ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ


0
(0)

Τηλεδιάσκεψη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά με εκπαιδευτικούς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με εκπαιδευτικούς και αντικείμενο τα πρώτα συμπεράσματα και τις προοπτικές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι:

Ευγενία Μπουρνόβα ιστορικός, καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Παναγιώτης Αναστασιάδης, καθηγητής Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπ. Κρήτης
Αίγλη Ζαφειράκου, εμπειρογνώμονας θεμάτων εκπαίδευσης
Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, φιλόλογος, ειδικός γραμματέας ΟΛΜΕ
Νίκος Μαγκανάρης, Διευθυντής Δημοτικού σχολείο, συνδικαλιστής ΔΟΕ.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1.Μέσα στην κρίση αναδείχθηκε ως προτεραιότητα και ανάγκη, η ανάπτυξη του ψηφιακού σχεδιασμού στην εκπαίδευση. Που ξεκίνησε το 2011 από το ΠΑΣΟΚ και δεν προχώρησε στη συνέχεια.

2. Μετά το κλείσιμο των σχολείων, προέκυψε η ανάγκη για την εξ αποστάσεως διδασκαλία προκειμένου να μη σβήσει η φλόγα του μαθητή. Δυστυχώς το ψηφιακό χάσμα σε συνδυασμό με το έλλειμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών δημιούργησε προβλήματα και διαφορετικές ταχύτητες. Το Υπουργείο Παιδείας αντί να καλύψει , στο μέτρο του δυνατού τις αδυναμίες, βρήκε την εύκολη λύση να μεταφέρει την ευθύνη του ψηφιακού εξοπλισμού στις σχολικές επιτροπές των Δήμων, χωρίς όμως να τους δώσει τους πόρους.

3. Όλη η εμπειρία αυτής της περιόδου πρέπει να αξιολογηθεί ώστε να εξαχθούν τα συμπεράσματα για τις οριστικές λύσεις.
Είναι επιβεβλημένο η εξ αποστάσεως διδασκαλία, να γίνει υποχρεωτικά συστατικό στοιχείο της εκπαίδευσης,. Να χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία οριζόντια σε όλα τα μαθήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιστοποίηση Πληροφορικής για όλους τους μαθητές με την αποφοίτηση από την Γ Γυμνασίου.
Σχετική ολοκληρωμένη και ποιοτική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία. Ο κάθε μαθητής να έχει δικό του προσωπικό κωδικό, από το Δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο.
Τα ΑΕΙ να δημιουργήσουν ολοκληρωμένα προγράμματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας (e class )για εργαζομένους φοιτητές η φοιτητές που κατοικούν σε άλλη περιοχή. Έτσι θα αντιμετωπισθεί και το μείζον θέμα των μεταγραφών.
Η μάθηση ως δημόσιο αγαθό, είναι δικαίωμα για όλους. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αξιοποιήσει την ψηφιακή εποχή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα προς όφελος όλων των μαθητών. Το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τους πειραματισμούς, τους αιφνιδιασμούς και την αλαζονεία και να προχωρήσει στο θεσμικό διάλογο μέσα από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *