ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα Social Media για τη συμπλήρωση 39 ετών από τη μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ

18 Οκτώβρη του 1981. Ιστορική νίκη ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Νίκη Δημοκρατίας, εθνικής συμφιλίωσης, νίκη Αλλαγής. Νίκη για αξιοπρέπεια και καλύτερες μέρες στους Έλληνες, στις Ελληνίδες.

Τώρα στις νέες συνθήκες το αίτημα για τη νέα Αλλαγή συσπειρώνει όλο και περισσότερους πολίτες.

Νέα Αλλαγή για ισχυρή Ελλάδα. Μια Ελλάδα που ξέρει να διεκδικεί, και όχι απλά να συναινεί. Η Ελλάδα που σέβονται όλοι.

Νέα Αλλαγή για ποιότητα στη Δημοκρατία και ενότητα του Ελληνικού λαού.

Νέα Αλλαγή με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Νέα Αλλαγή που μπορεί να καθοδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής, η προοδευτική παράταξη του σήμερα, το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Σχόλιο Παύλου Χρηστίδη εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Οι παπαγάλοι του Μαξίμου ξαναχτυπούν.

Τους φόβισαν τα νέα σημάδια ανόδου του Κινήματος Αλλαγής και αντιδρούν σπασμωδικά.

Ιδιαίτερα τους ενοχλεί η σκληρή αντιπολίτευσή μας, οι θέσεις και επισημάνσεις μας στα εθνικά θέματα.

Ο στόχος τους για ένα Κίνημα Αλλαγής ελεγχόμενο και δορυφόρο της δεξιάς θα αποτύχει, για μια ακόμη φορά. Ματαιοπονούν. Ας ασχοληθούν με τα «του οίκου τους», που τρίζει από τα προβλήματα.

Οι δικές μας ρίζες στην κοινωνία είναι πολύ βαθιές. Οι πολίτες βλέπουν , κρίνουν και έχουν τον τελευταίο λόγο.

Η απαίτηση για Νέα Αλλαγή κάθε μέρα δυναμώνει.

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΔΗΘΕΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΟΡΣΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΛΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο Κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤEI MONO ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Open Tv στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» με τη Δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη

Η Ευρώπη στέκεται κατώτερη των περιστάσεων και οι αποφάσεις της είναι απογοητευτικές για τη χώρα μας.

Είναι εμφανές ότι πίσω από αυτό βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα και κυρίως η Γερμανία.

Αυτό δημιουργεί ένα πολύ κακό δεδικασμένο και δίνει κακή εντύπωση.

Έχουμε δημιουργήσει μια ένωση, μια ομοσπονδία κρατών μελών για να εγγυόμαστε την ασφάλεια , την ειρήνη και την αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως τα γεγονότα με την Τουρκία και η άρνηση από μια σειρά κρατών μελών να προασπίσουν την δυναμική και τα συμφέροντα της Ένωσης δημιουργεί αντιευρωπαϊκά αισθήματα και δίνει την δυνατότητα στον κ. Ερντογάν να κάνει ό,τι θέλει χωρίς καμία συνέπεια.

Το 2018 και 2019 η Γερμανία ήταν ο καλύτερος πελάτης της Τουρκίας όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα και από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Για μας είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να υπάρχει εμπάργκο όπλων προς μια χώρα εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης που συνιστά απειλή ενάντια σε χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Άκουσα πριν 2 μέρες τον κ, Πέτσα να μιλάει για στενό κορσέ τον όποιο θα επιβάλουν η κυβέρνηση με την πίεση της στους Ευρωπαίους και στον Ερντογάν , εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως σαν κολάν μοιάζει αυτό το οποίο φοράει ο κ. Ερντογάν, ο οποίος μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και να κάνει ότι θέλει όπου θέλει, έχει παρέμβαση σε πάνω από 9 χώρες της ευρύτερης περιοχής και κανείς δεν του λέει τίποτα και τον νομιμοποιούν να αλωνίζει στην περιοχή.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή στρατηγική έχει αποτύχει και θα το βρούμε μπροστά μας αυτό και εμείς και όλοι οι ευρωπαίοι.

Εμείς λέγαμε συνεχώς πως πρέπει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε, είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της χώρας

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΑΒ

Οι αισιόδοξες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την Ενεργοποίηση της Αμυντικής μας Βιομηχανίας δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μοναδική Αεροπορική Βιομηχανία της χώρας, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η κατάσταση και τα προβλήματα αντί να βελτιώνονται, δυστυχώς επιδεινώνονται. Στην ΕΑΒ επικρατεί ένα κλίμα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα και για την αναπτυξιακή πορείας της.

Συγκεκριμένα:

*Παραμένει ακέφαλη μετά την αναγκαστική παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου, και, όλα αυτά μετά από ένα επτάμηνο από τον διορισμό του από την κυβέρνηση.

*Την απαράδεκτη συνεχιζόμενη καθυστέρηση ενός εξαμήνου της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ των εργαζομένων και της Διοίκησης, που ρυθμίζει ορισμένες εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων.

*Οι απεργιακές κοινοποιήσεις των εργαζομένων, λόγω της αδιαλλαξίας του Υπουργού Οικονομικών να ρυθμίσει εργασιακά θέματα που τους αφορούσαν, όπως αυτό της επικίνδυνης εργασίας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αμφίβολο μέλλον της εταιρίας έχουν δημιουργήσει:

*Καθυστέρηση στα προγράμματα της Lockheed Martin που αφορούν σε απάρτια των αεροσκαφών F-16 και C-130J, αμερικανικών συμφερόντων. Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα αποτελούν τουλάχιστον το 70% των εσόδων της εταιρίας. Τα γεγονότα αυτά έχουν δημιουργήσει σκέψεις στη Lockheed Martin να μεταφέρει τα προγράμματα αυτά σε άλλες χώρες που επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες. Αυτό θα έχει δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις, πέραν των άλλων θεμάτων εμπιστοσύνης και τεχνογνωσίας στην εταιρία.

*Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δικών μας προγραμμάτων που αφορούν στις αναβαθμίσεις των Α/Φ C-130H (επείγον), P-3B, Ε/Π Super Puma κλπ.

Για όλα αυτά, το Κίνημα Αλλαγής ανησυχεί ιδιαίτερα, και ζητά επειγόντως ενημέρωση για όλα τα λειτουργικά υπαρκτά προβλήματα, καθώς και για το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στο μέλλον της εταιρίας.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΤΩΡΑ – ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΘ

Στην τελετή παράδοσης των 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διατέθηκαν από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για τη νόσο Covid-19, παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα, που παραδίδονται οι 50 κλίνες της Βουλής και η ικανοποίησή μου είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε να μην είναι ακόμη μια οικονομική εισφορά, αλλά να αξιοποιηθεί για την κατασκευή νέων κλινών εντατικής θεραπείας και ο πρόεδρος έκανε αποδεκτή την πρόταση μας.

Το ότι σήμερα αυτό παίρνει σάρκα και οστά, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν τόσο συντονισμένα και αποτελεσματικά για να έχουμε αυτές τις κλίνες τόσο γρήγορα. Όμως, θα επιμείνω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει όχι με αποσπάσεις σε βάρος άλλων νοσοκομείων, αλλά με σταθερές προσλήψεις και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά για να μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε νωρίτερα η κ. Κουτσούκου.

Δυστυχώς, αυτό το κομμάτι έχει καθυστερήσει και πρέπει να το δείτε κ. Πρωθυπουργέ το συντομότερο δυνατό.

Γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι προστάτης του ελληνικού λαού και πρέπει να στηριχθεί με πράξεις, όπως με πράξεις πρέπει να στηριχθεί και το ανθρώπινο δυναμικό. Και μιας και μιλήσατε για την προσφορά ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των γιατρών, θέλω να πω ότι χωρίς άλλη καθυστέρηση θα πρέπει να ενταχθεί το υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου συστήματος υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος, είναι στην πρώτη γραμμή και δεν αρκεί να τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια. Εύχομαι πράγματι να είστε αχρείαστοι, αλλά και όταν σας χρειαζόμαστε -γιατί δυστυχώς σας χρειαζόμαστε- να είστε πάντα αποτελεσματικοί και η μάχη που δίνετε να είναι μάχη για τη ζωή.

Ακολουθεί ο διάλογος της Φώφης Γεννηματά με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια:

Β. Κικίλιας: Σε δύο μήνες θα έχει εναέρια γέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία με τις ΜΕΘ και το κεντρικό κτίριο. Είναι σημαντικό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί αν δεν ήταν η Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή εσείς, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα εδώ.

Φ. Γεννηματά: Και η πρότασή μας. Μην το ξεχάσετε αυτό. Εμείς το εισηγηθήκαμε στον Πρόεδρο της Βουλής. Και προς τιμήν του το αποδέχτηκε.

Β. Κικίλιας: Και η πρότασή σας βεβαίως. Έχετε δίκιο και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 19.10.2020

50 ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”: Η πρωτοβουλία μας έγινε πράξη

Η πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ ενάντια στην πανδημία είναι επιτακτική και επείγουσα. Σήμερα ήταν μια μέρα που η προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής και της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά έπιασε τόπο, καθώς εγκαινιάστηκαν οι 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Θυμίζουμε ότι με επιστολή της στις 30 Μαρτίου, η Πρόεδρος του Κινήματος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, καλώντας τον “να αναλάβει πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος”.

Όπως τόνισε στις σημερινές της δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά, αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν συντονισμένα και αποτελεσματικά για να παραδοθούν οι 50 κλίνες τόσο γρήγορα. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν πρέπει να λειτουργήσουν με αποσπάσεις σε βάρος άλλων νοσοκομείων, αλλά με νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά, για να μπορέσει να ενεργήσει αποτελεσματικά. Δυστυχώς, όπως επισημαίνουμε, αυτό το κομμάτι έχει καθυστερήσει.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναλαμβάνει ότι το ΕΣΥ, η μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε στην υγειονομική κρίση προστάτης του ελληνικού λαού, γι’ αυτό και το ανθρώπινο δυναμικό του, οι μαχητές της πρώτης γραμμής, πρέπει να στηριχθούν με πράξεις και ν’ αναγνωριστεί η προσφορά τους: να ενταχθούν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στα βαρέα και ανθυγιεινά και να μην τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΕΑΒ: Τα προβλήματα διογκώνονται, ζητάμε άμεση ενημέρωση από την Κυβέρνηση

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη να μιλά για την ενεργοποίηση της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας μας, αλλά διαπιστώνουμε ότι στη μοναδική αεροπορική βιομηχανία που διαθέτουμε, την ΕΑΒ, τα προβλήματα διογκώνονται. Επικρατεί πλέον ένα κλίμα που δημιουργεί ερωτήματα για τη βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή πορεία της. Στα πραγματικά προβλήματα, όπως ότι η εταιρεία παραμένει ακέφαλη μετά την “αναγκαστική” παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου ή ότι καθυστερεί για έξι μήνες η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, έρχεται να προστεθεί η καθυστέρηση σε εξοπλιστικά προγράμματα. Ως Κίνημα Αλλαγής εκφράζουμε την ανησυχία μας και ζητάμε επείγουσα ενημέρωση από την Κυβέρνηση για το μέλλον της εταιρείας. Περισσότερα ΕΔΩ

Ενοχλούμε και γι’ αυτό μας “χτυπούν”

Η σκληρή αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, οι σταθερές θέσεις και οι καίριες επισημάνσεις μας στα εθνικά θέματα ενοχλούν. Η σταδιακή άνοδος του Κινήματος Αλλαγής στις δημοσκοπήσεις ενεργοποίησε τους… “παπαγάλους” του Μαξίμου και ξεδιπλώνουν το σχέδιό τους για ένα Κίνημα Αλλαγής ελεγχόμενο και δορυφόρο της Δεξιάς.

Θα αποτύχουν. Δεν θα υποκύψουμε, διότι οι δικές μας ρίζες στην κοινωνία είναι βαθιές. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες που βλέπουν και κρίνουν. Και θα έχουν ασφαλώς τον τελευταίο λόγο στις κάλπες, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Διότι η απαίτηση για Νέα Αλλαγή κάθε μέρα δυναμώνει! Περισσότερα ΕΔΩ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.