ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


0
(0)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε σήμερα τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές του Δήμου Βιλίων και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Στάθη Χρήστο.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Μητσοτάκης με το φιάσκο του ανασχηματισμού απέδειξε ότι είναι όχι μόνο δεξιός αλλά ένας αδέξιος και αδύναμος Πρωθυπουργός.

Ομολόγησε αυτό που δεν παραδεχόταν, την αποτυχία της Κυβέρνησης του στις πυρκαγιές.

Και εδώ στα Βίλια η μεγάλη καταστροφή το επιβεβαιώνει.

Δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και επιμένουμε στα αναγκαία προγράμματα ανασυγκρότησης για τις πληγείσες περιοχές, ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ να είναι οι θεσμικοί φορείς και οι κάτοικοι των περιοχών. Όχι η Μαξίμου Α.Ε.

undefined

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή «Από τις έξι» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πιτταρά

“Δικαίωση της Φώφης Γεννηματά ο χθεσινός ανασχηματισμός.”

Έχουμε έναν επιτελικό ανασχηματισμό φιάσκο, όμοιο του οποίου δεν έχουμε ξαναγίνει στην πολιτική ιστορία της χώρας και στην ιστορία των ανασχηματισμών τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και υλοποίησης.

Η ΝΔ προκλητικά και χωρίς ντροπή εκμεταλλεύεται το τεράστιο θέμα των συναινέσεων δείχνοντας πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμό. Ειδικά στο εθνικό ζήτημα της πολιτικής προστασίας και της κλιματικής κρίσης που είναι αναγκαία η συναίνεση, είναι αστεία αν όχι επικίνδυνη η στάση της ΝΔ, εκτός και αν θεωρεί κάποιος ότι ένα τηλεφώνημα 5 λεπτά πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός είναι πράξη συναίνεσης ή συνεννόηση. Ας σοβαρευτούν πια στη ΝΔ. Για να το ξεκαθαρίσουμε εμφατικά, δεν υπήρξε καμία συναίνεση, μία απλή ενημέρωση έγινε τουλάχιστον όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και την Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του δικαίωσε την Φώφη Γεννηματά, που ζητούσε την απόδοση ευθυνών στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές . Όταν η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε στη Βουλή για το θέμα των πολιτικών ευθυνών του κ. Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη, κάποιοι στο δημόσιο λόγο μας έλεγαν λαϊκιστές. Χθες που το έκανε ο κ. Μητσοτάκης ήταν η μέρα Τρίτη για τους ίδιους ανθρώπους.

Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει την ιστορία της ως ένα δεξιό κόμμα, με την επιλογή Πλεύρη. Είδαμε το προηγούμενο διάστημα από τη Νέα Δημοκρατία επικοινωνιακά και μόνο, να παίζει την διεύρυνση στο κέντρο και προς την κεντροαριστερά. Πολλοί είδαν το τυράκι αλλά δεν είδαν την φάκα. Εχθές εμφανίστηκε και η φάκα. Κάποιοι αξιοποιούν πρόσωπα για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια τους πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Μόνο ο κ. Καρατζαφέρης λείπει από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ.
Η μεν ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστατών πραγματικά είναι για γέλια και για κλάματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής , εν ενεργεία βουλευτές, και τους έκανε υπουργούς σε ένα βράδυ. Επομένως καλό είναι να θυμόμαστε την πρόσφατη ιστορία και να μην λέμε πολιτικά ανέκδοτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε ό,τι έβρισκε μέχρι και την κυρία Μεγαλοοικονόμου είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κύριο Λεβέντη.

Η δε Νέα Δημοκρατία έδειξε χθες πως δεν είναι μόνο δεξιά, αλλά είναι και αδέξια.
Εμείς σε αυτό στο οποίο στεκόμαστε είναι ότι χώρα έχει μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη.
Για παράδειγμα ένα τεράστιο ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή στα βόρεια σύνορα μας υπάρχει μία συμφωνία ανάμεσα στην Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία για πέντε χρόνια και αυτή η συμφωνία έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και συνέπειες, με τις οποίες δεν ασχολείται ούτε κυβέρνηση η οποία έλεγε συγκεκριμένα πράγματα για τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε φυσικά η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία υπέγραψε τη συμφωνία. Ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί με τα μείζονα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και των πολιτών;

Ο κ. Σταϊκούρας για το χρέος και το έλλειμμα τα οποίο χτυπάει κόκκινο για άλλη μια φορά και πολύ γρήγορα. Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν φτάνει μόνο η «εικόνα και η επικοινωνία» αλλά το διακύβευμα είναι η πολιτική ουσία, η διαχείριση και λύση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και της χώρας που σωρεύονται επικίνδυνα και απειλητικά.

Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΕΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΕΑΕΠ

Τοποθέτηση Γιώργου Μουλκιώτη, ειδικού αγορητή του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.

Εξ αρχής επισημάνθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία, αντί να καταργήσει τις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου, με τον οποίο οι συντάξεις μειώνονται κατά μέσο όρο 20-35%, κοροϊδεύει τους νέους με φρούδες υποσχέσεις για «πολύ καλύτερες επικουρικές συντάξεις». 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την αντιμεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση:

 • Υπονομεύει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στη δημιουργία ενός συστήματος δύο ταχυτήτων.
 • Πυροδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ηλικιακό ρατσισμό.
 • Δεν «θεραπεύει το δημογραφικό πρόβλημα.
 • Δεν παρέχει καμία εγγύηση για το ύψος των συντάξεων.
 • Οι χαμένοι από την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής είναι πολλοί (η νέα γενιά, η παλιά γενιά και οι νυν συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΕΠ, η ελληνική οικονομία) ενώ ελάχιστοι είναι οι κερδισμένοι.
 • Υπάρχει αυξημένος πολιτικός κίνδυνος σε ένα σύστημα χαμηλής πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης.

Η Νέα Δημοκρατία προβάλλει μισές αλήθειες για να αποκρύπτει τα μεγάλα ψέματα:

 • Ισχυρίζεται ότι σχεδόν όλες οι προηγμένες χώρες έχουν αναπτύξει κεφαλαιοποιητικά  συστήματα ασφάλισης αλλά δεν λέει ότι στη Σουηδία οι ατομικοί κουμπαράδες που κεφαλαιοποιούν της εισφορές, καταλαμβάνουν συγκριτικά έναν πολύ μικρό χώρο του δημόσιου συνταξιοδοτικού πυλώνα, δεδομένου ότι οι εισφορές που καταβάλλονται σε της, ανέρχονται μόλις στο 2,5%.
 • Δεν λέει τίποτα για την δομή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στη Γερμανία και τη Γαλλία και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Γιατί η Γερμανία και η Γαλλία εφαρμόζουν το διανεμητικό σύστημα καθορισμένων παροχών, πραγματοποιώντας παραμετρικές αλλαγές, προκειμένου να εξασφαλίζεται η προσαρμογή στη γήρανση του πληθυσμού.
 • Δεν εξηγεί γιατί όταν ο δεύτερος πυλώνας του συστήματος, δηλαδή η  επαγγελματική ασφάλιση (Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης/ΙΕΣΠ) λειτουργεί με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, επιλέγει να δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό για τα ΤΕΑ/ΙΕΣΠ νέο επικουρικό ταμείο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά της επαγγελματικής ασφάλισης.

Η σημερινή Κυβέρνηση αποδεικνύει και με αυτό το σχέδιο νόμου ότι πολιτεύεται σε βάρος της κοινωνίας, των συνταξιούχων, των εργαζομένων και, κυρίως, σε βάρος των νέων.

Το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας και τονίζει ότι απαιτείται μια σχεδιασμένη αναλογιστικά τεκμηριωμένη και ορθολογική πολιτική κοινωνικής ασφάλισης, μια πολιτική που να συγκλίνει με τις ευρωπαϊκές χώρες, που θα είναι ωφέλιμη και αποτελεσματική για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Τέλος, επιβάλλεται:

 • η ενίσχυση του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης
 • ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πολιτικών εγγύησης και ενίσχυσης της σύνταξης των μελλοντικών γενεών, που θα προέλθει από την συρρίκνωση της ανεργίας, την πλήρη απασχόληση, την αύξηση του μισθού των εργαζομένων αλλά και την αύξηση του ΑΕΠ και της παραγωγικότητας.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 1.9.2021

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν είναι μόνο δεξιός αλλά ένας αδέξιος & αδύναμος πρωθυπουργός

«Δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση» σημείωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές του Δήμου Βιλίων, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Στάθη Χρήστο. Ειδικότερα: «Ο κ. Μητσοτάκης με το φιάσκο του ανασχηματισμού απέδειξε ότι είναι όχι μόνο δεξιός αλλά ένας αδέξιος και αδύναμος Πρωθυπουργός. Ομολόγησε αυτό που δεν παραδεχόταν. Ότι η κυβέρνησή του απέτυχε να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Και η μεγάλη καταστροφή εδώ στα Βίλια το επιβεβαιώνει. Γι’ αυτό και εμείς επιμένουμε ότι στα αναγκαία προγράμματα ανασυγκρότησης των περιοχών, μέτοχοι και διαχειριστές πρέπει να είναι οι κάτοικοι και οι θεσμικοί φορείς. Όχι η Μαξίμου Α.Ε.».

Βίντεο ΕΔΩ.

Ο ανασχηματισμός δικαίωσε την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής
Κοινωνικά ρατσιστικές οι δηλώσεις Α.Γεωργιάδη περί «καφετζή»

«Ούτε για καφετζής» δεν έκανε ο κ. Αποστολάκης κατά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ωσάν να είναι ηθικά μεμπτό να εργάζεται κάποιος σαν καφετζής. Πρόκειται για κοινωνικό ρατσισμό, εμπνευσμένο μάλλον από τα μανιφέστα του ΛΑ.Ο.Σ., τα οποία ιδίως μετά τον ανασχηματισμό, φαίνεται ότι δίνουν το στίγμα της Κυβέρνησης. Όπως σχολίασε στα social media ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος, «”Ούτε για καφετζής” δεν έκανε ο κ. Αποστολάκης, κατά τον αυτοδημιούργητο αντιπρόεδρο & υπουργό της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Κοινωνικός ρατσισμός απευθείας από τις τηλεκπομπές & τα μανιφέστα του ΛΑΟΣ, για να μην ξεχνάμε το στίγμα της νέας Κυβέρνησης».

Μοιραστείτε την ανάρτηση.

Ασφαλιστικό: Η κυβέρνηση εξαπατά εργαζομένους αλλά & συνταξιούχους

Η κυβέρνηση της ΝΔ και με το νέο ασφαλιστικό αποδεικνύει ότι πολιτεύεται σε βάρος της κοινωνίας, των συνταξιούχων, των εργαζομένων και, κυρίως, σε βάρος των νέων. Αντί να καταργήσει τις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου, με τον οποίο οι συντάξεις μειώνονται κατά μέσο όρο 20-35%, διαλύει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και κοροϊδεύει τους νέους με φρούδες υποσχέσεις. Κάνοντας μάλιστα μία ακόμα αντιμεταρρύθμιση, δημιουργεί ένα σύστημα δύο ταχυτήτων. Στην πραγματικότητα -την οποία επιχειρεί να αποκρύψει-, δεν «θεραπεύει» το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά αντιθέτως, πυροδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ηλικιακό ρατσισμό, ενώ δεν παρέχει καμία εγγύηση για το ύψος των συντάξεων. Όπως και σε κάθε άλλο τομέα της κυβερνητικής της πολιτικής, οι χαμένοι από την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής είναι πολλοί (η νέα και η παλιά γενιά αλλά και οι νυν συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΕΠ) ενώ οι κερδισμένοι ελάχιστοι. Το Κίνημα Αλλαγής, ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ που θεσμοθέτησε και διατήρησε το ΕΚΑΣ στις δύσκολες συνθήκες, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που το κατάργησε, απαιτεί μια πολιτική κοινωνικής ασφάλισης, που θα είναι ωφέλιμη και αποτελεσματική για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

3η Σεπτέμβρη: Γιορτάζουμε 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Φέτος, στις 3 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, του κινήματος Αλλαγής και Ελπίδας. Ενόψει του εορτασμού της 3ης Σεπτέμβρη, ο Τομέας Επικοινωνίας αναρτά στα social media του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ σύντομα εμβληματικά βίντεο – αφιερώματα από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου. Ταυτόχρονα δημιουργούμε για πρώτη φορά λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο Instagram. Βασικό σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι “ΠΑΣΟΚ: Κίνημα Αλλαγής – Δύναμη Ελπίδας”.

Μοιραστείτε τα βίντεο

Κάντε follow στο Instagram

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.