ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ


0
(0)

Εισαγωγική παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην τηλεσυζήτηση για την Χρυσή Αυγή

Φίλες και Φίλοι,

Η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίζει αύριο, με μεγάλη καθυστέρηση, για την τύχη της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης με μανδύα πολιτικού κόμματος.

Η αυριανή ημέρα είναι μια μέρα-σταθμός για την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Γιατί πέρα από την δικαίωση των θυμάτων, ζητά δικαίωση το σώμα της ελληνικής δημοκρατίας, πάνω στο οποίο ασέλγησε η νεοναζιστική οργάνωση.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όπως άλλωστε ομολογείται στο «κρυφό» καταστατικό της είναι μια συμμορία με βασική επιδίωξη την ανατροπή του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το δικαστήριο δεν δικάζει τις πολιτικές ιδέες της Χρυσής Αυγής αλλά τις εγκληματικές πράξεις, που οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τα μέλη και την ηγεσία της.

Οι αποφάσεις για τα τάγματα εφόδου -είτε αφορούν τον ξυλοδαρμό του συνδικαλιστή φοιτητή Δ.Κουσουρή, είτε τις επιθέσεις σε προοδευτικούς πολίτες, μετανάστες, είτε τις δολοφονικές ενέργειες με αποκορύφωμα τον Σαχζάτ Λουκμάν και τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα- αφορούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.

Ο φόρος τιμής στα θύματα δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά ανθρώπινο και πατριωτικό χρέος.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε στην συλλογική μνήμη τον Παύλο Φύσσα ως παράδειγμα και ως προειδοποίηση.

Πρώτοι εμείς ζητήσαμε να χαρακτηριστούν εγκληματική και ναζιστική οργάνωση. Επισημαίνοντας ότι η ανοχή στη βία και στους φασίστες είναι νάρκη στη Δημοκρατία.
Εμείς βγήκαμε από την αρχή μπροστά. Αποφασιστικά απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης. Πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανώσαμε καμπάνιες ενημέρωσης, πολιτικές εκδηλώσεις.

Το μήνυμά μας ήταν μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή και θέσαμε ως βασική προϋπόθεση για να το πέτυχουμε αυτό την πολιτική και κοινωνική ομοψυχία.

Την ενότητα. Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά το διχασμό. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει ως προτεραιότητα την Εθνική συμφιλίωση.

Σήμερα που «νέες» πολιτικές παραφυάδες από την ίδια εγκληματική μήτρα επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή, το νέο μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο, μόνο μαζί τελειώνουμε τους ΝΕΟΝΑΖΙ.

Δικαιολογίες από την οικονομική κρίση, τα μνημόνια, τα μειονεκτήματα του κομματικού συστήματος προσγειώθηκαν απότομα τον Σεπτέμβριο του 2013 στην άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Ελληνική Κοινωνία είδε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Σημείο χωρίς επιστροφή.

Έπεσε το προσωπείο των δήθεν «τιμωρών» του πολιτικού συστήματος.

Και φάνηκε το αληθινό πρόσωπο των δολοφόνων που δρουν με οργανωμένο σχέδιο, νεοναζιστικό σχέδιο.

Κατάλαβαν επιτέλους όλοι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν αναζητά αιτίες για την εγκληματική της δράση. Είναι εγκληματίες.

Δεν υπάρχει πια για κανέναν η δικαιολογία του «δεν ήξερα».

Κρινόμαστε όλοι.

Ο Πρόεδρος της Βουλής με τον διορισμό της Ζαρούλια, «έβαλε» τη Χρυσή Αυγή ξανά στην Βουλή, ενώ ο Ελληνικός λαός της έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Είναι προκλητικό πολιτικό λάθος και ευτυχώς οι αντιδράσεις επέβαλαν την ακύρωση.

Όσοι δε με πρόσχημα την οποιαδήποτε κρίση προσπαθούν να εμφανίσουν ως κανονικό το καρκίνωμα του εξτρεμιστικού, ξενόφοβου και μισαλλόδοξου λόγου, επωάζουν το επόμενο αυγό του φιδιού, την επόμενη κρίση δημοκρατίας.

Το “ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ”, όπως χαρακτήρισε η σπουδαία φιλόσοφος Χάνα Άρεντ τον φασισμό και το ναζισμό, δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί να υπάρχει πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο. Η Ευρώπη πρέπει έγκαιρα να λάβει τα μέτρα της απέναντι στις εθνολαικιστικές δυνάμεις που ενδημούν σε κράτη μέλη και καλλιεργούν το μίσος την οργή και τη βία.

Ποτέ ξανά φασισμός!

Στεκόμαστε με αποφασιστικότητα απέναντι στα κηρύγματα της ακροδεξιάς.

Με πράξεις, με πολιτικές, όχι μόνο στα λόγια.

Για να κερδίσει η ελπίδα, τον φόβο.

Απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες, απαντάμε με Δημοκρατία, με περισσότερη Δημοκρατία.

Θέλω να καλέσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούμε ενεργά για να το πετύχουμε.

θέλω να καλέσω ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να πρωτοστατήσουν.

Να αντιμετωπίσουν τις ακροδεξιές λογικές στην καθημερινή ζωή.

Στις διακρίσεις, τις εργασιακές σχέσεις, στον σεξουαλικό προσανατολισμό, στην θέση της νέας γυναίκας, στον τρόπο ζωής, στις πολιτιστικές και οικολογικές ανησυχίες.

Στο χέρι της νέας γενιάς είναι να γράψει την δική της ιστορία και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του κοινού μας αγώνα κατά της Ακροδεξιάς.

Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στις 7 Οκτώβρη.

Συνεχίζεται, για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία.

Αύριο, όμως, θα είμαστε όλοι εκεί.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό.

Σήμερα τα θύματα και η Δημοκρατία ζητούν δικαίωση. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί.

Κι αυτός είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται. Ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή, με ισχυρή Δημοκρατία.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 06.10.2020

Φώφη Γεννηματά: Αύριο φωνάζουμε στο Εφετείο: μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: «Μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί». Θα το φωνάξουμε αύριο στο Εφετείο, γιατί θα είμαστε εκεί. Γιατί ο αγώνας δεν τελειώνει αύριο. Συνεχίζεται για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία. Όπως τόνισε και στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά, η Δικαιοσύνη αποφασίζει με μεγάλη καθυστέρηση αύριο για την τύχη της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης με μανδύα πολιτικού κόμματος. Η αυριανή ημέρα είναι μια μέρα-σταθμός για την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Γιατί πέρα από την δικαίωση των θυμάτων, ζητά δικαίωση το σώμα της ελληνικής δημοκρατίας, πάνω στο οποίο ασέλγησε η νεοναζιστική οργάνωση.

Η Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε ομολογείται στο «κρυφό» καταστατικό της, είναι μια συμμορία με βασική επιδίωξη την ανατροπή του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο φόρος τιμής στα θύματα δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά ανθρώπινο και πατριωτικό χρέος. Πρώτοι εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ζητήσαμε να χαρακτηριστούν ως εγκληματική και ναζιστική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι η ανοχή στη βία και τους φασίστες είναι νάρκη στη Δημοκρατία. Βγήκαμε από την αρχή μπροστά κι αποφασιστικά απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης. Πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανώσαμε καμπάνιες ενημέρωσης, πολιτικές εκδηλώσεις. Το μήνυμά μας ήταν μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή και θέσαμε ως βασική προϋπόθεση για να το πέτυχουμε αυτό την πολιτική και κοινωνική ομοψυχία. Την ενότητα. Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά το διχασμό. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει ως προτεραιότητα την Εθνική συμφιλίωση.

Σήμερα που «νέες» πολιτικές παραφυάδες από την ίδια εγκληματική μήτρα επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή, το νέο μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί. Δεν υπάρχει πια για κανέναν η δικαιολογία του «δεν ήξερα». Κρινόμαστε όλοι. Ο Πρόεδρος της Βουλής με τον διορισμό της Ζαρούλια «έβαλε» τη Χρυσή Αυγή ξανά στην Βουλή, ενώ ο Ελληνικός λαός της έδειξε την πόρτα της εξόδου. Είναι προκλητικό πολιτικό λάθος και ευτυχώς οι αντιδράσεις επέβαλαν την ακύρωση.

Παιδεία: Θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, όχι αυταρχισμό και κατασυκοφάντηση των μαθητών

Το έχουμε πει ξανά και για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα: πιστεύουμε στην ανοιχτή κοινωνία, στην κοινωνία της γνώσης και θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία. Όμως, ανοιχτή κοινωνία με υποβαθμισμένα σχολεία δεν γίνεται. Προφανώς και η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, έχουν μεγάλες ευθύνες για όσα συμβαίνουν. Διότι αμέσως μετά την πρώτη φάση της πανδημίας δεν διαμόρφωσαν έναν οδικό χάρτη για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πολλά σχολεία λοιπόν είναι σήμερα από κορονοϊό και καταλήψεις.

Τώρα, τους φταίνε τα παιδιά που θέλουν καλύτερη παιδεία και συνεργασία και βρίσκονται αντιμέτωπα με πρωτοφανείς μεθόδους στιγματισμού και διχασμού. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ενώνουν, χωρίζουν. Υποβαθμίζουν τους διευθυντές σε ελεγκτές των καταλήψεων. Αντί να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς, αντί για διάλογο με πειθώ με τους μαθητές, καταφεύγουν στον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση των παιδιών. Με υπουργούς πρωταγωνιστές στα τηλεπαράθυρα…

Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή για να ανταποκριθεί έστω και τώρα στις ευθύνες της. Έχουμε τις προτάσεις:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15.
  • Διορισμό εκπαιδευτικών.
  • Επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Ιεράρχηση και μείωση της διδακτέας ύλης.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής στα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Η κυβέρνηση περιγράφει ένα… θαύμα που δεν θα έλθει

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση αδυνατεί να περιγράψει και να αντιμετωπίσει το παρόν και ταυτόχρονα υπόσχεται και σκιαγραφεί υπερβατικά ένα δήθεν ελπιδοφόρο μέλλον. Οδηγεί με αυτόματο πιλότο και χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς από τη διψήφια φετινή ύφεση στην… άμεση και ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Αποτελεί άσκηση επί χάρτου με προβλέψεις και νούμερα που δεν εδράζονται πουθενά, δεν απορρέουν από πουθενά και προσπαθεί εν τέλει να περιγράψει ένα… θαύμα. Είναι εκτός πραγματικότητας και έωλο ως προς τις εκτιμήσεις του, αγνοώντας ότι φέτος θα έχουμε ύφεση που θα αγγίξει διψήφιο νούμερο, με αποτέλεσμα τη διόγκωση της ανεργίας, τη μείωση των εισοδημάτων, τον κίνδυνο λουκέτων για τους μικρομεσαίους και την αύξηση των κόκκινων δανείων. Κρούουμε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου. Επιμένουμε στις προτάσεις μας, τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Αναδρομικά: Εμπαιγμός των συνταξιούχων

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους. Αν και ονόμασε τα αναδρομικά «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις», στην πράξη το αναιρεί με νομοθετικές ρυθμίσεις και δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση στο σύνολό της. Εν συνεχεία, με μια ‘’πολιτική απόφαση’’, για να δείξει δήθεν τη βούλησή της να ενισχύσει τους συνταξιούχους, αφήνει έξω π.χ. τους αγρότες κι ενώ ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, αναφέρθηκε πριν από μερικές μόνον ημέρες στην καταβολή των αναδρομικών ως ένα από τα 12 «μέτρα τόνωσης της ρευστότητας». Πρόκειται για μια απόπειρα κοινωνικού αυτοματισμού. Η κυβέρνηση δίνει στους συνταξιούχους μέρος αυτών που δικαιούνται, κάνοντας σημαντικές περικοπές. Και μάλιστα δίχως να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία.

Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί.

ΔΗΛΩΣΗ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου για τα δήθεν δικαιώματα της Χρυσής Αυγής να έχουν γραφεία και συνεργάτες στη Βουλή:

«Η καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι ευθύδικη, γενναία και ιστορική.

Τώρα καλούμαστε ως Βουλή να εναρμονιστούμε με τις αποφάσεις της και να αποβάλουμε από τον χώρο του Κοινοβουλίου, με τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες, κάθε απομεινάρι της εγκληματικής οργάνωσης».

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΞΙΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου-Τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής

Οι τελευταίες απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες του Τούρκου Προέδρου αποτελούν εκφράσεις της πολιτικής που ακολουθεί μετά την αναδίπλωσή του στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ως Κίνημα Αλλαγής είχαμε δηλώσει πως η Τουρκία θα υπονομεύσει την προσέγγιση με την Ελλάδα μέσω Κύπρου και Κυπριακού. Και αυτό κάνει με σειρά ενεργειών της, όπως το άνοιγμα ενός τμήματος της περίκλειστης από τις 14 Αυγούστου 1974 Αμμοχώστου.

Η Τουρκία ενεργεί και πάλι ως κράτος-ταραξίας παραβιάζοντας αποφάσεις του ΟΗΕ.

Φώφη Γεννηματά: Ιστορική απόφαση – ο φασισμός δεν έχει θέση στη ζωή μας

Ιστορική μέρα η σημερινή. Η απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή δικαιώνει τον αγώνα μας και το σύνθημά μας: «Μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί». Η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν σταματάει τώρα που η Χρυσή Αυγή είναι και με τη βούλα της Δικαιοσύνης εγκληματική οργάνωση. Είναι, όμως, μια δικαίωση για τα θύματά της και για τη Δημοκρατία, όπως τόνισε στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά. Και η Ελλάδα στέλνει έτσι ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και τον κόσμο, ότι ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας.

Τώρα καλείται η Βουλή να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να αποβάλλει από το χώρο του Κοινοβουλίου, με τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες, κάθε απομεινάρι της εγκληματικής οργάνωσης. Η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων σήμερα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για την οριστική νίκη της Δημοκρατίας. Απέναντι στους πολίτες οφείλουν πάντα να μιλούν με τη γλώσσα της αλήθειας και να συμβάλλουν στη δημοκρατική διαπαιδαγώγησή τους. Ένα χρόνο μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που απέβαλε τους νεοναζιστές από τη Βουλή η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στους δολοφόνους της εγκληματικής συμμορίας. Ο φασισμός δεν έχει θέση στη ζωή μας και θα μας βρίσκει πάντα απέναντί του.

Κυπριακό: Η Τουρκία ενεργεί ως κράτος-ταραξίας

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την Τουρκία να προχωρεί σε προκλήσεις και απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες ακόμη και του ίδιου του Προέδρου της. Δεν είναι τίποτε άλλο, όμως, παρά έκφραση της πολιτικής που ακολουθεί μετά την αναδίπλωσή του στη ΝΑ Μεσόγειο. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η Τουρκία θα υπονομεύσει την προσέγγιση με την Ελλάδα μέσω Κύπρου και Κυπριακού. Και αυτό κάνει με σειρά ενεργειών της, όπως το άνοιγμα ενός τμήματος της περίκλειστης από τις 14 Αυγούστου 1974 Αμμοχώστου. Δυστυχώς, η Τουρκία ενεργεί και πάλι ως κράτος-ταραξίας, παραβιάζοντας αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ζήτημα δημοκρατίας η στήριξη των εφημερίδων

Ένας από τους οικονομικούς κλάδους που έπληξε η πανδημία είναι και αυτός των Μέσων Ενημέρωσης, ιδίως δε τον γραπτό Τύπο. Οι εφημερίδες χρειάζονται άμεση στήριξη κι αυτό είναι θέμα δημοκρατίας. Καλούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υλοποιήσει άμεσα τις ανακοινώσεις του για την οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων, σύμφωνα πάντα με το νόμο. Λέμε «όχι» σε επιλεκτικές ενισχύσεις που μόνο στόχο έχουν τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει με τροπολογία του στη Βουλή τον καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων (κυκλοφορία, εργαζόμενοι), ώστε να εξασφαλίσουμε την διαφάνεια και την αξιοπιστία αυτών των ενισχύσεων. Και είναι αναγκαίο η πρόταση μας για Επιδότηση Εργασίας-με πλήρως κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα- να συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους στον Τύπο. Προτεραιότητά μας είναι η ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 790/2019 για τα πνευματικά δικαιώματα, ώστε να αποτραπεί η λεηλασία της δημοσιογραφικής παραγωγής από τις πολυεθνικές πλατφόρμες. Για τις Περιφερειακές επιχειρήσεις του Τύπου, πρέπει να συγκροτηθεί ένα νέο και ενιαίο Μητρώο, με εφαρμογή σύγχρονων κριτηρίων και εποπτείας, ενώ η υποχρέωση του Δημοσίου να προβαίνει σε ανακοινώσεις και καταχωρίσεις μέσω του Περιφερειακού Τύπου πρέπει να παραταθεί. Για το θέμα αυτό, θα καταθέσουμε και πρόταση νομοθετικής ρύθμισης. Περισσότερα ΕΔΩ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.