ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΕΡΣΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ;

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Νίκος Χατζηνικολάου: Η στήριξη που παρέχεται από την Κυβέρνηση στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία είναι επαρκής;

Φώφη Γεννηματά: Έχουμε πει πολλές φορές ότι η στήριξη που δίνει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζόμενους είναι ανεπαρκής. Μέτρα αποσπασματικά, χωρίς συγκεκριμένη λογική, που συνήθως εφαρμόζονται με καθυστέρηση. Εμείς έχουμε πει εδώ και πολλούς μήνες τι πρέπει να γίνει για να σταθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Πριν απ’ όλα χρειάζεται ρευστότητα η οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δυστυχώς δεν έφτασε η ρευστότητα σε αυτές τις επιχειρήσεις. Από το τελευταία πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής το 50% των επιχειρήσεων που έχουν ανάγκη έμειναν εκτός. Αποκλείστηκαν από οποιαδήποτε ρευστότητα. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής για την χρονιά που μας έρχεται ίσο τουλάχιστον με τα ποσά που δόθηκαν το 2020. Και αυτά που θα δίνονται στους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να είναι κατά 70% ενίσχυση και 30% δάνειο. Γιατί δεν μπορούν να το επιστρέψουν.

Νίκος Χατζηνικολάου: Η απόφαση, οι επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2,3 να είναι σε ένα τμήμα τους επιδότηση, επομένως να μην επιστραφούν με οροφή το 50%, είναι αρκετή ή χρειάζεται μεγαλύτερη γενναιότητα;

Φώφη Γεννηματά: Τουλάχιστον για τις προηγούμενες δόσεις θα πρέπει να φτάσουμε στο 50%. Αλλά από εδώ και πέρα ούτε αυτό είναι αρκετό. Η λύση θα είναι το 70% να είναι ενίσχυση. Αλλά δεν αρκεί από μόνη της η ρευστότητα. Έχουν συσσωρευτεί υποχρεώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Χρειάζεται, λοιπόν, γενναία ρύθμιση, αλλά και κούρεμα. Εμείς προτείνουμε τουλάχιστον 120 δόσεις και για τους συνεπείς να μπορεί να υπάρξει και 30% κούρεμα, αλλά και απάλειψη προστίμων και προσαυξήσεων. Βεβαίως θα πρέπει να παγώσουν οι πλειστηριασμοί με νόμο, όχι απλώς επειδή δεν λειτουργούν τα δικαστήρια, αλλά να είναι ρητή ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης. Θεωρούμε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί επιδότηση στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για να μην έχουμε εκτίναξη της ανεργίας.

Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτά που λέτε τα έχετε αποτιμήσει; Μπορεί να τα αντέξει το κρατικό ταμείο;

Φώφη Γεννηματά: Είναι βέβαιο ότι μπορεί να τα αντέξει. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε πει στο τελευταίο διάγγελμα που έκανε ότι έχει 37 δις ευρώ να διαθέσει για την πανδημία. Έχει αυτή τη στιγμή ένα απόθεμα από την υπερφορολόγηση που είχε επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γονατίζοντας τους μικρομεσαίους στο προηγούμενο διάστημα και έχει ένα σημαντικό ποσό από το δανεισμό στον οποίο έχει προβεί η Κυβέρνηση και βεβαίως λόγω της στήριξης από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα όλο αυτό το διάστημα δανειζόμαστε με πάρα πολύ ευνοϊκούς όρους. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει εμπροσθοβαρώς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους για να μην έχουμε ερείπια. Γιατί μετά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Όπως και για τους εργαζόμενους, επειδή είπατε πριν γι’ αυτούς που ζουν με τα 534 ευρώ, πραγματικά ζουν στα όρια της φτώχειας. Υπάρχουν οικογένειες ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχουν ένα χρόνο και να δουν μισθό στο σπίτι τους. Θα έπρεπε λοιπόν να καλύπτεται το 100% του μισθού τους στο βαθμό δεν περνά ο μισθός αυτός τα 1000 ευρώ το μήνα. Γιατί πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, που τους υποχρεώνει να μείνουν στο σπίτι τους, δεν είναι δική τους ευθύνη. Είναι μία κεντρική επιλογή.

Νίκος Χατζηνικολάου: Θέλω το σχόλιό σας για την διαχείριση της υγειονομικής πλευράς της πανδημίας και για τα μέτρα που όλα δείχνουν ότι θα παρθούν αύριο.

Φώφη Γεννηματά: Αυτή τη στιγμή όλοι συζητούν το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία στην ελληνική κοινωνία και αισθάνομαι κάπως άχαρα που έχω αυτό το ρόλο. Αλλά ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει τα λάθη και να προλαβαίνει. Επειδή λοιπόν είδαμε ότι το δεύτερο κύμα η κυβέρνηση το αντιμετώπισε απροετοίμαστη, χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, λέω συχνά στον κ. Μητσοτάκη ότι πηγαίνετε βλέποντας και κάνοντας και εκνευρίζεται, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς έχει κόστος και σε ανθρώπινες ζωές, έχει κόστος και στην οικονομία.

Νίκος Χατζηνικολάου: Μπορεί να κάνει κάποιος κάτι διαφορετικό από το να βλέπει πως είναι τα πράγματα και να τα ζυγίζει;

Φώφη Γεννηματά: Το πρώτο θέμα που πρέπει να δει είναι τα περισσότερα τεστ και η καλύτερη ιχνηλάτηση για να μπορεί να ζυγίζει πιο σωστά και άρα να παίρνει πιο γρήγορα τις αποφάσεις και να είναι πιο αποτελεσματικές. Γιατί μέχρι σήμερα κάναμε λιγότερα τεστ από ότι χρειαζόμασταν και η ιχνηλάτηση γίνεται μόνο κεντρικά από το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας, που σημαίνει ότι δεν γίνεται αποτελεσματικά. Δεν γίνεται αποτελεσματικά στο σύνολο της χώρας. Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην παίρνονται οριζόντιες αποφάσεις. Ακούω πάρα πολλούς λοιμωξιολόγους που λένε ότι λένε ότι χρειάζεται επιφυλακή και χειρουργικές παρεμβάσεις. Είναι χειρουργικές παρεμβάσεις να παίρνονται οριζόντιες αποφάσεις σε όλη τη χώρα και σε περιοχές που είναι και στο πράσινο και στο πορτοκαλί και στο κόκκινο; Δεν είναι. Φωνάζουμε εδώ και καιρό. Είμαστε μία νησιωτική χώρα. Θα μπορούσαμε να το έχουμε αυτό αξιοποιήσει, να έχουμε στεγανοποιήσει τα νησιά, να τους έχουμε δώσει οξυγόνο, να τους έχουμε δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτό θα είχε θετικό αντίκτυπο για την οικονομία και τη χώρα. Ούτε αυτό έγινε. Αποφασίζουν οριζόντια μέτρα παντού. Είναι χειρουργικές οι παρεμβάσεις να λειτουργούν τα σχολεία ξανά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν πριν κλείσουν, που τα οδήγησαν στο κλείσιμο με συνωστισμό χωρίς πρόσθετους εκπαιδευτικούς με εικοσιπέντε παιδιά στην τάξη και με τα παράθυρα ανοιχτά μέσα στο χειμώνα; Και τώρα μας λένε ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα στα παιδιά και αναρωτιόμαστε μάλιστα αν ευθύνεται η βρετανική μετάλλαξη για αυτό. Θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει τα σχολεία με άλλους όρους. Δεν μπορούσε να γίνει εκ περιτροπής το μάθημα; Δεν μπορούσαν να έχουν βρει αίθουσες, να έχουν προσλάβει εκπαιδευτικούς; Από πέρσι το Μάρτιο τα λέμε. Είχαν χρόνο να προετοιμαστούν. Ότι γινόταν πέρσι, γίνεται και τώρα. Δεν μάθαμε τίποτα από τα λάθη σε όλη αυτή τη διαδρομή. Και βεβαίως η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η μόνη διαφορά του ΕΣΥ σε σχέση με πριν από ένα χρόνο είναι οι δωρεές της Βουλής και του Ιδρύματος Νιάρχου. Και οι προσλήψεις για να λειτουργήσουν τα καινούργια κρεβάτια που προέκυψαν από τις δωρεές προκηρύχτηκαν μόλις το Νοέμβριο. Πως θα αντέξει το ΕΣΥ μία νέα πίεση αυτή τη στιγμή; Που είναι οι περίφημες προσλήψεις; Δεν μας απάντησαν ποτέ. Και βεβαίως δεν στηρίζεται το υγειονομικό προσωπικό. Φωνάζουμε τόσο καιρό να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Είχαμε πει να τους δοθεί δώρο τα Χριστούγεννα. Δεν αρκεί το χειροκρότημα γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν λοιπόν περιθώρια βελτίωσης και είμαστε εδώ να πιέσουμε την κυβέρνηση να βελτιωθεί γιατί έχει να κάνει με τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα Radio” και στην εκπομπή “Μπες στο Θέμα” με τον Παντελή Καψή και τη Ντόνα Δρούτσα παραχώρησε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων τόνισε:

 • Είναι ελληνική ιδιαιτερότητα να εγκαθίστανται αστυνομικά τμήματα μέσα στα πανεπιστήμια. Αυτό αντιστρατεύεται το άρθρο 16 του Συντάγματος. Ουσιαστικά καταργεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Το να φυτέψεις την κεντρική αστυνομία μέσα σε ένα πανεπιστημιακό χώρο και δίπλα στους φοιτητές είναι πηγή εντάσεων.
 • Η αστυνομία που υπάρχει στις ΗΠΑ και την Αγγλία είναι ειδικό σώμα, υπάγεται στο πανεπιστήμιο, εκπαιδεύεται από τις τοπικές αρχές, συνεργάζεται, αλλά δεν είναι μέρος της μητροπολιτικής ή πολιτειακής αστυνομίας. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε για ειδικό σώμα, που υπάγεται στην πρυτανεία, συνεργάζεται αν χρειαστεί με την αστυνομία, ενώ προβλέπεται κάρτα εισόδου στο χώρο.
 • Δεν έχουμε μετατοπίσεις σημαντικές από κόμμα σε κόμμα, όμως κρατάμε και αυξάνουμε οριακά τη δύναμή μας. Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι που μπαίνουν σε μία γκρίζα ζώνη περισυλλογής ή ενδοσκόπησης, όμως η πανδημία θα δημιουργήσει νέα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα.
 • Ζούμε έναν ιδιότυπο περιορισμό της δημόσιας παρουσίας μας από τα ΜΜΕ και ιδίως στα κανάλια. Το έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές και με στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνει και η έκθεση του ΕΣΡ.
 • Είναι μεγάλη ευκαιρία να ψηφιοποιηθεί η δημόσια διοίκηση, όπως γίνεται με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού. Θα είμαστε οι πρώτοι, που θα επικροτήσουμε τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 5/2 (14.30)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη στα Μεσημβρινά Γεγονότα του Star Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Θώμη Παληού, σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 14:30.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τον Γ. Καββαθά, πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Σ.Ε και της ΓΣΕΒΕΕ και τον Μ. Κατρίνη, Υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κατάστημα εστίασης στο Γκάζι .

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα καταστήματα της εστίασης κινδυνεύουν με αφανισμό, δεν τα βγάζουν πέρα. Και μαζί τους χιλιάδες άνθρωποι που ζουν από αυτά. Δεν πρέπει να μπουν λουκέτα και φυσικά δεν πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά.

Γι αυτό, καλούμε την κυβέρνηση άμεσα, να υιοθετήσει τα στοχευμένα και ρεαλιστικά μέτρα στήριξης που έχουμε προτείνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Πριν να είναι αργά.

Προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την στήριξη της εστίασης

Το Κίνημα Αλλαγής για την εστίαση προτείνει:

ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

 • Πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις της εστίασης ύψους 1 δις, με το 70% να είναι ενίσχυση και 30% δάνειο, με ρήτρα διατήρησης προσωπικού για 4 τουλάχιστον μήνες. Μείωση του κριτηρίου πτώσης τζίρου στο 10%.
 • Για τους 3 πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, να μην επιστραφεί το 50% του ποσού. Με βάση την πρόσφατη αναθεώρηση του πλαισίου από την Ε.Ε., αυτή η δυνατότητα παρέχεται στα κράτη-μέλη

ΜΕΤΡΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 • Επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για 6 μήνες μετά το άνοιγμα της επιχείρησης
 • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% για όλο το 2021
 • Μείωση των δημοτικών τελών για 4 μήνες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων

ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 • Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών σε δημόσιο-ταμεία με κούρεμα του 30% της οφειλής για όσους είναι συνεπείς στη ρύθμιση
 • Απαλλαγή από τις πάγιες χρεώσεις για ηλεκτροδότηση-τηλεφωνία-υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης για το σύνολο του διαστήματος που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή ή εναλλακτικά χρονική μετάθεση των σχετικών υποχρεώσεων που γεννήθηκαν στο lockdown από το 2022 σε 24 δόσεις.
 • Αναστολή καταβολής δόσεων τραπεζικών δανείων για διάστημα 4 μηνών μετά το άνοιγμα των καταστημάτων

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

 • Επέκταση της μείωσης των μισθωμάτων σε ποσοστό 50% για 4 μήνες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων
 • Παράταση επαγγελματικών μισθώσεων και αναστολή εξώσεων για το 2021
 • Μετά το τέλος της αναστολής, ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων με κλιμακούμενη επιδότηση ανάλογα με το αν εξυπηρετείται ή όχι το δάνειο, χωρίς τις αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται από τις τράπεζες
 • Αναστολή πλειστηριασμών επαγγελματικών ακινήτων που συνδέονται με δάνειο ως υποθήκη, μέχρι το τέλος του 2021

Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.2.2021

Στήριξη της εστίασης: Οι ολοκληρωμένες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

Ηλεκτρονικά βιβλία (myDATA): Ν’ απαντήσει η κυβέρνηση ποιες είναι οι «μεγάλες εταιρείες» που υπαγορεύουν την πολιτική της!

Εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος στους εκπροσώπους της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αχαΐας ότι η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA) δεν μπορεί να παραταθεί έως τις 01.01.2022 από τις 01.04.2021 που είναι η τρέχουσα ημερομηνία εφαρμογής της, επειδή «υπάρχουν πιέσεις από μεγάλες εταιρίες για να ξεκινήσουν άμεσα». Αληθεύουν όσα εμφανίζεται να είπε ο υφυπουργός; Ποιες είναι οι «μεγάλες επιχειρήσεις» και σε ποιον ασκούν τις πιέσεις; Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει κίνητρα μόνο στις επιχειρήσεις που επιλέγουν τη διαβίβαση των στοιχείων μέσω παρόχων και όχι στο σύνολο των επιχειρήσεων; Γιατί το υπουργείο Οικονομικών επιλέγει να επιβάλλει πρόσθετα διοικητικά και οικονομικά κόστη που τελικά ωφελούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις; Και θα λάβει το υπουργείο την αυτονόητη

απόφαση σε συνεννόηση με τον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνικών για οριστική αναστολή του μέτρου των ηλεκτρονικών βιβλίων έως το τέλος της πανδημίας;

Δημοτικός Αθλητισμός: Ο κ. Αυγενάκης καλεί τους δημάρχους να πετάξει έξω τους δημότες και τα σωματεία από τις εγκαταστάσεις!

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις μεθοδεύσεις και τα ατοπήματα του κ. Αυγενάκη στο χώρο του αθλητισμού. Τελευταίο εξ αυτών είναι πως, αντί να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων, όπως υποχρεούται η κυβέρνηση να πράξει από το νόμο, καλούν αναρμοδίως τους δημάρχους να παρανομήσουν και να πετάξουν έξω τους δημότες και τα νόμιμα σωματεία τους! Το θέμα αναδεικνύουν με ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας άμεσα απαντήσεις.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τους αυτοσχεδιασμούς και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.

Με τις παρεμβάσεις τους δίχασαν και τους επιστήμονες και προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στην κοινωνία.

Κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για το πως αποφασίζουν και ενισχύουν την αναποτελεσματικότητα των  – ούτως ή άλλως – προβληματικών μέτρων. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής, ούτε λέξη για το συνωστισμό και τα κρούσματα στα σχολεία.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.