ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Σημεία εισήγησης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στο Πολιτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

1)Την περίοδο της καραντίνας, παρά το μονοθεματικό χαρακτήρα της ενημέρωσης και τα περιορισμένα μέσα, αρθρώσαμε έναν συνεπή, συνεκτικό και εθνικά ωφέλιμο αντιπολιτευτικό λόγο. Αυτό είναι κοινά αποδεκτό.

Καταθέσαμε δομημένες, στοχευμένες προτάσεις.

Αναδείξαμε και τιμήσαμε την κληρονομιά του ΕΣΥ, αλλά και την ανάγκη αναγέννησης του.

Επισημάναμε λάθη, αστοχίες, αδικίες.

Κανείς δεν δικαιούται να πει ότι κρυφτήκαμε ή ότι κάναμε κριτική από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης.

Με την έναρξη της νέας φάσης σταδιακής επανεκκίνησης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής επισημάναμε ότι η ευθύνη της Κυβέρνησης για να μείνουμε ασφαλείς, αυξάνεται. Δεν μείναμε όμως θεατές. Προτείναμε έγκαιρα ένα ρεαλιστικό, Ενδιάμεσο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων ώστε να μείνει «ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία». Σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της παραγωγής και της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα διστακτικά και ανεπαρκή. Χωρίς σχέδιο σύρεται πίσω από τις πιέσεις και τις ανάγκες.

Στην πρόσφατη συνέντευξη του ο Πρωθυπουργός προκειμένου να δώσει τα εύσημα στον εαυτό του και στην Κυβέρνησή του , ωραιοποίησε τα πράγματα στη χώρα.

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Απαντάμε ΟΧΙ.

Να δούμε την μεγάλη εικόνα.

Να μιλήσουμε καθαρά για τα ζητήματα που δημιουργεί η κρίση, στην οικονομία και την Κοινωνία μας.

Η ατζέντα της σύγχρονης, «έξυπνης», σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφει ως μοναδική εναλλακτική πρόταση γι αυτό και πληθαίνουν οι απομιμήσεις.

Η Κεντροδεξιά επιχειρεί να υφαρπάξει λεξιλόγιο της Κεντροαριστεράς μετά την αποκάλυψη του αδιεξόδου της ασυδοσίας της αγοράς. Επιχειρεί να εμφανιστεί ρητορικά και προσχηματικά μεταλλαγμένη. Απλά κρύβονται μέσα στην πανδημία με ψευτο-ιδεολογήματα της ΝΔ για “νέο ΕΣΥ” ή κοινωνικές συμφωνίες.

Όταν όμως η “κανονικότητα” της συντήρησης συναντά την οικονομική πραγματικότητα των πολιτών, το πραγματικό πρόσωπο αποκαλύπτεται. Τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης στην οικονομία είναι αποθαρρυντικά, με αντιφατικές εκτιμήσεις, με παλαικομματικές πρακτικές, με μπόλικη επικοινωνία και λιγότερη ουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει.

Με σημάδια κόπωσης από τον βυζαντινισμό και τα εσωτερικά πυρά, χωρίς πυξίδα, με νέα Ζάππεια και εμπόριο ελπίδας, προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία του να μιμηθεί μαρκίζες της σοσιαλδημοκρατίας. Το δήθεν κοινωνικό συμβόλαιο του , ως κυβέρνηση, ήταν ουσιαστικά η αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων και η εξαφάνιση της αυτοαπασχόλησης ώστε να τους διαχειρίζεται εκλογικά.

Εμείς λέμε κάτι διαφορετικό. Ότι το κοινωνικό συμβόλαιο θέλει επαναδιαπραγμάτευση. Η οικονομική ύφεση είναι η αφορμή για να το ξαναγράψουμε. Με έναν νέο διάλογο, που φέρνει την εργασία πρώτη στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Απλά αντί να χρηματοδοτούμε εκ των υστέρων τα λουκέτα, την ύφεση ή τις offshore κάποιων, να κρατήσουμε όρθιους τους εργαζομένους σήμερα.

Εμείς προχωράμε, αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτός είναι ρόλος μας με ξεκάθαρη γραμμή και αυτόνομη πορεία. Τα προβλήματα της κρίσης είναι μπροστά μας και εδώ θα μετρηθεί το ανάστημα όλων μας.

……………………………..……. . ……………………………..……. . ……………………………..…….

2) Κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο καθαρό, ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι η στήριξη κυρίως των μεγάλων και ισχυρών, εις βάρος της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των ασθενέστερων.

Απορρυθμίζονται συστηματικά και με σχέδιο οι εργασιακές σχέσεις. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης εφαρμόζει το δόγμα μισή δουλειά, μισός μισθός. Η μερική απασχόληση γίνεται κανόνας.

Απουσία ουσιαστικής μέριμνας για τους άνεργους.

Η μεσαία τάξη έχει εγκαταλειφθεί. Κάθε ουσιαστικό μέτρο – όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις – που την αφορά αναβάλλεται.

Οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες, χρηματοδοτήσεις εξαγγέλλονται, αλλά υπονομεύονται στην πράξη από την επιμονή των τραπεζών σε υπερβολικά κριτήρια και εγγυήσεις, ακόμα και σε εγγυημένα από το κράτος δάνεια.

Οι αγρότες είναι στο περιθώριο. Απουσιάζει ακόμα και η αναφορά για τα προβλήματα τους.

Η πρόσβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, εξασφαλίζεται μόνο για τους μεγάλους παίχτες, ενώ για δήμους, αγρότες, ενεργειακές κοινότητες εγείρονται απαγορευτικά τείχη.

Ενώ την ίδια ώρα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αναβάλλονται επ’ αόριστον και οικοδομείται μεθοδικά ένα πελατειακό κράτος. Απροκάλυπτα πλέον κομματικά στελέχη –ακόμη και με ακροδεξιές περγαμηνές-διορίζονται σε «ευαίσθητες» θέσεις. Οι προσλήψεις μετακλητών διευρύνονται. Η αδιαφάνεια κυριαρχεί στις δημόσιες συμβάσεις, με αποτέλεσμα ορισμένες να ακυρώνονται. Τα μυστικά κονδύλια «καλά κρατούν» και επεκτείνονται.

Την ίδια στιγμή είναι σχεδόν απόλυτη η απουσία από τις κρίσιμες Ευρωπαϊκές εξελίξεις που θα κρίνουν το μέλλον μας.

Ο Πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις «διεκδίκησης» μόνο στα Ελληνικά ΜΜΕ, αλλά στα Ευρωπαϊκά όργανα κρύβεται πίσω από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία.

Ακόμη και στα κρίσιμα εθνικά θέματα η έλλειψη με ευθύνη της Κυβέρνησης, Εθνικής Στρατηγικής είναι εμφανής. Λανθασμένοι Κυβερνητικοί χειρισμοί και άστοχες δηλώσεις επιτείνουν το πρόβλημα και δημιουργούν νέους κινδύνους.

Και μια ακόμη σημαντική παρατήρηση για το μεγάλο ζήτημα του Ελληνικού Τουρισμού.

Όλοι συμφωνούμε στην ανάγκη στήριξης του για να σώσουμε ότι μπορούμε για το 2020, να θέσουμε ισχυρές βάσεις για την ανάκαμψη το 2021.

Όμως η Κυβέρνηση δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα .

Ο ΦΠΑ μειώθηκε μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα. Όχι στην εστίαση ή στη διαμονή όπως είχαμε προτείνει.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού παραμένει σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο.

Η μείωση του ποσοστού της Προκαταβολής Φόρου παραπέμφθηκε στον Ιούλιο και βλέπουμε….

Και τα μόνα μέτρα που έμειναν, αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που δουλεύουν ή θα δουλέψουν με μερική απασχόληση.

Αλλά υπάρχει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα.

Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου «ανοίγματος» με συνεχή έλεγχο και αξιολόγηση με επιστημονική τεκμηρίωση του κάθε βήματος.

– Έπρεπε ήδη να έχει γίνει πράξη η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, η ενίσχυση των Νοσοκομείων αναφοράς, η ετοιμότητα για άμεση ανταπόκριση σε τυχόν προβλήματα στα μικρότερα νησιά.

– Η πλήρης εφαρμογή του δικτύου πρώτης γραμμής με πολλά τεστ.

Ο χωρισμός τέλος της χώρας σε 3 υγειονομικές ζώνες χωρίς συγκεκριμένα σχέδια εγγύησης της ασφάλειας στην πράξη στις πιο αδύναμες περιοχές, μπορεί να τις καταδικάσει σε μαρασμό. Κάτι που είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

……………………………..……. . ……………………………..……. . ……………………………..…….

3)Είμαστε δύναμη Προόδου και Δημιουργίας.

Αντίπαλός μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές που εκπορεύονται και καθοδηγούνται από το μοναδικό κέντρο της εξουσίας,το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί ανήκει η πολιτική ευθύνη και για τις ανεπάρκειες, τις ανικανότητες, τον αυταρχισμό.

Ο αγώνας μας είναι Μαραθώνιος, δεν είναι «κατοστάρι».

Χρειάζεται αντοχή, επιμονή, πίστη στις αρχές, στις αξίες, στους στόχους μας.

Ένα αυτόνομο, δυναμικό και ανεξάρτητο Κίνημα Αλλαγής ενοχλεί. Ενοχλεί διάφορα κέντρα εξουσίας μια κεντροαριστερά που τιμά τις αξίες της, αντιπολιτεύεται τον φυσικό της αντίπαλο, χωρίς να δίνει συγχωροχάρτι σε όσα έγιναν μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Γι’ αυτό και κάθε φορά που υψώνεται δυνατά η φωνή μας και αναθαρρεύει ο προοδευτικός κόσμος, κάποιοι προσπαθούν να μας κοντύνουν.

Να μας συνθλίψουν μέσα από σενάρια ρυμούλκησης, φτιαχτά πρωτοσέλιδα, φέηκνιουζ και αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις, κάνοντας την τρίχα τριχιά δηλώσεων στελεχών μας, επιστρατεύοντας ακόμη και απαξιωτικά σχόλια για βουλευτές μας, ανασύροντας τον σεξισμό και την χυδαιότητα εναντίον μου.

Είναι στο χέρι μας να μην τους περάσει. Έχουμε όλοι την πολιτική αλλά και ατομική ευθύνη να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την αυτονομία της Παράταξης, την ποιότητα της αντιπολίτευσης, την ιδεολογική και πολιτική μας ταυτότητα, την κοινή μας απόφαση να προχωρήσουμε μαζί μπροστά.

Σε αυτή την προσπάθεια τους χρειαζόμαστε όλους όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Ότι θέλουν πραγματικά να αγωνισθούν μαζί μας.

Έχοντας κλείσει τα αυτιά τους στις σειρήνες της εξουσίας, μακριά από την ανάγκη μιας προσωρινής «καρέκλας».

Τους απλώνουμε το χέρι, για να έρθουν κοντά μας.

Έχουμε μπροστά μας την διαμόρφωση του νέου ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την χώρα και την Κοινωνία.

Το Πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής.

Που πρέπει να έχει προτεραιότητα την ανόρθωση της οικονομίας, τη μείωση των ανισοτήτων, όχι τα κέρδη για τις ελίτ.

Με ένα νέο μοντέλο παραγωγής που φέρνει επενδύσεις και δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη. Να επανασυνδεθούμε με τα μεγάλα ζητούμενα της ζωής κάθε ανθρώπου: την υγεία, την εργασία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, το περιβάλλον.

Με ισχυρή σφραγίδα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης.

Πρόγραμμα που βασίζεται σε μια νέα Κοινωνική Συμφωνία, όπως είπα .

Η διαμόρφωση του είναι το κυρίαρχο ζήτημα στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη μας, που θα γίνει το φθινόπωρο.

Στόχος μας να ενεργοποιηθούν ικανά στελέχη του χώρου ,ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, στελέχη επιμελητηρίων, κοινωνικών κινημάτων, στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Δίνουμε βήμα σε νέα παιδιά με φρέσκες ιδέες, που δεν μετέχουν στα κεντρικά μας όργανα.

Την προσπάθεια θα συντονίσουν η Ομάδα των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που είχε ως τώρα την ευθύνη και οι υπεύθυνοι ανά Περιφέρεια που είχαμε επιλέξει. Ούτως ή άλλως είχε γίνει μια σημαντική δουλειά, την οποία συνεχίζουμε.

Όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Βουλευτές και οι Γραμματείς των Τομέων θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Οι 6 θεματικές ενότητες είναι:

1. Η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας Οι αρχές μας, οι αξίες μας και οι ιδέες μας δικαιώνονται τώρα. Το κράτος που χρειαζόμαστε.

2. Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία με ένα νέα κοινωνικό συμβόλαιο(Η Ένωση πρέπει να αλλάξει).

3. Ψηφιακή οικονομία και βιομηχανική αλλαγή. Το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

4. Η σοσιαλιστική ταυτότητα- ( ζητήματα Δημοκρατίας, τύπου και περιορισμού δικαιωμάτων )

5. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος ( Υγεία, παιδεία, πρόνοια εργασία)

6. Κλιματική αλλαγή ( περιβάλλον και αντιμετώπιση πανδημιών)

Ο διάλογος θα ξεκινήσει άμεσα από τον Ιούνιο μέσω σειράς συζητήσεων -με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας- και θα συνεχισθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Θα κλιμακωθεί με πρωτοβουλίες τόσο σε Εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Είμαι βέβαιη ότι θα συμβάλλει να συσπειρωθούν γύρω μας όλες οι ενεργές, δημιουργικές προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

……………………………..……. . ……………………………..……. . ……………………………..…….

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα βρεθούν απροστάτευτοι σε λίγους μήνες, θα αναζητήσουν αποκούμπι, ένα ασφαλές και αξιόπιστο πολιτικό καταφύγιο, μια ανοιχτή πόρτα ανθρωπιάς, προόδου και δικαιοσύνης.

Και εκεί πρέπει να είμαστε εμείς. Αυτός είναι ο ρόλος μας.

Εκεί μας οδηγεί η πυξίδα των αξιών μας, της ιστορίας μας, της σοσιαλιστικής και σοσιαλδημοκρατικής μας ταυτότητας. Να δώσουμε ευκαιρίες ξανά, στους χαμένους της κρίσης, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους μικρομεσαίους, σε όσους βιώνουν διακρίσεις και τίθενται ξανά στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Να μην επιτρέψουμε μια νέα βαρβαρότητα για τους πολλούς, μια νέα κανονικότητα για τους λίγους.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Οι Απέναντι» με τη δημοσιογράφο Μαρία Γεωργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

Είναι ένα σημαντικό βήμα και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι και σε πολιτικό και σε οικονομικό επίπεδο.

Σε πολιτικό επίπεδο, γιατί έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η ΕΕ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβιβάσεις, που θα στηρίξουν αυτούς που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοιού. Αλλά θα αντιμετωπίσουν και τις ανισότητες, οι οποίες μεγάλωσαν αυτές τις 60 μέρες. Μιλάμε για έναν ριζικά διαφορετικό κόσμο.

Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως η Lufthansa, θα έφτανε στα όρια της χρεοκοπίας και θα ζητούσε από το γερμανικό δημόσιο επιχορήγηση ;

Αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, επειδή είναι μια λογική σοσιαλδημοκρατική. Η αντίληψη δηλαδή που πάντοτε εκφράζαμε εμείς ήδη από το 2010, όταν ξέσπασε η κρίση του χρέους. Ότι δηλαδή η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δεν γίνεται με δανεισμούς , αλλά με μεταβιβάσεις προς τους ανθρώπους και τα κράτη που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Η πρωτοβουλία που έχει πάρει ο γαλλογερμανικός άξονας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εμείς την έχουμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, και ελπίζω πραγματικά να συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξελίσσεται, γιατί έχουν το έχουν ανάγκη οι ευρωπαίοι πολίτες. Αυτό που βλέπουμε δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, είναι να στερείται αλληλεγγύης, αντανακλαστικών και ταχύτητας στις αποφάσεις της.

ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΑ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Είναι μια μεγάλη δικαίωση σε αυτά που έλεγαν οι σοσιαλιστές και δημοκράτες τα τελευταία χρόνια.

Χρειάζεται ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, το οποίο θα προστατεύει τους πιο αδύναμους αλλά θα εγγυάται και την ποιότητα ζωής σε όλους τους πολίτες. Αυτό έγινε επι της ουσίας με το εθνικό σύστημα υγείας της πατρίδας μας και μια σειρά αντίστοιχα σύστημα υγείας στα υπόλοιπα κράτη. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας ήταν εκεί, άξιοι, σε καθημερινή βάση να βοηθήσουν όποιον το είχε ανάγκη.

Πρέπει λοιπόν και η ελληνική κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος και αυτό να γίνει με όρους που σέβονται, όσους φορολογούνται εντός Ε.Ε αλλά και όσους παράγουν εντός Ε.Ε. Πρέπει να δούμε πως θα υπερασπίσουμε την Ευρωπαϊκή οικονομία, έναντι της διεθνούς επίθεσης που δέχεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Μεγάλες εταιρίες που παράγουν εδώ, κερδίζουν εδώ, θα πρέπει και να φορολογούνται και εδώ, έτσι ώστε και οι πολίτες που καταναλώνουν, να έχουν τα ανάλογα οφέλη από την αγορά.

Να σημειώσω εδώ, πως δεν υπάρχει πια ο μύθος της αυτορρύθμισης της αγοράς. Σήμερα το ζήτημα είναι, πως θα δημιουργήσουμε ένα παραγωγικό κράτος, το οποίο θα στέκεται δίπλα στους πολίτες, ένα κράτος για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι , όπως είμασταν την περίοδο της πανδημίας, ένα κράτος που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες παθογένειες τις οποίες έχει και το ίδιο, αλλά κυρίως θα δώσει και εξέλιξη στον τρόπο που προχωρά και η ελληνική κοινωνία και η οικονομία.

Εμείς ως σοσιαλιστές και δημοκράτες αυτό πιστεύαμε πάντα. Νομίζω πως τώρα ανοίγει η ατζέντα, να μιλήσουμε πολιτικά ο καθένας με τα επιχειρήματά του, ο καθένας από τον ιδεολογικό άξονα από τον οποίο εκκινεί.

Σε κάθε περίπτωση η λογική ενός νέου κοινωνικού συμβόλαιο με τους πολίτες το οποίο εγγυάται την προοπτική τους και την εξέλιξη τους, είναι μονόδρομος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Οι προτάσεις συνήθως συναντιούνται όταν γίνονται ταυτόχρονα ή παράλληλα. Αν γίνονται με 20 μέρες καθυστέρηση μάλλον, αυτό είναι καθυστέρηση στην αντιγραφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αμήχανος την περίοδο της πανδημίας, ήταν έναν κόμμα που είχε διαφορετικές εικόνες και αντιμετώπιση, ακόμα και προς το επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Υπήρχαν δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τις χαρακτηρίζαμε ως επίθεση στο επιστημονική επιτροπή και τον ίδιο τον κ. Τσιόδρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία φορά που υποσχέθηκε από την Θεσσαλονίκη ένα πρόγραμμα 11 δις ευρώ, χρέωσε τους πολίτες με μέτρα ύψους 11 δις ευρώ, όταν ανέλαβε την εξουσία. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι οι πολίτες να αντιμετωπίσουν την ύφεση η οποία έρχεται, και σε αυτό η ΝΔ δεν προσφέρει λύσεις και απαντήσεις.

Δυστυχώς και το Ζάππειο και η Θεσσαλονίκη είναι μέρη στα οποία, όποιος υποσχέθηκε κάτι, αυτό οδήγησε σε νέα μέτρα τα οποία πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός.

Την περίοδο της πανδημίας, εκεί που ήταν να στηρίξουμε επιλογές που είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας, το κάναμε και ας ήταν κυβέρνηση η ΝΔ. Από κει και πέρα, με την περίπτωση των voucher και με τις ΠΝΠ του κ. Βρούτση, εκεί δηλαδή που ήταν να γίνει σκληρή αντιπολίτευση, είπαμε τα πράγματα όπως έπρεπε να ειπωθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εμείς ήμασταν επιφυλακτικοί, με βάση τα όσα ακούγαμε από τους ειδικούς. Θυμίζω ότι το σποτ με τον κ. Παπαδόπουλο έλεγε ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να μην έρχονται σε επαφή με τα μικρά παιδιά γιατί μπορεί να μεταφέρουν πολύ εύκολα τον ιό χωρίς αυτά να έχουν συμπτώματα.

Από τη στιγμή που η επιστημονική επιτροπή συμφωνεί και επιτρέπει στα παιδιά να πάνε στο σχολείο, τότε να πάνε τα παιδιά με μεγάλη προσοχή. Δεν θα συγκρουστούμε εμείς με την επιστήμη. Εμείς ακολουθήσαμε και ακολουθούμε αυτά που λένε οι επιστήμονες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως όλο το ζήτημα προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Δένδια στην ΕΡΤ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε καμία συζήτηση από κανένα πολιτικό κόμμα γύρω από το θέμα του Έβρου. Αυτή η δήλωση, για «λίγες δεκάδες μέτρα», δημιούργησε ζήτημα και στην ΝΔ, με αποτέλεσμα και η ομάδα αλήθειας να βγάλει ένα βίντεο το οποίο στηλιτεύει την δήλωση αυτή. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πως η Τουρκία είναι αυτή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες και σε αυτή την κατεύθυνση ομονοεί όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στις δηλώσεις της. Παράλληλα να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον υβριδικό πόλεμο, που γίνεται από την Τουρκία.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά. Χρειάζεται ψυχραιμία. Αν η Τουρκιά επιλέξει να προσπαθήσει να παραβιάσει ξανά τις διμερείς συμφωνίες και τις διεθνείς συμφωνίες, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Αν κρίνει το αρμόδιο Υπουργείο ότι πρέπει να προστατεύσει και να ενισχύσει τον Έβρο, αυτή τη στιγμή, να το κάνει γιατί έτσι πρέπει να γίνει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ (ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Live News» με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 18:00.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.