευόμενων και Αγροτικών Ιατρών στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά ιατρεία. Επαναλειτουργία Νοσοκομείων που παροπλίστηκαν με σωστή προετοιμασία. Δημιουργία ομάδας κρούσης (με επικεφαλής πνευμονολόγους σε κάθε Νοσοκομείο με ασθενείς COVID που θα συντονίζουν την προσπάθεια, εκπαιδεύοντας ταχύρρυθμα το σύνολο του προσωπικού. Ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη διενέργεια των τεστ ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται. Δημιουργία επιτελικής ομάδας για τη Δημόσια Υγεία σε επίπεδο Περιφέρειας, που θα αναλάβει με κινητά συνεργεία την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και δειγματοληπτικά τεστ για την έρευνα της διασποράς.

9) Η Τουρκία παρά τις προειδοποιήσεις εξακολουθεί να προκαλεί. Θα πιέσετε και αν ναι, με ποιον τρόπο προς την επιβολή κυρώσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου;

Η νέο-οθωμανική στρατηγική που έχει επιλέξει η Τουρκία, την μετατρέπει σε παράγοντα αποσταθεροποίησης, που καλλιεργεί τον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια, παραβιάζοντας απροκάλυπτα πλέον το διεθνές δίκαιο. Δοκιμάζει προκλητικά τα όρια και τις αντοχές μιας διαιρεμένης Δύσης, μιας αμφίθυμης Ευρώπης που σύρεται δυστυχώς πίσω από τις εθνικές ατζέντες και τις διμερείς οικονομικές ή στρατιωτικές σχέσεις κάποιων κρατών-μελών της με την Τουρκία. Οι τακτικοί ελιγμοί δε του κ. Ερντογάν, παραμονές κάθε Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι μια ακόμα πρόκληση στη λογική και τη νοημοσύνη όλων.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για περαιτέρω παράταση της ανοχής και της απραξίας της Ε.Ε που αποθρασύνει ακόμα περισσότερο την τουρκική προκλητικότητα. Τέλος στις ανέξοδες δηλώσεις είναι ώρα για αυστηρές κυρώσεις. Εμείς μέσω του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), ασκούμε κάθε δυνατή πίεση και διεκδίκηση, για την αφύπνιση της Ε.Ε. και τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.

Απαιτείται κυρίως κινητοποίηση εκ μέρους του Πρωθυπουργού. Με ολοκληρωμένη στρατηγική και αποφασιστικότητα, θα έπρεπε να προηγείται των εξελίξεων, να χτίζει συμμαχίες, να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις και να οριοθετεί με σαφήνεια τις εθνικές κόκκινες γραμμές, κάτι που δεν συμβαίνει στην πράξη.

10) Πρόσφατα το ΑΠΘ σε έρευνά του καταλήγει στο συμπέρασμα οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν απήχηση σε 7 στους 10 πολίτες. Σας τρομάζουν αυτά τα νούμερα; Με ποιον τρόπο πρέπει να απαντήσουν Πολιτεία και ΜΜΕ;

Σίγουρα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι. Πιστεύω βαθιά στη δύναμη και στην αξιοπρέπεια αυτού του λαού, που έχει βγει νικητής, με το κεφάλι ψηλά, στις πιο αντίξοες συνθήκες. Εδώ όμως παίζονται οι ζωές μας και δεν χωράνε μισόλογα. Όλοι μας, πολίτες, κόμματα, φορείς, ΜΜΕ, έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε και να προστατευθούμε. Προϋπόθεση όμως για να πείσουμε όσους παρασύρονται από θεωρίες συνωμοσίας και fake news είναι η δική μας αξιοπιστία. Με ειλικρίνεια κα πειθώ. Χωρίς αλαζονικές επικλήσεις της « αυθεντίας» , χωρίς «ευλαβείς» εγωισμούς, χωρίς προκλητικά και ελιτίστικα να κουνάμε διαρκώς το δάκτυλο πάνω από τα κεφάλια τους. Έχουμε χρέος να πείσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Προστατεύοντας παράλληλα την δημόσια υγεία από αντικοινωνικές συμπεριφορές, στο πλαίσιο πάντα των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

11) Μια πιο προσωπική ερώτηση. Νόσησε από κορονοϊό ένα οικείο πρόσωπό σας. Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματά σας;

Δεν είναι εύκολο για καμία μητέρα να μαθαίνει ότι το παιδί της αρρωσταίνει. Δεν θα ξεχάσω όταν στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης των πολιτικών αρχηγών, ενημερώθηκα μέσω μηνύματος ότι ο γιος μου θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα, εξαιτίας θετικού κρούσματος στην τάξη του. Δεν με χωρούσε η αίθουσα, ήθελα μόνο να βρεθώ κοντά του. Ευτυχώς, το πέρασε με ήπια συμπτώματα και τώρα είναι καλά. Αυτή η περιπέτεια συνέβαλε στο να επιβεβαιώσω και η ίδια “τρύπες” που υπάρχουν στο σχεδιασμό του ΕΟΔΥ και πως από ένα κρούσμα θα μπορούσε μια οικογένεια, να κολλήσει δεκάδες ανθρώπους. Αισθάνθηκα στην πράξη και τη μοναξιά που κουβαλά αυτή η αρρώστια και βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Να μην μπορείς να αγκαλιάσεις τον αγαπημένο σου, που αναγκαστικά πρέπει να το περάσει όλο αυτό απομονωμένος.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.