ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ», ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


0
(0)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, με Δημάρχους και Αυτοδιοικητικά στελέχη, εκλεγμένα στην ΚΕΔΕ, και σε μεγάλες Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας και συγκεκριμένα:

  • Από ΚΕΔΕ με τους Γ. Λυμπέρη – Δήμαρχο Ίλιδας – Λ. Μαλούτα Δήμαρχο Κοζάνης – Μ. Ερωτόκριτο Δήμαρχο Κάσου – Γ. Τσιάμη Δημ. Σύμβουλο Δήμου Ορχομενού – Δ. Τσιαντή Δημ. Σύμβουλο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα – Δ. Τσιμπανακο Δημ. Σύμβουλο Δήμου Βόλου – Σ. Δανιηλίδη Δήμαρχο Νεάπολης
  • Από Π.Ε.Δ με τους Θ. Παπαδόπουλο Δήμαρχο Καλαβρύτων/Πρόεδρο Π.Ε.Δ Δ. Ελλάδας – Γ. Κουράκη/Πρόεδρο Π.Ε.Δ Κρήτης – Σ. Τζουλάκη Δήμαρχο Νέας Σμύρνης και Ν. Ζενέτο Δήμαρχο Ιλίου/ εκλεγμένους Δημάρχους στην Π.Ε.Δ Αττικής

Συζητήθηκαν τόσο τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με την κρίση, όσο και η προοπτική αναβάθμισης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης με θεσμικές αλλαγές προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες ανασυγκρότησης της χώρας.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Αυτοδιοίκηση και σε αυτή την κρίση στάθηκε στην πρώτη γραμμή της συνολικής προσπάθειας, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τους συγχαίρουμε από καρδιάς. Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι που ως πολιτικός χώρος επενδύουμε διαχρονικά στην Αυτοδιοίκηση.

Οι ΟΤΑ αντιμετωπίζουν σήμερα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω κατάρρευσης των εσόδων τους και των ανταποδοτικών τελών. Γι’ αυτό επιβάλλεται άμεσα μια γενναία ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ τους από την πολιτεία.

Προτείνουμε να δοθούν δυο ακόμη μηνιαίες δόσεις των ΚΑΠ.

Απαιτείται ένα ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σωτηρίας και στήριξης των ΟΤΑ με βάθος χρόνου.

Κατανομή των μέτρων του σε κάθε περιοχή, με βάση την ένταση των τοπικών προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση. Ήδη αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις σε νησιά και τουριστικές περιοχές.

Επιβάλλεται η ουσιαστική εμπλοκή της αυτοδιοίκησης, με τα δημοτικά ιατρεία στο πρόγραμμα «πρώτη Γραμμή» της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, με στελέχωση και εξοπλισμό ώστε να λειτουργεί ως μονάδα κοινωνικής φροντίδας. Μέριμνα για τη διασφάλιση των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Τα σημαντικά προγράμματα των ΟΤΑ ,που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δεν πρέπει να σταματήσουν, η Κυβέρνηση οφείλει να το διασφαλίσει.

Απαιτείται πλήρης διαφάνεια στα κριτήρια για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *